Глиобластом - тема 2

• 52 685
  • 684
  •   3
Отговори
# 675
Щом е див тип и е остранена голяма част е обнадеждаващо
Има един професор Richard scolyer, който всъщност е патоанатом, работил върху имунотерапия за меланом. 2023 бива диагностициран също с див тип и започва експериментално лечение с имунотерапията за меланом, след оперативно отстраняване. Постига известен успех, ремисия за година и половина, но за съжаление преди няколко месеца в инстаграм сподели за рецидив. Въпреки това 2 години са повече от 5те месеца в нашия случай. През тези години той и работи, и е в доста добро състояние въобще. Голямо възхищение изпитах към този Човек, който и преди диагнозата е разработвал за друг също толкова агресивен тумор лекарство, но и сега се бори с всички сили.
Март месец му е дадена прогноза 3 месеца. Е, вече сме октомври , а човекът все още си е в запазено състояние.

# 676
Много е индивидуално...
Скоро се случи така,че имах разговор с неврохирург по работа, която аз да му свърша.Просто така- споделих, колко полезен би ми бил този контакт тогава. Той естествено реагира като да няма спасение и да не съжалявам, но сподели за негов пациент, който пет или осем години по- късно ги е посещавал, не запомних точно. Във връзка с някаква документация, имал ТЕЛК, който не искали да му подновят, защото вече се води на практика излекуван ..нещо такова беше. Та ...един Господ знае.

# 677
Професор Ричард Сколиър е изключително вдъхновяващ и компетентен лекар. Още в началото на експерименталното му лечение започнах да го следя и му стисках палци да се пребори. За съжаление туморът вече засяга и двете половини на мозъка, но той все още продължава да оборва прогнозите и изглежда пълноценен. Някъде бях чела, че това е заболяване на интелигентните хора и явно наистина има нещо вярно.

В този ред на мисли - има ли някой опит с метилиран див тип и за колко време се развиха нещата?

# 678
Здравейте, бих искал да попитам следното. Както знаете преминах през операции и курс лъче + химио в Иван Рилски и бях прехвърлен към отделението по онкология където трябва да бъда на 16.10, но нямам идея какво следва, а и там беше пълна лудница и никой не ми обясни следващите стъпки в терапията. Та ако някой може да ми разкаже за последващите етапи ще бъда благодарен, просто да имам някаква идея какво следва.

# 679
Доколкото имам спомен Веном, правят ямр, за да видят развитието и ако има рецидив спират химията, ако не- продължаваш курсове с темозоломит.

# 680
Благодаря Tirex. Да минава времето до 16ти, понеже неяснотата мачка. В отделението цари абсолютен хаос и да стигнеш до лекарите отнема часове, но каквото такова.

# 681
Веном, мога да ти кажа как стояха нещата в Токуда до преди 2 години. В деня в който си плануван, сутринта в 8 часа приемат всички пациенти в отделението. Взема се кръв за изследване, слагат абокат, после правят кардиограма и чакаш да те извикат за ЯМР с контраст. Престоя е два дни, на третия те изписват и виждаш резултатите, ако са готови. Хората от София обикновено си ходят да нощуват у тях си, но идват за изписване с лична карта на третия ден. Обикновено се заплащаше около 120 лв, сега не знам колко е. Всеки пациент е прекрепен към определен онколог, който минаеа първия ден и разговаря с болния за проблрмите, последния ден или след резултата от ЯМР лекуващия онколог консултира пациента и изписва лекарства от болничната аптека безплатни. На последък не чувам добри отзиви, но докато ние ходехме имаше определен ред, условията и храната бяха добри. Успех и добри резултати ти желая!
На всеки 3 месеца първата година се прави ЯМР, после на 6 месеца.

# 682
О, за хаоса...не се впечатлявай, май навсякъде е така:( ние бяхме в Сити клиник...кошмар.
Чувам добри отзиви за Света София напоследък,но...не знам. Уви- нямам препоръка.
Веном, мисля че си на добро място от към компетентност. Все пак тяхната насоченост е тази. Дано ни изненадат с различен подход.
Успех и пиши моля!

# 683
Благодаря ви за отговорите. Щом има някакво развитие ще пиша да споделя как е минало.

# 684
  • Пловдив
Ако няма прогресия - ще ина продължение на Тезоломид(Темодал е названието в Европа, Темодар - в USA и Канада ) -няма разлика - спада към т.н "Orphaned drugs" - без патент .
Не е Химиотерапия (за кой ли път го пиша) - а е акалиращ агент - предотратява ДНК поправката . Ефекта му е да блокира ДНК поправката след ЛТ -възможно най-дълго след  ЛТ. Преминава Кръвно-Мозъчтата бариера и действа срещу ДНК-поправаката в ЦНС, но и блокира ДНК-поправката системно(в цялото тяло),и действа "Мутагенно".
Засега Няма "друг път". Успех на предстоящото образно изслвдване - Досегашната коплексна терапия е имала ефект и ще продължът Тезоломид-а.

Общи условия

Активация на акаунт