Градинарство - моето хоби 32

• 42 708
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
La Valletta, кампанулата е прекрасна. 😍Слагам си я в списъка.

# 481
  • Бургас
Здравейте! Аз съм абсолютен лаик в градинарството. Но се опитвам да създам малка градинка пред блока. За жалост местните котки си харесаха новата рохкава пръст за тоалетна и систематично изравят засаденото! 🥺  Питам се дали бих могла да ги прогоня с някаква миризма - имам стари  парфюми за изхвърляне... Ако напръскам околния тротоар, а не самата пръст? Или насипя в почвата кафе. Дали ще ги прогоня или ще им е все тая!? Някой с подобен опит?

# 482
Аз гледам ягоди в саксии. Поливат се редовно, не е добре да пресъхват. Не торя, защото моите ги садя в предварително наторена пръст. Имат нужда от подхранване, когато започнат да развиват първите листенца напролет, и след това, когато започнат да образуват цветове. Тогава и поливането е най-важно, докато станат хубави ягодки.

# 483
lady Koup, по зоомагазините продават спрейове за отблъскване на котки. Трябва да търсиш такъв за навън, че има и за вътре. Аз съм ползвала от втория вид. Внимавай като пръскаш да няма вятър, за да не попадне по теб. Облечи се добре, така че да нямаш открита част от тялото. Може да ползваш и ръкавици. Също гледай да имаш очила, може и маска. Препарата дразни кожата и лигавицата и ако вдишаш от него, ще кашляш поне няколко часа. Поне този за използване вкъщи е така, та предполагам и този за навън е същия.
Моят опит показва, че препоръчаните ми масла от портокал и грейпфрут не действат. Кафето също.

# 484
Аз ръся с кафе и помага, но не на 100%. Мисля си да пробвам това от зоомагазина.

Здравейте! Аз съм абсолютен лаик в градинарството. Но се опитвам да създам малка градинка пред блока. За жалост местните котки си харесаха новата рохкава пръст за тоалетна и систематично изравят засаденото! 🥺  Питам се дали бих могла да ги прогоня с някаква миризма - имам стари  парфюми за изхвърляне... Ако напръскам околния тротоар, а не самата пръст? Или насипя в почвата кафе. Дали ще ги прогоня или ще им е все тая!? Някой с подобен опит?

# 485
  • Бургас
Благодаря 💚

# 486
Щамбов глог. Купен си е като щамба, не е правен в домашни условия.

# 487
Дами, лобелия издържа ли на засушаване? Взех си и африканска Маргаритка , за нея знам, че е по сухоустойчива. Утре, като поизчистя градината , ще се включа със снимки

# 488
Престои ни изграждане на поливна система за тревна площ. От кои разпръскващи сте доволни /като марка/ и дали някъде има "програма" за проектиране, която да ни помогне с вида им според мястото?

# 489
Rainbird зная аз като добри програматори. Останалото е маркучи и връзки.
Не съм виждала програма, но от опит - през 30 см бих редила маркучите.
Момичета, изхващах гадовете дето правят дупките в тревата. Червеи. Някой да има успешен метод?

Кошмар в направо

# 490
Те са полезни.

# 491
^Това са обикновени червеи, полезни са защото разрохват почвата и я обогатяват. Показаното на втората снимка въобще не наподобява работа на червеи, червеите правят пръстта много ситна, като пясък, а това седи на буци. Ако поляната ви не е сравнително нова, може би пробвайте различна смеска трева, по-финна, по принцип ако е по-гъста тревната покривка няма да личи работата на червеите ако въобще е от тях.

# 492
И при моята трева има такива дупки, но мислех, че е обувките ми за аериране , които пробвах миналата есен..

# 493
Аз го хванах да излиза/влиза от дупката. И съседите имат.
Първо мислех, че са попови прасета. После ларви на майски бръмбар. Но някой тук също каза, че ги има и тревата му е кошмар.
Не е нова поляната. Всяка пролет подсявам, подхранвам.

# 494

Моля за помощ! Някой знае ли какво се случва с Лигуструма ми. По препоръка на комшия ги наторих с амониева селитра, по една супена лъжица горе долу. Възможно ли е да е от това или ги напада болест някаква? Знаете ли как да ги спася

Общи условия

Активация на акаунт