Градинарство - моето хоби 32

• 42 727
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря!
Мариета, през колко метра са ти засадени и на какво отстояние от оградата?

# 556
От оградата си има закон - 3м. Нашите може да са и малко по-близо, от другата страна е пущинак.
Помежду - също по 3 поне. Първите години ги бяхме вързали, за да са прави. А и са с плитка коренова система. Ако е ветровито място - задължително вързани. Вече се продават и доста големи. По принцип мисля, че са и изгодни финансово, защото са евтини. Нашите дори от държавен разсадник бяхме купували.
Правят много иглички, имай предвид. Чистя пролет и есен по 1 педя. Но това не пречи да има растения отдолу.

# 557
Ако засадя сега невен (цъфнал е) ще се захване ли?

# 558
Ако засадя сега невен (цъфнал е) ще се захване ли?

Да.

# 559
Благодаря! Изглеждат страхотно!

# 560

Скоро ще покажа и пъстрите кучабца.

# 561

Повреден лигуструм. Не мислех, че е възможно, но ето го. Растенията са 8-9 годишни.

# 562
Какво му се е случило?
Май лавровишня е това?
Режи го до здраво, казвам аз

# 563
Какво му се е случило?
Май лавровишня е това?
Режи го до здраво, казвам аз
Да, лавровишня е. (като е пълна главата с повече думички, отколкото картинки - стават грешки 😆)
Не е моя (слава богу). Но ми е тъжно. Доста метри стари растения, жълти падащи листа с кафяви петна. Нещо гъбично е сякаш.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 17:27 от dariVale

# 564
Момичета,
на терасата имам: ягоди, хортензии, невен, кралско мушкато, роза, петунии. По хортензиите тук таме се появиха зелени листни въшки, по ягодите, петуниите (още не ама и тук омачкам) и мушкатата бели супер малки. Имам куче. Пръскам с това https://www.store.bg/p307286/sprej-protiv-nasekomi-i-bolesti-po- … ortis-500-ml.html колко често обаче (май на 10 дена е много дълго) и има ли нещо по-силно но безопасно?

# 565
И аз използвам този спрей. Но, понякога, и Моспилан, който не е био.

# 566
И аз използвам този спрей. Но, понякога, и Моспилан, който не е био.

колко често го използвате флортиса и в коя част на деня? Да не би да бъркам нещо...

# 567
Момичета, бели влакна по лилиума какво е?

# 568
  • Пловдив
Включвам се с питане .Любознателна бе показала оформено пиле от Лоницера Нитида .Някой друг да има жив плет от растението или да е запознат през какво разстояние се сее .Имам две засяти   миналата есен  ,но май са от друга разновидност и не мога да преценя от техния растеж .
Информацията в нета е супер разнородна .Аз съм взела 18 растения за 8 м и сега чета на места ,че трябва да са през 30 см,на други пише през 50 см и се обърках  .Никъде около нас няма такъв плет ,за да видя. Иначе ми трябва нисък плет ,който е до плътна ограда ,т.е. няма да садя двуредово .

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 16:01 от nelina_london

# 569
  • Бургас
Първите цъфнали клематиси.

Общи условия

Активация на акаунт