Градинарство - моето хоби 32

• 41 839
  • 796
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, моля за помощ, по хортензията (нова) , още е в саксията от магазина се появиха тези петна
Напръскай с фунгицид, по възможност на медна основа и като я засадиш в градината обирай опадалите листа ако са с петна, за да не се разнася. Гъбички са и се получават при по-голяма влага, може да ги е хванало при транспорта.

# 706
Момичета, моля за помощ, по хортензията (нова) , още е в саксията от магазина се появиха тези петна
Напръскай с фунгицид, по възможност на медна основа и като я засадиш в градината обирай опадалите листа ако са с петна, за да не се разнася. Гъбички са и се получават при по-голяма влага, може да ги е хванало при транспорта.
Благодаря, ще ми препоръчаш ли конкретна марка…Нещо от което сте доволни ?
И понеже нямам актуални снимки -
Нацъфтели рози от градинката пред блока

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 15:43 от driada

# 707
Божура колко време цъфти?

# 708
^^ Всякакъв фунгицид става, стига да е за цветя, в бутилка за пръскане са обикновено, от всеки магазин където се продават такива неща.
Ами докато му се нарадваш и е прецъфтял, две седмици сигурно.

# 709
  • Пловдив
Днес се прибрах от разсадника с червенолистна Смрадлика, жълт аригантемум ,жълта йонотера и еделвайс .Обаче не можах да устоя на едни диви ралици в близкия неподдържан треволяк ,отскубнах ги и си ги засях до джунглестия розмарин .

# 710
Много ти е красиво кътчето, Нелина!

# 711

Нашият цъфти 2-3 седмици (края на май и началото на юни). Във ваза издържа ден, максимум два. Забелязах, че когато пролетта е хладна и дъждовна цъфти по-дълго, почнат ли жегите край.

# 712
Моят тези дни прецъфтя, остана една самотна пъпка.

# 713
Малко цветя и от моята градина 🙂

# 714
И като сме на вълна рози, ето една рошава и от мен Simple Smile

# 715
Я вижте, това ми го подариха вчера за рододендрон. Издържал и вън. Но моето приложение не го разпознава. Идея какъв вид е точно?

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 09:46 от MarietaYo

# 716
^ Rhododendron obtusum 'Starstyle White', вид ниска азалия (азалиите са подвид в сем.рододендронови), може да се гледа и като стайно. Красивичко е, честито 👍

# 717
^ Rhododendron obtusum 'Starstyle White', вид ниска азалия (азалиите са подвид в сем.рододендронови), може да се гледа и като стайно. Красивичко е, честито 👍
Мерси Ефи!
Явно ще се прибираме зиме!

# 718
  • София
Здравейте момичета! Дали е удачно тук да попитам за една страдаща японска вишна, която спешно трябва да започнем да лекуваме? Мислим, че е мана или друго гъбично, но сме пишмани с дръвчетата и не сме 100% сигурни. Засадена е зимата, беше си добре (цъфтя обилно), докато не заваляха тези непрестанни дъждове.
Извинявам се, ако не съм в правилната тема и ще се радвам да ме насочите натам. Благодаря от сега!
Скрит текст:

# 719
Не е мана.Прилича ми на сачмянка.Най-добре отидете във агро аптека с няколко листа.

Общи условия

Активация на акаунт