На море в Гърция 2023 - I

• 62 880
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
От мен един съвет към тези, които не са посещавали Гърция.
Избирайте по-близки места за началото/средата на юни и края на септември/октомври.
В пик сезон (юли и август) опитът ми покзва, че колкото по-отдалечено е едно място (от България), толкова ще е по-спокойно.

Пример: Блъсканица на Ставрос през август и една идея по-спокойно на Торони.

Пак си зависи от района, но аз така процедирам.
Например в началото на юни мога да отида до Неа Рода, но в никакъв случай не бих отишла на същото място през юли или авуст. Smile

# 391
Здравейте! Кое място бихте препоръчали за почивка между Ставрос, Аспровалта и Паралия Офриниу? Моля да споделите впечатления, благодаря предварително!

И трите са кофти и пренаселени дестинации (лично мнение).

Бяхме за 6 дни всеки ден на различни места из Ситония.
Като основния замисъл беше посещение на 5 steps in the sand, за което място бях питал в някоя от предните теми и ми се отговори, че вече е собственост на българи. Е това последното не мога да го потвърдя, мястото е магично за нас, но кухнята беше ОТВРАТИТЕЛНА.

Сега е идеално, хора няма, водата е все още студена, но за плуване става Simple Smile

# 392
В пик сезон (юли и август) опитът ми покзва, че колкото по-отдалечено е едно място (от България), толкова ще е по-спокойно.
Аз препоръчвам никъде в Гърция да не се ходи през август, особено около 15 август Simple Smile

# 393
  • СОФИЯ
В последните 4 дни изгорях малко на Лефкада, от не цялостно ползване на плажно масло. Къпах се, в неделя имаше и деца във водата. Хората по плажовете бяха малко. Не ми хареса обаче цената на бирата на Катизма, 7 евро малка бира. 20 евро два шезлонга и чадър,  срещу които получаваш вода и 2 плажни кърпи, има и сейф на чадъра. За първи път ходихме до Лефкада, така ли е на този плаж по принцип?

# 394
  • София
Благодаря за темата!
Почти всяка години сме на море в Гърция на различни места-няколко години повторихме Каламици, но сега случая е малко по-различен.
Плануваме да почиваме в края на юли, но искаме да е на някоя по-близки дестинация, защото съм бременна и не ми се пътуваме твърде много. Четох, четох темата и се ориентирах към Касандра, някой спомена за Съни, ама там е цените са от 1000 лв нагоре за нощувка. Исках да ви питам хубав ли е плажа там, спокойно ли е, набелелязах :
Apartments Sani Woods, Sani - но няма никакви коментари, което е странно
другото е по на юг - в района на Possidi

Какво ще кажете, търсим спокойствие, тишина, хубава храна и прилични плажове (можем да пътуваме с колата до тях ако се налага).

Благодаря много! Yellow Heart

# 395
Apartments Sani Woods, Sani - но няма никакви коментари, което е странно
Това ли са въпросните Sani Woods? Намирам над 100 отзива - 38 в Букинг и 75 в Гугъл. Сменяли са си името, може би оттам идва малко объркване
https://www.booking.com/hotel/gr/sani-green-apartments.bg.html#tab-main
https://goo.gl/maps/4cyDGB5RbiaQhwqz5

# 396
  • София
Да, това е , благодаря Параход!

# 397
  • Glasgow
Здравейте. Умувам за един дълъг уикенд в Корфу, имате ли препоръки за някои места да се посетят, предполагам май месец още не е за плуване? Не съм била преди.

# 398
  • София
Здравейте. Умувам за един дълъг уикенд в Корфу, имате ли препоръки за някои места да се посетят, предполагам май месец още не е за плуване? Не съм била преди.
Столицата е фантастична за разходки - старият град, двете крепости, островчето Понтикониси при летището с кацащите над главите самолети.
Ако идваш с компания от Албиона😃 за партита - Дасия и Беницес.

