Градинарство - моето хоби 32

• 42 086
  • 796
  •   1
Отговори
# 90
Зюмбюлите ми цъфнаха само някои, но са много ниски. Лалетата по същия начин - едно две цъфнаха . Всички са присаждани. Нарцисите изобщо не цъфтят.
Мисля, че трябва да се поливат добре във фазата на растеж.
Поливах ги, но уви не се получи. Но нищо де. Уча се в движение.

# 91
Днес се сдобих с две лупини - цвят неизвестен ), само да не са червени, една висока синя камбанка, син лен и седем тъмнолилави петунии, като звездно небе. Започнах да засаждам и заваля проливен дъжд.
И ми подариха красив ранункулус )

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 18:41 от La_Valletta

# 92
Уникален аромат има около магнолиите.

# 93
Лен и син и червен харесвам много. Имам и семена, само да измисля къде да ги сейна.

Кога се сеят ипомеите, най-обикновените фунийки? Рано ли е още за тях?

# 94
Eхаа, каква магнолия!

# 95
Здравейте!
Строим къща и имаме голям двор, който години наред е бил сметище. Чистим малко по малко всякакви боклуци, които изскачат  сякаш от нищото,  и тази година на шега боднах няколко луковици - лаленца и нарциси. Те за моя радост цъфнаха.

# 96
Две магнолии са. Между жълтата се виждат няколко цвята на Нигра. Нигра е по-късно цъфтяща.

# 97
Gradina roza,  магнолиите ви са приказни!
За първи път виждам жълта магнолия.
Ние имаме две една  George Henry  и една  Susan.  Гледаме вече пет-шест години,  вззехме ги от вкоренени клонки от разсадник. Но се развиват бавничко.
 Susan е съвсем малка, тази година за първи път нацъфтя с повече цвят, та успяхме да видим добре цвета и и че е различна от другата. Но имахме слана и ги изгори...цветове,  листа - всичко.
Искам да взема и грандифлора, но ми се струват много скъпи. Намерих в сайта на разсадника, от който взехме нашите, растение 1 м - 70 лв. В друг видях 40 см - 26 лв. Но то кога ще оформи? Има ли смисъл да взимам такова малко растение?
По-скоро бих се доверила на магнолия Петков (от там поръчах сегашните), защото се оказаха коректни и след толкова години виждаме, че сме получили каквото сме поръчали. И растенията са читави.
Откъде мога да взема грандифлора?

# 98
Искам да попитам, понеже сега попаднах на един сайт и видях люляк. Въпроса ми е мога ли да го посадя сега или трябва да е есента?

# 99
Gradina roza,  магнолиите ви са приказни!
За първи път виждам жълта магнолия.
Ние имаме две една  George Henry  и една  Susan.  Гледаме вече пет-шест години,  вззехме ги от вкоренени клонки от разсадник. Но се развиват бавничко.
 Susan е съвсем малка, тази година за първи път нацъфтя с повече цвят, та успяхме да видим добре цвета и и че е различна от другата. Но имахме слана и ги изгори...цветове,  листа - всичко.
Искам да взема и грандифлора, но ми се струват много скъпи. Намерих в сайта на разсадника, от който взехме нашите, растение 1 м - 70 лв. В друг видях 40 см - 26 лв. Но то кога ще оформи? Има ли смисъл да взимам такова малко растение?
По-скоро бих се доверила на магнолия Петков (от там поръчах сегашните), защото се оказаха коректни и след толкова години виждаме, че сме получили каквото сме поръчали. И растенията са читави.
Откъде мога да взема грандифлора?
Моите са купени от разсадници в ЕС и никога не бих се доверила за такива на разсадник в БГ. За да взема от БГ трябва да я видя цъфнала. Жълтата е купена преди повече от 10 години , голямо растение около 160-180 см. и дойде с цвят. Ниграта е купена около 40 см. и цъфна след около 3 години. Имах пълно доверие на разсадника, че ще бъде Нигра и няма съмнение при цъфтеж за сорта. Има по-късно цъфтящи сортове магнолии. Жълтата ми е ранно цъфтяща и е имало години да пострада от студове и да няма цвят поради измръзнали пъпки. Ниграта не е имала такива проблеми. Всички магнолии растат бавно.
Ani_anito, ако са в контейнер люляците няма проблем да се засаждат. Имам Miss Ellen Willmott , който е един от най-късно цъфтящите и много ароматни люляци. Цветовете му са пълни, не простоцветни. Снимката е на моя люляк.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 07:52 от Gradina Roza

# 100
Лен и син и червен харесвам много. Имам и семена, само да измисля къде да ги сейна.

Кога се сеят ипомеите, най-обикновените фунийки? Рано ли е още за тях?
Миналата година засадих ипомеята в началото на май, расте изключително бързо. По ранното ми засаждане , чрез разсад и после пресаждане на постоянното място се оказа неуспешно.

# 101
Тази година си засях червен клен и съм самодоволна, имота ни е от миналия септември и преди това казвах, че ако имаме градина първата ми работа ще е да си насея червен клен. Насях семенца и за катерливи цветя, но точно там ровил къртик, както казва ММ миньора пак ти е копал градинката.

# 102
Много красиви лалета и нарциси, mama_m. Може ни имаш зелени пръсти:)
Ani, и аз щях да добавя за поливането. От липса на вода или гъстота остават с ниски стъбла.
Моите лалета са все от купе и луковици и излизат всяка година. Може би защото и почвата ми не е от най-рохката и не потъват. Но имам едни, които тази година само листа, като чаршафи!, изкараха.
Люлякът ми бавно се развива тази пролет.

# 103
А трябва ли да ги изкореня и да засадя нови? Нямам идея какво да правя.

# 104
И моят алпинеум вече е готов. 😊 Голямо събиране на камъни и цветя падна и сега с нетърпение чакам всичко да расте.

Общи условия

Активация на акаунт