Градинарство - моето хоби 32

• 41 841
  • 796
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мързеливка, арабисът кога цъфти?

Моят цъфтеше допреди месец.

# 691
Момичета, моля за помощ, по хортензията (нова) , още е в саксията от магазина се появиха тези петна

Някой има ли идея за причината и с какво да се третират ? Всички съвети са от полза Blush

# 692
https://www.skil.bg/instrukcii-st-pka-po-st-pka/podrjazvane-na-lavandula.html

Как се борите с гадините по Дървовидната ружа? Тази година отрано почнаха.

# 693
Ако имаш предвид червено-черните буболечки, няма спасение от тях. Ружата им е любимо растение, при мен също и тревистата харесват. Въдят се цели пълчища, само около ружите Confused

# 694
  • Бургас
Споделяте за почвопокривни растения и затова реших да ви снимам моите щуротии.
Между зелените реших да сложа калдъръмчета, а там където не се хванаха сложих от малките карамфилчета.

# 695
Споделяте за почвопокривни растения и затова реших да ви снимам моите щуротии.
Между зелените реших да сложа калдъръмчета, а там където не се хванаха сложих от малките карамфилчета.
Скрит текст:

Под камъчетата имате ли геотекстил/ против плевели/?

# 696
  • Бургас
Да. Имаме. На едно друго място съм сложила без геотекстил вече 2 седмици за експеримент и ще видя как ще е.

# 697
Добро утро! Лавандулата ми е цъфнала и четох, че се реже за втори цъфтеж. Къде точно трябва да я отрежа - отгоре самите цъфтежи или до първите два листа от цвета надолу, или ...?

Отгоре се реже после тя си пуска клончета и си цъфти .

# 698
Малко цветлета от мен:

# 699
След две капки дъжд ))

# 700
Купихме къща преди 2 месеца и имам заварени цветя. Налага се да извадя божурите и ириса (перуника), заради работата на багера по дренажа. Моля за съвети как да ги извадя и на слънце ли да ги засадя (дали ще се хванат по това време на годината?) така че да не ги унищожа.
Показвам ги цъфнали, вече процъфтяха.

# 701
Caprice,
БНОЖУРИТЕ СА УНИКАЛНИ!

Вади ги с голяяяма бала пръст край тях! Превържи ги с канапено въженце да не са рака разпилени докато ги вадите . Ако можеш веднага да ги засееш най-добре. Моите са на пъстра сянка. Но тези гледам са на слънце.
Ирисите са куча марка. Но и тях вади с пръст около ризома.
Големи букети ще си подредиш. Simple Smile
Успех!
Dt… прекрасни!

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 23:12 от MarietaYo

# 702
Божурите извади след голяма Богородица! Така знам от цветар, които се занимава с божури , далии и рози.
Каза ми, че ако се извадят по-рано ще бъдат сасипани. След неговия съвет миналата година не извадихме божура за преместване и се радвам, че запазихме търпение.

# 703
Прекрасни божури Hug

На моя божур нещо му е огризало пъпките, като отхапано стои, половината пъпка липсва, сега някои са цъфнали с половин цвят Stuck Out Tongue Winking Eye Чудя се дали ги е пробвала катерица, защото охлюв вероятно би изял цялото Thinking

И една по-нова лилава розичка, много ме кефи разцветката, но самите цветове се оказаха малко рошави.

# 704
  • Пловдив
Преди няколко дни  някой питаше с какво да подхрани тревата .
Преди ползвахме NPK ,тази пролет ММ пръска с течен тор Уреа(карбамид) .Обаче ,почвата ни е миксирана .Насипаната пръст ,задържа по-добре влагата ,макар и да не е само хумус ,а оригиналната ,дворна пръст е супер песъклива .В резултат, тревата става на по-жълти и по-зелени участъци ,което се забелязва само от високо (втори етаж) и в по-облачно време .

Сетих се ,че в торовете за иглолистни винаги има добавен Магнезий за по-зелени иглички .Проверих в търсачката "магнезий за трева" и попаднах на евтино средство -Английска сол (магнезиев сулфат ) .Смятам да го пробвам  и ще дам отзвук има ли ефект .Всички други брандирани магнезии ми идват прекалено скъпи за 1дка .трева .

Общи условия

Активация на акаунт