Градинарство - моето хоби 32

• 42 715
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
В саксия ли е това?
Прилича ми на преполяти или на изгорено или някакво гъбично? Не съм разбирам на болести. Един разбирач веднъж ми тори тревата с амониева селитра и я беше изгорил. От тогава - само комплексни торове ползвам.

# 496
Не е в саксия. На двора, за жив плет. Може и от нея да е. Разбрах че горяла. Толкова ми е тъжно. Тъкмо се развесели ха..... Какво ми трябваше

# 497
Аз бих изрязала до неизгоряло. Стъблото би трябвало да е ОК. Точно ще се още разклони Simple Smile
А защо е така самотно? Още не си го правила плета явно ли? Как ги тори така поединично.

А я кажете как горе в темата има моята градина пт преди месец? Blush

# 498
Мариета, аз като правих темата, ползвах твоята снимка за заглавна. Още от началото си е там и аз я виждах, не знам защо не се е виждала при теб.

# 499
Мерси за признанието Simple Smile
Може да не съм я забелязала ??? … със сигурност обаче помня, помощничката в тревата от първия пост Simple Smile нали имам няколко такива дзвера Simple Smile
Боже как лети времето. Като видях датата на новата тема…
Към днешна дата Вибурнума и майския сняг прецъфтели, Лавровишнята вече подрязана, кафявите ириси цъфнали, божурите напъпило, върбата, индийския люляк, ружата разлистени. И на преден план Вейгелата в пламъци у Физокарпусът набира сили…
Довършвам сега лентата край последните и ще хвърлям мулча в двете градинки.

Вижте на каква селекция Хойхера попаднах!

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 17:13 от MarietaYo

# 500
Хора дойдох си в моя край и ходих до селото на нашите. Знам, че не е баш времето, но си изкарах много луковици стари сортове лалета, зюмбюли, нарциси. Много съм щастлива. Сега не знам кое какво е, че всичко беше прецъфтяли, но много им се радвам. Най накрая да си намеря и то от градината на майка ми. Ще ги изчистя и ще ги сложа в кашонче до есента, нали това ще е най правилното решение?Страх ме е да не ги загубя.

# 501
Аз бих ги засадила още сега на новото място.

# 502
И аз да се включа с нови снимки.. След дъждовете пак поражения, но ирисите цъфтят с пълна сила

Растенията от алпинеума изглеждат добре , а котето се чувства много удобно там Joy

Далиите , които засадих от гранки са тръгвали , но не успях да удържа и на тези

Имаме и една череша в двора , в основна на която има голямо гниещо петно. Намазах го днес обилно с овощарска замаска и ще докладвам за резултата

По състав е парафин и етерични масла…

# 503
Дриада, не разбирам от дървета, но дали е добра идея гниещ участък да се запечатва? От любопитство питам. Не трябва ли някак да се излекува причинителя, или да се почисти болната тъкан? Да беше орхидея, да ти кажа - режи до здраво, ама то-дърво Blush

# 504
Не е в саксия. На двора, за жив плет. Може и от нея да е. Разбрах че горяла. Толкова ми е тъжно. Тъкмо се развесели ха..... Какво ми трябваше
Как тори с амониевата селитра? Разреди я във вода или нахвърли и тогава поля?

Хора дойдох си в моя край и ходих до селото на нашите. Знам, че не е баш времето, но си изкарах много луковици стари сортове лалета, зюмбюли, нарциси. Много съм щастлива. Сега не знам кое какво е, че всичко беше прецъфтяли, но много им се радвам. Най накрая да си намеря и то от градината на майка ми. Ще ги изчистя и ще ги сложа в кашонче до есента, нали това ще е най правилното решение?Страх ме е да не ги загубя.
На мен свекървата ми даде такива луковици и ги засадих миналата седмица.

# 505
Нахвърлих и полях

# 506
Така трябва много да се внимава с количеството, защото лесно изгаря. Когато ползвам за наторяване на дървета и храсти слагам една стиска в 10 литра вода и така поливам. Само за тревата поливам, хвърлям и пак поливам. И много, много внимавам.

# 507
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И аз да се включа с нови снимки.. След дъждовете пак поражения, но ирисите цъфтят с пълна сила

Растенията от алпинеума изглеждат добре , а котето се чувства много удобно там Joy
Далиите , които засадих от гранки са тръгвали ,
Скрит текст:
но не успях да удържа и на тези

Имаме и една череша в двора , в основна на която има голямо гниещо петно. Намазах го днес обилно с овощарска замаска и ще докладвам за резултата

По състав е парафин и етерични масла…

много обичам ниските далии Simple Smile
какво значи "от гранки"?

# 508
driada,
ирисите са прекрасни, аз все не мога да си намеря такива високи. Имам само сини.
Аз ползвам същата овощарска замазка и съм много доволна, но трябва да е намазана равномерно на тънък слой, така не е добре. Първо се изстъргва добре с остър нож да се заглади. Идеята е да се образува нова кора, ако не е изстъргано до здрава тъкан, няма как. Ако е имало загнило, трябва да се обеззарази.

Амониева силитра слагам директно в почвата около розите, когато прекопавам, но по малко.

# 509
Привет! Нахълтвам в темата без да съм особен фен на градинарството, обожавам да гледам и снимам, но не и да садя.
За Мариета:

Общи условия

Активация на акаунт