Градинарство - моето хоби 32

• 42 710
  • 796
  •   1
Отговори
# 375
Берберисът е много видове. Да, листопаден е.
Подбери си според мястото. Има по-кълбовидни, има такива, които издължават повече, като пламъци. Има и по-тъмни и по-оранжеви (точно нещо fire му беше името).
Аз имам също Нандина. Не е листопадна. Иска задължително слънце, за да покаже цвят.
Трудно е с червенолистните и жълтите Simple Smile

# 376
  • На морето!
Момичета, аз също влизам в графата "Пристрастени".

Предлагам на есен да си направим едно дистанционно събитие по размяна на резници, мисля че ще има голям успех в групата ни. Kissing Face

# 377
Колко много неща махнах тази година, чак ме беше яд, че не мога да раздам на никой. Хората покрай мен не се вълнуват от китки.

# 378
Аз като имам да давам и тръбя навсякъде и винаги се намира на кой да дам. Не мога да си представя, че ще изхвърля цветя.
La_Valletta, ти в БГ ли си?

# 379
  • София
Аз ще ви свирна наесен, че ми трябва ... от всичко Wink
Това е Cedrus deadora, нали?
Скрит текст:

# 380
Да, мисля.
Или още Хималайски кедър.

# 381
Аз като имам да давам и тръбя навсякъде и винаги се намира на кой да дам. Не мога да си представя, че ще изхвърля цветя.

Да, в Пещера. Съседките вече се отказват и те нямат повече място. Че и на майстори предлагах, само един се съгласи )). Приятелки не се вълнуват много от градинарство.

# 382
Записвам се и аз при вас. Любител-градинар съм. Днес озеленителите приключиха с работата по двора на блока, в който живея. Трябваше да се възстанови тревата, да се подменят част от туите и да се преместят едни храсти. Имам голямо желание да се занимавам аз с двора, но ще ми е за първи път. Предстои днес да пуснем поливната система и те ще дойдат още един път след 3-4 седмици. Знам, че тревата трябва да се окоси за първи път щом стане около 7 см. Освен редовното косене и поливане, какво друго трябва да правя? Вече имаме и една ябълка и за моя голяма радост люляк.

# 383
Ежедневно поливане в момента и също наторяване - сега при засяване на тревата и после редовно. Зависи какъв тор ползвате. Лятото поливане по 2 пъти.
Помислете Как ще си разпределите плащането на водата… да не отидат на вятъра грижите. Обикновено общите работи са проблемни при етажната собственост

# 384

Да, в Пещера. Съседките вече се отказват и те нямат повече място. Че и на майстори предлагах, само един се съгласи )). Приятелки не се вълнуват много от градинарство.
Давам предложение, но вие сама ще си решите, прецените. Питате тук някой дали иска да му изпратите по някоя куриерска фирма като си поеме човека разходите. Признавам ангажимент си е. Аз например бих се възползвала ако имате нещо което нямам.
Около мен никой не гледа селски цветя и зеленчукова градина. Няма от кой съвет да получа например за доматите или пък как да орежа младите овошки. Пробвах в клипчета в нета, но на мен специално не ми става изобщо ясно за овошките. Искам някой на живо да дойде и да ми покаже и да каже, това тр да се реже, това не...ама няма.....Grinning

# 385
  • София
Pea, Овощарството не е никак проста работа, три семестъра съм го учила, така че не се притеснявай, че не си разбрала клипчетата Simple Smile Но с желание, четене и гледане, дори да не са перфектни орязани, пак ще се получат нещата! Колко са големи дръвчетата, къде се намираш? Може да снимаш следващата пролет и ще ти даваме съвети. Даже схеми правя на приятели по снимката, кое и колко да съкратят Wink
На черешите може да се извършва и лятна резитба, така че - давай!

# 386
Младите ми овошките са някъде около 3-4 годишни. Имам круша, ябълка, синя слива и череша която е на малко повече години. Аз се намирам във Варна около километър и половина от морето. Влага + вятър = разкошна комбинация Simple Smile. Ще ги снимам другата година и ще търся съвет тук. Благодаря за предложенията помощ. Искам да ги варосвам и да орязвам, надявам се да не се налага да се боря срещу гадинки, че много ми е досадно.

# 387
Pea, няма да е проблем да изпратя, стига пак да поникнат ). Махнах огромно количество аюга, карекс, всякакви лукавици, израстъци на флоксове и какво ли още не. Ако пак имам - ще пиша.

Тази зима не оцеля японски клен Garnet, поръчах отново + още един интересен Ukigumo. И още четири растения, коите сте дали като идея последни страници )).

# 388
И аз днес се прибрах с една торба винки.....ще садя в събота.

# 389
Ох, че ме развесели картинката Grinning Аз най-често съм на принципа - вземи растението, донеси го вкъщи, а после ще се вайкаш и ще му мислиш къде да го садиш.

Общи условия

Активация на акаунт