На море в Гърция 2023 - I

• 62 899
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
aiwabg
И плажът вече го няма...Тъжна гледка.
От местен разбрах, че морето си го е прибрало плажа.
Обаче нещо не ми се връзва, веднага по стълбичките бяха скалички, сега е излят бетон и маси върху бетона.

Но пък имаме снимки с една люлка на пясъка, пясък сега няма, дори във водата са камънаци

Пак е радост за окото, пак бихме отишли, на по питие, но не е същото, което беше.

# 406
  • В средата на времето
Здравейте,
Малко импулсивно разервирах за о. Родос края на юни. Ще отседнем във Фалираки, без колата ще сме и няма да наемаме кола на острова. За разходка до Родос смятам да ползваме местния транспорт. Питането ми какво друго си заслужава да се види в близост?

# 407
  • София
Използвам поста на Изида, защото и аз импулсивно купих билети за Родос за началото на юни. Обаче ние ще наемем кола. Още дори не съм гледала за хотели, но аз и без това обикновено търся в последния момент. Simple Smile Всяка информация и препоръка за острова е добре дошла. Simple Smile Обичаме да обикаляме.

# 408
От къде взехте билети, изгодни ли са? Просто вече имаме две резервирани морета, една екскурзия и вероятно втора 😁 Но пък Родос ми е мечта отдавна

# 409
  • София
От къде взехте билети, изгодни ли са? Просто вече имаме две резервирани морета, една екскурзия и вероятно втора 😁 Но пък Родос ми е мечта отдавна
Ryanair. Wink Преди седмица имаше билети по за 20-30 евро на посока. Сега не съм гледала. С багаж става по-скъпо, но пак не беше лоша цената.

# 410
  • София
Аз ако имам евтини самолетни билети за Родос, хващам ферито и отивам на Карпатос на почивка. Отдавна си мечтая за това, но няма да е това лято. Дано и занапред да има полети на Раян!

# 411
  • В средата на времето
Моите билети не излязоха чак толкова евтини за съжаление. Пак с Райън и даже взех отиване и връщане делничен ден, за трима с Фемили плюс платих малко по-малко от 500 Е. Ако се бях усетила по-рано мъж ми да го изключа от фемилито 😁 и за него да е пътуване само с малка чанта, щях да спестя към 60 Е, ама късно ми дойде идеята.

# 412
Бяхме на Родос без кола, така че не сме обикаляли в голям периметър, но така или иначе бяхме дошли за стария град. Най-голямата забележителност в столицата е самият стар град - реставриран е великолепно, има страхотна атмосфера, не пропускайте да минете по улицата на рицарите, най-добре вечер - няма много хора и е осветена уж като едно време. Мотаенето из стария град само по себе си е много приятно, ходехме всяка вечер. На места почти няма хора, на други се е ширнало най-голямото сборище на сергии, което съм виждала. Пълно е и със заведения (не сме ползвали и не мога да дам отзив). Има пешеходна разходка отгоре на стената(платена е) и долу в рова(свободна е). Препоръчвам, особено втората, чувстваш се малко като във Властелина на пръстените. То из целия стар град е така, всъщност. Ако обичате музеи, има няколко, двата най-големи са дворецът на Великия магистър(по-забележителен отвън, отвътре пак е добре, но очаквах повече) и Археологическият музей, който е в сградата на новата болница на хоспиталиерите(според е мен по-интересният за разглеждане, има добра колекция, чудна архитектура и красива градина). Има и други по-малки музеи наоколо. Можете да отидете на пристанището, където вярват, че е бил Родоският колос - също е с атмосфера, има стари мелници, крепостни кули и разбира се, еленчетата, поставени на местата на евентуалното стъпване на колоса.
Аквариума не препоръчвам - малък, старичък и не особено атрактивен. Интересно е мястото, на което се намира - в най-северната точка на острова, в приятна градинка е, но ако е ветровито, там духа най-силно.
Тъй като ходихме да гласуваме, видяхме и Родини парк - приятно местенце покрай река, пълно с котки(хранят ги там на купчини, както навсякъде Simple Smile ), патици и два-три пауна.

# 413
Здравейте. Предстои ни пътуване следващия уикенд до Солун и сме голяма група (около 20) души. Запазили сме хотел в централната част (Park hotel). Може ли да ни препоръчате някое традиционно заведение (вкусна местна храна, узо, гръцка музика), което да събере голямата ни група? Евентуално и някое бузуки или дискотека за след това? Целия уикенд сме го отделили само за заведения и забавления, така че всяка информация ще ни бъде от полза Simple Smile Разглеждаме из интернет, но си е друго някой, който е ходил да удари едно рамо Simple Smile Благодарим предварително!

# 414
Лададика е вашето място, там има сигурно сто заведения от всякакъв калибър, разгледайте на място или в интернет и избирайте. Повечето вече са модерен тип, но ето и с жива музика https://goo.gl/maps/z34Tu3xdi3W9rzfj6
За дискотеки не мога да помогна.

В района на хотела ви интересно място е битпазарът, там са няколко непретенциозни заведения и вечер е препълнено с млади хора. Цъквам едно от тях, да се ориентирате за локацията https://goo.gl/maps/87Yh46r8hxvDS3UK6

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 16:11 от Параход

# 415
Grizantema, тъй като и нашата идея е Родос с акцент стария град, понеже спомена че сте били с ГТ как се придвижихте от летището? Освен автобусни линии има ли и шатъли до центъра?

# 416
С автобус беше, като се излезе от летището и се върви наляво, има кафене със спирка пред него. За шатъли - може и да има, но понеже ползвахме автобус, дори да съм проучвала, съм забравила вече. Билета май от шофьора го взехме, но не му работеше ПОС-а и платихме кеш. На връщане работеше. Мисля, че са малко по-скъпи купените направо от шофьора билети.

# 417
Аз ако имам евтини самолетни билети за Родос, хващам ферито и отивам на Карпатос на почивка. Отдавна си мечтая за това, но няма да е това лято. Дано и занапред да има полети на Раян!
Миленка_д , ще споделя впечатления и някоя снимка, живот и здраве. Натам съм се устремила това лято, броя дните.

# 418
  • София
молец, супер! Много се радвам за теб! Пожелавам всичко да е по план и да се получи страхотна почивка! Ще чакам разкази и снимки с нетърпение. Май имаме сходни вкусове към дестинациите Simple Smile Кой месец пътуваш?

# 419
молец, супер! Много се радвам за теб! Пожелавам всичко да е по план и да се получи страхотна почивка! Ще чакам разкази и снимки с нетърпение. Май имаме сходни вкусове към дестинациите Simple Smile Кой месец пътуваш?
Следващия. Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт