Градинарство - моето хоби 32

• 42 128
  • 796
  •   1
Отговори
# 225
Да питам. На улицата пред имота ни има едни дърти туи, средноголеми корони, които започват на два метра от земята. Стъблата са през 5 метра едно от друго. Искам да озеленя под тях с някакви храсти, които да задушат бурените, по възможност-вечнозелени и без много поддръжка. Препоръчайте ми, моля видове.
Утре ще ти снимам какви целогодишно зелени храсти имам около туите. Не знам как се казват, но може да се намери какво е.
Мъжът ми не ги харесва и иска да ги махаме. Щели да се завъдят змии и жаби там, според него. Grinning

# 226
  • На морето!
Сега по 1 път, но в жегата по два. Всичко клюмва.
Да се похваля с Вибурнум. Още има да побеляват топките. Хванах му цаката на рязане и тази година е прекрасен!
Скрит текст:
Сподели тайната, моля 🙏

# 227
  • Пловдив
Сега по 1 път, но в жегата по два. Всичко клюмва.
Да се похваля с Вибурнум. Още има да побеляват топките. Хванах му цаката на рязане и тази година е прекрасен!

Това е абсолютен разкош ! Heart
Как досега съм се запознала само с другия вид Калина (viburnum tinus)? Този розеум подвид  съм пропуснала ,а обожавам бяло цъфтящи .

# 228
Сега пресаждай 2 палми
Преди 2-3 години пак така - половин саксия корени изрязох. Дано се съвземат.

# 229
И аз само им се възхищавам и се чудя къде да намеря такива лалета.

Eфибуш, затова искам бг сортове да не се налага да ги вадя всяка година. Виждам в запустели дворове страхотни червени лалета Simple Smile

# 230
Мариета, прекрасни са. През зимата къде ги държиш?
Старите градински сортове лалета, от някой двор по селата. Аз ще пробвам тази година ваденето на холандските сортове и повторно засаждане есенна, пък да ги видим. Пробвам и за втора година гладиоли така..

# 231
ДариВале, погледни Lonicera nitida. Това е най-непретенциозното вечнозелено растение, и на слънце и на сянка вирее. Но имай предвид, туите са прострели корени навсякъде и на храстчето ще му бъде трудно в началото. Бих изкопала по-големи дупки, запълнени с хубава пръст, за да може да се вкорени добре. И първите години ще трябва да ги поливаш редовно, може и да ториш, докато укрепнат.
Така садих храсти под една магнолия, корените бяха като мрежа. После отгоре сложих мулч, за да задържа влагата.
Също се сещам за бръшлян, но той е наистина неубиваемо чудовище, рискуваш да плъзне навсякъде. В моята градина все намирам по някой израстък, нямам представа откъде идва. Съседите нямат, при мен също не е имало откакто сме тук.

# 232
Дриада,
Тази зима ги пренебрегнахме малко и бяха на доста тъмно. Едната поне. В къщи ги прибираме.

# 233
Ето го божура, но излиза розов, а реално е много тъмно вишнево розов.

Бабините лалета, които цъфтят на туфи по поляната. След цъфтеж се косят и следващата пролет отново си тръгват.

Единствените оцелели сортови лалета , сега изродени, но цъфтят. Не ги вадя, за сега сляпото куче ги подминава.

След найсе години за първи път ще цъфти и глицинията. В тази част още нямам време да вляза , да изчистя и прекопая, но пък за момента е най-цветната.

Магнолиите доизцъфтяват с последни цветове. Жълтата почти прикючи цъфтеж, Нигра има още малко пъпки.

# 234
Gradina Roza, koko годишен е този божур? Изглежда перкрасно

# 235
Благородно завиждам за цъфнала глициния!

# 236
Скрит текст:
Да питам. На улицата пред имота ни има едни дърти туи, средноголеми корони, които започват на два метра от земята. Стъблата са през 5 метра едно от друго. Искам да озеленя под тях с някакви храсти, които да задушат бурените, по възможност-вечнозелени и без много поддръжка. Препоръчайте ми, моля видове.
Утре ще ти снимам какви целогодишно зелени храсти имам около туите. Не знам как се казват, но може да се намери какво е.
Мъжът ми не ги харесва и иска да ги махаме. Щели да се завъдят змии и жаби там, според него. Grinning
Както обещах, снимах какви зелени храсти, или както му е наименованието, имам под някои туи и околните им дръвчета и храсти.

Последното и зимата беше зелено, но беше по-ниско и без цвят. Като се затопли и започна да вали порастна и цъфна. Предполагам трябва да го подрежа.

# 237
  • Бургас
Аз също много харесвам глициния и тази година си купих от мосю Бриколаж за 33 лв. Около 160 см  височина и вече има 3 цвята. От няколко места ми казват, че от големите магазини не са хубави, но явно аз уцелих.

# 238
Японска градина

Кленчето много ми хареса .. отдавна обмислям да опитам с него

# 239
  • густо майна Филибето
Момичета, отдавна не съм се вясвала.
Четох в предишната тема, че се чудите за зокумите. Да споделя и моя опит.  Пробвах как ли не. Аз ги прибирам, когато Т паднат до минус 5. И изнасям около един градус, за да се климатизират. Една пролет изведнъж падна до минус четири, с вятър, и всичките им листа окапаха. Пораснаха после, но цъфнаха късно.
За съжаление рязането забавя цъфтежа. Един септември ги орязах драстично, и те пропуснаха цъфтеж. Направиха пъпки следващия септември, но те общо взето тогава престават да цъфтят, студено ли им е, не знам.. Цъфтят на стари клони. И както и да режа, обилен цъфтгеж имам през година.Мога и по-рядко да режа, но са твърде обемисти за мястото, където ги прибирам.
Виждам из квартала засадени в земята, но там е завет, наблюденията ми са, че всичките ми цветя закъсняват от тези във вътрешната част поне с три дни, та до седмица. Затова не ми се рискува. Няма да умре, но няма и да цъфти, ако поизмръзне.

Жълтата роза на  Лейди Банкс, известна още като Лутея, вече е изцяло разцъфтяла.  Истинско чудовище, добре, че е без бодли. Това е вътре, покатерена върху райската ябълка.

И отвън:

"Пилето", от три лоницери нитида.

Общи условия

Активация на акаунт