Градинарство - моето хоби 32

• 42 757
  • 796
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,

Нова съм в градинарството, дайте идея какво мога да засадя пред къщата?

# 511
G&B
Благодарим за красотите! От градинарска гледна точка завиждам на Острова заради влагата!

# 512
Според мен относно лигиструма по - горе изрежете изсъхналото и оставете здравите клонки . Те ще се раззеленят . Една лъжица е било много и за това е прегоряло . Слага се съвсем малко за подсилване - 1 - 2 щипки . Аз полях всички разсади с амониева. Два пъти торихме тревата и полудя от тая амониева . То се слага по - малко . Вчера сях цветя от разсадите и другата седмица след няколко поливания ще им сложа малко амониева за подсилване . Не прекалявайте с амониевата.

# 513
Скрит текст:
И аз да се включа с нови снимки.. След дъждовете пак поражения, но ирисите цъфтят с пълна сила

Растенията от алпинеума изглеждат добре , а котето се чувства много удобно там Joy
Далиите , които засадих от гранки са тръгвали ,
Скрит текст:
но не успях да удържа и на тези

Имаме и една череша в двора , в основна на която има голямо гниещо петно. Намазах го днес обилно с овощарска замаска и ще докладвам за резултата

По състав е парафин и етерични масла…

много обичам ниските далии Simple Smile
какво значи "от гранки"?
Грудки имах предвид Simple Smile Всички са бордюрни ..Ще ги видим , тези дъждове поне за тях за полезни.
За овощарската замаска, незнам дали сгреших, наистина нямам как се използва , на просто го наплесках , с идеята да се изолира от външни влияния, ще го видим . Столът на дървото е напрано вдлъбнат, като изяден в основата, от него изтичаше нещо като смола ..

# 514
Скрит текст:
И аз да се включа с нови снимки.. След дъждовете пак поражения, но ирисите цъфтят с пълна сила

Растенията от алпинеума изглеждат добре , а котето се чувства много удобно там Joy
Далиите , които засадих от гранки са тръгвали ,
Скрит текст:
но не успях да удържа и на тези

Имаме и една череша в двора , в основна на която има голямо гниещо петно. Намазах го днес обилно с овощарска замаска и ще докладвам за резултата

По състав е парафин и етерични масла…

много обичам ниските далии Simple Smile
какво значи "от гранки"?
Грудки имах предвид Simple Smile Всички са бордюрни ..Ще ги видим , тези дъждове поне за тях за полезни.
За овощарската замаска, незнам дали сгреших, наистина нямам как се използва , на просто го наплесках , с идеята да се изолира от външни влияния, ще го видим . Столът на дървото е напрано вдлъбнат, като изяден в основата, от него изтичаше нещо като смола ..
В интернет в БГ сайт видях предпазна ограда за ствол на дърво. Пластмасова, от модули, доста естетична бих казала. Да пречи на косачките.

# 515
По-нагоре дадох линк към въпросната ограда. Предлага се от Rotto а също в Практикер я видях вчера

# 516
По-нагоре дадох линк към въпросната ограда. Предлага се от Rotto а също в Практикер я видях вчера
Извинявай, пропуснала съм го, а не посмях за линка, да не се приеме като реклама.
Винаги съм няучавала много полезни неща от всички градинари в темата.

# 517
Още две рози ми цъфнаха

Ягодки

Чакам и магнолията, но тя според мен, ще цъфне след две-три седмици.

# 518
  • Пловдив
И моите рози нацъфтяха ,но цветовете са едри и тежки, а растенията са от вкоренени пръчки от съседски рози и са още хилавки  ,т.е.не са на присадка и на всичкото отгоре изпуснах точния момент и не ги рязах  .Вчера ги привързах към  бамбукови колчета да ги укрепя .

# 519
Моите също не бяха рязани. Казаха ми, че се правило март или април, аз разбрах това през май. Имам 5, който се бяха пръснали във всички посоки, и бяха се наклонили много, само че не към оградата, до която са, а в обратна посока. Преглътнах че тази година няма да ги видя цъфнали и ги орязах много. Иначе рискувах да се набода случайно, когато правя нещо покрай тях. Една даже я рязах тези дни, защото при нас имаше един много силен дъжд, който й беше скършил хилавите клонки.
Записвам си за бамбуковите колчета, за да знам как да се справям с хилки. Благодаря за инфото, nelina! Simple Smile

# 520
Ето резултатът от мулчирането. В край сметка купих 1 м3 от една фирма от Първомай. Пристигна в 7 огромни чувала. Вчера използвах два . Довърших лентата и напълних. Всъщност е именно градинката от снимката на темата. Прекопах, разрохках. Не съм слагала геотекстил.

И край зс тази седмица - маникюр и абитуриент следват Simple Smile

# 521
Мини, според мен ще цъфнат розите още тази година. Още е рано, имат достатъчно време да пуснат нови клонки. Можеш да ги наториш, ако не си го направила вече. Ако са многократно цъфтящи, последните цветове са в късна есен. След тази студена пролет, есента трябва да е дълга и топла.

# 522
Супер изглежда. Какъв вид и цвят се води този мулч?

Ето резултатът от мулчирането. В край сметка купих 1 м3 от една фирма от Първомай. Пристигна в 7 огромни чувала. Вчера използвах два . Довърших лентата и напълних. Всъщност е именно градинката от снимката на темата. Прекопах, разрохках. Не съм слагала геотекстил.

И край зс тази седмица - маникюр и абитуриент следват Simple Smile

# 523
Аз се убедих , че розите е по - добре да се режат на есен . По - бързо се развиват . Гледам ,че ги режат около 20 - 30 см ама на мене все ми се свидят .

# 524
Дървесен мулч, кафяв

Общи условия

Активация на акаунт