Градинарство - моето хоби 32

• 42 102
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
От миналата година имам засадени киви-та. На коя година почват да дават плод?

# 151
Момичета, взела съм тор за рози на гранули разреждат се във вода, може ли да се използва и за други цветя?

# 152
  • Пловдив
Става ,разбира се.

Миналата година взимах този тор за рози

Тази година взех течен ,за да ми е по-лесно за разтваряне

Е,как може в първия съотношението на NPK елементите да е 2:1:4 ,а на втория да е 1:1:1 (6-5,5-6,5) ?
Вече ще си чета в чуждите сайтове с какво съотношение трябва да е за конкретното растение и ще си го търся само по този критерий ,без да гледам как са го наименовали тук .Приятелка агроном ми е обяснявала, че тор с едно и също съдържание ,често универсален ,го пакетират за рози ,за краставици и т.н...

# 153
Днес и утре според прогнозата няма да вали у наше село. Та следобед ще пръскам чемширите, туите и магнолията. И по част от розите ми гледам са се завъдили въшки и тях ще пръскам. Трябва да орежа и изсъхналото по лавандулите. Имам и пред къщата да разчиствам трева и бодили. Стана като джунгла сега покрай дъждовете. А от нея не мога да достигна външните рози, за да ги огледам дали и те не са въшлясали Grinning

# 154
За тора за рози-за моженето-може.Въпроса е какво очакваш да се случи.Тор за рози е много общо казано и винаги ме е учудвал.За прираст трябва едно,а за цъфтеж друго.

# 155
За тора за рози-за моженето-може.Въпроса е какво очакваш да се случи.Тор за рози е много общо казано и винаги ме е учудвал.За прираст трябва едно,а за цъфтеж друго.
  имах в предвид да не е нещо много специално, щом го продаваг като такъв за рози

# 156
Чак специален не е.Преди мен Нелина е показала два вида(различни).Погледни съотношението на микроелементите в твоя и прецени кога да ториш.

# 157
Днес засади разсад газания в градината. Имате ли наблюдения как се държат тези цветя, какво да правя за да цъфтят по-дълго.
Мисля да правя комбинация в сандъче мушкато със семена дихондра. Да видим какво ще ми се получи.

# 158
Газанията иска слънце, ако има как целодневно. Премахвай увехналите цветове, за да изкарва нови. Не бива да пресъхва.

# 159
Газанията иска слънце, ако има как целодневно. Премахвай увехналите цветове, за да изкарва нови. Не бива да пресъхва.
Благодаря. След 11:00 вече е на слънце до вечерта. Ще съобразя поливането. Колко време цъфти, нарастват ли туфите, презимува ли?

# 160
Цъфти много дълго, до есента. Туфата расте, особено ако е в хубава почва. Може би две педи в диаметър ми се беше разперила една, но на следващата година не се повтори този успех. Не е зимоустойчива.

# 161

Розичка без бодли. От клонче съм я захващала.

# 162
DariVale, газанията е едно от любимите ми летни цветя, наистина цъфти дълго и в градината, където почвата е глинеста става разкошно. Всяка година си вземам разсад, отваря си цветовете само когато е слънчево. В саксиите ми не се чувства толкова добре колкото в градината . Миналата година опитах да ги съхраня за през зимата като ги пресадих в саксии, но не оцеляха..
Мариета, прекрасни цветни комбинации…

# 163
  • на чист въздух
От миналата година имам засадени киви-та. На коя година почват да дават плод?

При мен цъфна на 3та г но не удържа цвета. Кивитата са мъжки и женски и двуполови.

# 164
Дриада
Не я вади от земята зимата

Общи условия

Активация на акаунт