# 399
  • Glasgow
От Албиона пътувам, но точно от пияни британци бягам 🤭 Искам спокойствие и гледки 🤗 Благодаря

# 400
Параход, благодаря за отзива за Олимпиаки Акти. По принцип ми е ясно, че по-красивите места са на островите, но ние не сме ходили и ни се иска да отидем накъде за малко да се ориентираме в обстановката и да е близо и съответно на добра цена. Хотела ми се струва , а и ти потвърди, че е хубав за отсядане...което за мен си е от значение...плажа дано поне малко ни хареса...не знам как е трябва ли да си носим чадъри? Има ли някой друг плаж около този, който може да посетим, ние обичаме да пътуване и не е проблем като се наспим да отидем до някъде другаде... И още да разбирам , че има къде да хапнем на обяд по една супа и вечерта нещо друго? Да ме ориентирате за цените ако може - ние не сме капризни, децата предпочитат по принцип някакво месо - пилешко, свинско...пица...морската храна не им е по вкуса, освен панираните калмари..Благодаря отново предварително

# 401
  • София
От Албиона пътувам, но точно от пияни британци бягам 🤭 Искам спокойствие и гледки 🤗 Благодаря
😂😂😂 Значи ги избягвай онези две места
За още гледки - Палеокастрица и Сидари, но все пак трябва да видиш и транспорта до там как е, ако не наемаш кола.

# 402
Параход, благодаря за отзива за Олимпиаки Акти. По принцип ми е ясно, че по-красивите места са на островите, но ние не сме ходили и ни се иска да отидем накъде за малко да се ориентираме в обстановката и да е близо и съответно на добра цена. Хотела ми се струва , а и ти потвърди, че е хубав за отсядане...което за мен си е от значение...плажа дано поне малко ни хареса...не знам как е трябва ли да си носим чадъри? Има ли някой друг плаж около този, който може да посетим, ние обичаме да пътуване и не е проблем като се наспим да отидем до някъде другаде... И още да разбирам , че има къде да хапнем на обяд по една супа и вечерта нещо друго? Да ме ориентирате за цените ако може - ние не сме капризни, децата предпочитат по принцип някакво месо - пилешко, свинско...пица...морската храна не им е по вкуса, освен панираните калмари..Благодаря отново предварително
Плажът има както няколко бийч бара, така и свободна зона - ако искате на свободната, носете си чадър. Разгледай снимките в гугъл мапс и ще се ориентираш къде какво е. Не съм ходила скоро там и не знам как са цените на чадърите и шезлонгите, срещу консумация ли е или се заплащат. 
Храна има всякаква - и пици, и месо, и бърза храна тип гирос, палачинки, гофрети. За супи не съм сигурна, гърците не са много по супите Simple Smile Но изборът от заведения е голям, това си е оживен курорт. На обяд предполагам, че има от техните типични готвени ястия - мусака, гемиста (пълнени чушки и домати с ориз), кокинисто (телешко като винен кебап) и т.н.
За разходка - има туристическо влакче до Паралия Катерини, ако се разхождате с кола, може да отидете до града Катерини във вътрешността или до археологическия обект Дион.

# 403
  • СОФИЯ
Узос е поносим хотел в Олимпиаки акти. 3 нощувки съм ползвала. Чисто е. Закуската е отвратителна, резерве без храна. На 3 преки и кратка разходка до пясъчен плаж. Шезлонги и чадъри типично по гръцки обаче са натъпкани един до друг, независимо че има голяма свободна зона. Пекарна с добри печива и крем пита има съвсем наблизо.
Бялата роза е доброто заведение за храна, първа успоредна на пясъка. За обяд няма проблем, но за вечеря трябва резерве, освен ако не е ултра ранна към 18 ч.

# 404
aiwabg,

Миналата година аз се жалвах тук от 5-те стъпки и храната, която по мое мнение беше трагична и нямаше нищо общо с преди. Явно не сме си въобразили, щом и твоите наблюдения са същите. А тогава заведението преливаше и хората чакаха на опашка да ядат там (основно наши сънародници).

И плажът вече го няма...Тъжна гледка.

Общи условия

Активация на акаунт