На море в Гърция 2023 - I

• 62 880
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, моля за насоки за почивка някъде в района   на Атина, втората половина на юни. Ще пътуваме с кола до Атина и ще имаме 5 дни за плаж. Къде бихте ни препоръчали да отседнем? Търся хубав плаж , спокойно и красиво местенце. За първи път ще пътуваме в този район на Гърция и нямам идея  откъде да започна търсенето.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 12:54 от aula29

# 376
И аз имам нужда от малко помощ,че обмисляме едно моренце в Гърция края на Юли началото на Август.Намерили сме си две местенца ,но ако може да ни помогнете в избора,като водещо за нас е хубавия плаж,понеже сме с малки деца.Едното място е в Неа Ираклица ,а другото е Неа Карвали.Никога не сме ходили в Гърция,но това което попрочетох тук там е че Плажа в Ираклица е мн.хубав ,а за този в Карвали срещнах много различни мнения от това ,че входа в морето е каменист до това ,че плажа също е мн. хубав.Така,че ако може някой,който е посещавл въпросните места за помощ.

# 377
  • София
На Неа Карвали плажът е каменист в началото, но пък има макс 10 човека на него. Селото е малко, с два магазина и три таверни. В Ираклица е пясък, с повече магазини и заведения, но пък и доста повече хора.

# 378
Здравейте, моля за насоки за почивка някъде в района   на Атина, втората половина на юни. Ще пътуваме с кола до Атина и ще имаме 5 дни за плаж. Къде бихте ни препоръчали да отседнем? Търся хубав плаж , спокойно и красиво местенце. За първи път ще пътуваме в този район на Гърция и нямам идея  откъде да започна търсенето.
Трудно е около 3-милионен град да се намери спокойно местенце, а и морето откъм Сароническия залив (вътрешната страна) е замърсено, което не пречи на атиняни да го посещават. Най-хубавият плаж в Атика е Схинияс, до Маратон - https://goo.gl/maps/5k6ZBvb6xoPrh8b99, но той е в природен резерват и около него няма настаняване. Най-близкото селище е Неа Макри, ОК е.
Съвсем наблизо, от малкото пристанище Агия Марина, има ферибот почти на всеки час за Неа Стира на остров Евия. Там вече изборът е по-голям. Пясъчен плаж има и в самата Неа Стира, доста пълен през уикенда с атински баби - в делник е спокойствие.
Ако искате да видите наистина красиви и запомнящи се места, си струва да пътувате малко по-дълго с ферибот до по-близките Цикладски острови, или до Нафплио на Пелопонес - малко под 2 ч. с кола.

# 379
  • София
През годините съм търсила спокойни места, подходящи за семеен тип почивка. Сега, обаче, ще помоля за други насоки - за почивка на малка група 20тина годишни, които са отраснали по гръцките плажове, но сега ще се нуждаят и от някакви забавления. Simple Smile

Моля, препоръчайте места, които предлагат някакъв приличен нощен живот, плажни партита.... Нещо такова. Тъй като не са особено опитни шофьори, дългото пътуване не е много желателно.

# 380
Най-близкото е според мен Калитеа. Същинските дискотеки не са на плажа, а южно в посока Криопиги (в Гърция най-често са извън населените места). Но и плажни барове има достатъчно.
На къмпинг Батис до Кавала също съм чувала, че има партита през уикенда, но информацията е от втора ръка.

# 381
  • Немция
И още един въпрос Grin за същия район - къде пясъкът е най-фин? В Калитея, Полихроно?
Пефкохори?

# 382
Полихроно, Ханиоти и Певкохори са пясък, примесен с доста камъни.
Най-хубавата и най-широка (щото някои от другите са буквално по два метра и са чадър до чадър и г*з до г*з) пясъчна ивица е Лефки Перистера, известна още като "плажа на хотел "Александър Велики". https://goo.gl/maps/xwbmgs3AMEkNT5ai6

След това на юг чак Хрусо и Гларокавос.

# 383
Моля ако някой има впечатление за Олимпик бийч хотел Ouzas - как е плажа и водата през втората половина на м.юни...
И задължително ли е за Гърция да имам аква обувки...за първи път смятам да посетя тази страна и искам горе долу да знам какво ме очаква ...мерси

# 384
Здравейте
И аз най-накрая взех решение … в крайна сметка се спряхме на по-близка локация … и резервирах в едно приятно местенце в Палаион Цифликион.
Отново искам да попитам дали за кучето трябва да нося и представя нещо различно от паспорта с печат за поставена годишна ваксина ?!

# 385
Моля ако някой има впечатление за Олимпик бийч хотел Ouzas - как е плажа и водата през втората половина на м.юни...
И задължително ли е за Гърция да имам аква обувки...за първи път смятам да посетя тази страна и искам горе долу да знам какво ме очаква ...мерси
Първо - хотелът е чудесен. Като условия и като обслужване. Отсядала съм в него, макар и само за един ден на път към по-далечни дестинации. Локацията му също е отлична спрямо плажа, заведенията и всичко в селището.

Второ, не чак толкова оптимистично. Олимпиаки Акти може би не е най-доброто или най-красивото място за запознаване с Гърция - малко е като центъра на Китен или Приморско. Плажът е голям, широк, пясъчен, но не навсякъде е чист, има и бездомни кучета. Заведенията са всякакви. Има адски много сергии от типа, който е популярен и у нас - за дрънкулки, дрехи и всякакви боклуци. Аква обувки не са необходими, те са само за каменисти плажове.
Все пак, аз съм капризна, а мястото на много българи (и сърби, и други балкански народи) се харесва. Не се демотивирайте Simple Smile

# 386
Здравейте! Кое място бихте препоръчали за почивка между Ставрос, Аспровалта и Паралия Офриниу? Моля да споделите впечатления, благодаря предварително!

# 387
  • София
Здравейте
И аз най-накрая взех решение … в крайна сметка се спряхме на по-близка локация … и резервирах в едно приятно местенце в Палаион Цифликион.
Отново искам да попитам дали за кучето трябва да нося и представя нещо различно от паспорта с печат за поставена годишна ваксина ?!
Обърнете се към Вашия ветеринарен лекар. Освен ваксините е нужен и преглед преди пътуването. Те си знаят, колко часа преди минаването на границата. Винаги сме били с изрядни документи, макар и никога да не са ги искали.

# 388
Привет! От години почиваме на Ситония, любители сме на спокойно море без шумни атракции и по възможност без тълпи хора. Тази година ни препоръчаха Ставрос или Каряни... но съм разколебана, как е там? Някой с мнение?

# 389
  • София
В Ставрос ще има тълпи хора.

Общи условия

Активация на акаунт