Градинарство - моето хоби 32

• 42 118
  • 796
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Добро утро Simple Smile,

въпросче имам: левизията наистина ли не и се махат прецъфтелите цветчета? Така ми каза жената, която ми е продаде

# 212
Това го чувам за първи път. Аз винаги режа прецъфтелите цветоноси, просто защото не са красиви. Те така или иначе ще изсъхнат.

# 213
Момичета, какви цветя препоръчвате за западна тераса като ще си пече директно в саксиите? В южна България. По сайтове пишат петунии, но от тях съм останала с впечатлението, че си искат доста вода. Може и подправки, но просто ми трябват саксии там.

# 214
Мушкатите издържат на слънце, газания, остеоспермум, тагетес, калдаръмче, делосперма или други сукуленти. От подправките мащерка, риган, балканска чубрица. Лавандула, макар че тя е малко трудна в саксия.
Горещо ти препоръчвам самите саксии да са засенчени, да не напича директно корените. Дори една дъсчица откъм слънчевата страна е достатъчна, разликата е огромна.

# 215
И все пак си искат поливане всеки ден Simple Smile

# 216
Да, от това не може да се избяга. Сутрин поливам, до вечерта е сухо. И като духне вятър, съвсем пресъхва. Започнах да ползвам самополивни сандъчета с двойно дъно, малко по-добре е в тях.

Я да си сверя часовника, сутрин ли поливате лятото или вечер? Чела съм различни теории, аз май не намирам разлика дали ще полея много рано сутринта, или късно вечер. Само гледам саксиите да са поизстинали, да не се сварят корените.

# 217
Аз, поливам обикновено сутрин преди работа. През нощта саксиите са изстинали и растенията изглеждат добре до вечерта. През големите жеги, ако не ги полея сутрин до вечерта са доста умърлушени.

# 218
Сега по 1 път, но в жегата по два. Всичко клюмва.
Да се похваля с Вибурнум. Още има да побеляват топките. Хванах му цаката на рязане и тази година е прекрасен!

# 219
Чуден е!

# 220
Да питам. На улицата пред имота ни има едни дърти туи, средноголеми корони, които започват на два метра от земята. Стъблата са през 5 метра едно от друго. Искам да озеленя под тях с някакви храсти, които да задушат бурените, по възможност-вечнозелени и без много поддръжка. Препоръчайте ми, моля видове.

# 221
Прехвърлим си въпроса и тук.

Момичета кажете ми от къде да си купя стари сортови луковици на лалета. Селските.
От Холандия си накупих като бях какви ли не, но всички след 2-3 години започнаха само листа да имат или се изгубиха, защото са хибридни може би.

# 222
Да се похваля с Вибурнум.
Страхотен! Hug
От Холандия си накупих като бях какви ли не, но всички след 2-3 години започнаха само листа да имат или се изгубиха, защото са хибридни може би.
За да са хубави всяка година трябва да се вадят и садят наново следващия сезон, иначе отслабва луковицата.

# 223
Gradina Roza, колко годишен е твоят дървовиден божур, знам, че растат много бавно? И колко издържат цветовете му?
Около 10-12 годишен е божура. В пълна сила на цъфтеж влиза 90-100 годишно растение. Отгледан е от две педи. Започна цъфтеж на 5-6 година с по 1-2 цвята и всяка година увеличава бройката. Не ми дава да кача снимки , че били големи.

# 224
Eфибуш, затова искам бг сортове да не се налага да ги вадя всяка година. Виждам в запустели дворове страхотни червени лалета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт