Градинарство - моето хоби 32

• 42 117
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
При мен тази пролет голяма борба пада с карекс - толкова е инвазивен и коренища са една огромна плътна туфа, нямат вадене. За малко да счупя лопата.

# 196
Леле, миналата година засадих две туфички карекс в едно ъгълче, засега не са пораснали много. Може би заради коренищата на момината сълза не успяват. Но ако плъзнат ще ми удушат азалиите, ще трябва да ги наблюдавам.

# 197
Аз такъв ужас не съм очаквала. Много го харесвам и засадих на доста места. И няма махане, размножава се във всички посоки , никне навсякъде. Бих препоръчала да се вкопае ограничител.  Част от туфите разсадих в саксии, ако преживеят зимата, ще мина на този вариант.

# 198
Аз даже не го харесвам особено много, засадих от немай къде да запълня едни дупки на място, където почти нищо не иска да расте. Май ще го местя в саксии и аз, преди да се е почувствал като у дома си Grinning Благодаря, че сподели.

# 199
При мен тази пролет голяма борба пада с карекс - толкова е инвазивен и коренища са една огромна плътна туфа, нямат вадене. За малко да счупя лопата.
Ооо, Да!
И аз едва се отървах от него преди години! Кошмар е!
За Бегониите - тези са “куча марка” както се казва. Цяло лято от цвят няма да се отървеш! Едногодишни красавици. Стара марка за градско парково озеленяване. Ползвала съм ги и индивидуално в саксии и в аранжировки

# 200
Махнах седем туфи, останаха още седем!
И съм леко отчаяна ((.
Сега всичко тръгна като лудо, ириси и тях намалявам.
Не помня дали се похвалих, за пръв път ми цъфти  бял люляк

# 201
  • София
И защо това цвете са му толкова светло зелени листата къде ли не го местех и покафеняват на места. Вкъщи го имам същото и е с тъмно зелени листа и ще цъфти.

[/quote

Възможно е да е от преполиване,  ако знаете името на това растение проверете в гуглето как  трябва да го отглеждате.

# 202
  • Карлово
Пожълтелия спатифилиум бих пресадила. Така хем ще видиш състоянието на корените, хем ще му сложиш обогатена почва. Може да има нужда и от железен сулфат.

# 203
Пожълтелия спатифилиум бих пресадила. Така хем ще видиш състоянието на корените, хем ще му сложиш обогатена почва. Може да има нужда и от железен сулфат.

Възможно е . Вкъщи имам друг той е по на сянка и листата ми са тъмно зелени, а тоя проблемния е на работата ми .
Всъщност не го поливам много на седмица 1 път. Даже мисля , че му е много светло .
Ще го взема вкъщи да го пресадя ,че не мога да го гледам да се мъчи .

ПС: Замиокулкаса ми остана с едно листо. Нещо не се разбираме . Събота ще е ден за вадене на всички пролетни луковици.

# 204
Да покажа мащаба на бедствие. Корени спрямо размера на лопата. Днес махнах още четири, утре още един и два ще запазя за експерименти. Дръжката на лопата все пак успях да счупя )).

# 205
  • Пловдив
Леле ...за първи път виждам такова чудовище...
Преди малко повече от година ,когато взех голяма туфа Пампаска трева и  Мискантус от свекърва ми , се учудих колко сбит корен имат ,  и колко трудно се разделят .За сметка на това ,корените бяха сравнително плитки за размера на тревите .
Тази година преместих и пенисетума ,уникално малък корен има .Оглеждам се за още декоративни треви и определено ще зачеркна Карекс .

# 206
Да, кошмарна е тази трева!

# 207
Градината все повече се разхубавява Simple Smile Дървовидният божур цъфти и няколко изродени лалета от сортовите. Само те останаха от многото видове сортови. Останалите бяха опапани преди години от подземните животинки. Червените лалета са бабини и си цъфтят където искат по поляната.

# 208
  • София
Gradina Roza, колко годишен е твоят дървовиден божур, знам, че растат много бавно? И колко издържат цветовете му?

# 209
Прекрасни. 😍 И аз посадих такъв божур на есен, но ме съмнява да има цвят тази година.

Градината все повече се разхубавява Simple Smile Дървовидният божур цъфти и няколко изродени лалета от сортовите. Само те останаха от многото видове сортови. Останалите бяха опапани преди години от подземните животинки. Червените лалета са бабини и си цъфтят където искат по поляната.

Общи условия

Активация на акаунт