На море в Гърция 2023 - I

• 63 363
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Фериботът е кратък и евтин, за разлика от този през Гърция. Но пък пътуването до Айвалък да не е с летящо килимче - пак има дълги часове шофиране, разходи за гориво Simple Smile

# 571
  • София
На мен определено ми е по-приятно да се возя на фери, вместо на кола 10 часа. Има и чакане на границата. А на Илинден за Кавала се минава много бързо.  Като разход не вярвам от София да излиза много по-евтино. От Бургас е възможно.

# 572
Просто освен в Истанбул не сме посещавали Турция и мислех да го съчетаем с разходка.Другата причина е, че имаме куче и 10часа ферибот през Гърция си е доста по трудно.

# 573
  • София
Сега видях, че феритата Кавала-Лесбос са само нощни. За коли е доста скъпо, но пък каютите са станали по-достъпни. В каюта би трябвало да ви е по-удобно с кучето.

# 574
С кучето сме пътували до Лимнос и бяхме доста притеснени .Ще го измислим.А какви са ви впечатленията за самият Лесбос.Ние обичаме да се разхождаме,повече отколкото да стоим на плаж.

# 575
  • Пловдив
ние след 2 седмици сме замислили Северна Гърция , че все профучаваме по магистралата - примерно 2-3-4 дена Фанари и 2-3-4 дена Александропулис , Макри и дивите плажове чак до къмпинга на Petrota beach. Д-р Ани и Параход са ги споменавали , а и други моля да споделят места за отсядане , хранене , пазари , гевезелъци разни Simple Smile Имам   адрес на едно студио в Александруполис - Homilis plus , и 2-3 във Фанари и Макри . Нямам идея по колко нощувки да заделя за отделните места.
Зависи от настройката, но 3-4 нощувки за Александруполис може. Плажът не е особено хубав /пред хотел Santa Rosa е по-добър/, но си има чар и чудесни таверни. +Защитени зони, пилета за гледане... В западна посока има интересни пусти плажове и приятни места, в които ми се вижда приятно. За Фанари бих отделила време само за плаж. Но това си е мое усещане. Пазар има в Порто Лагос в неделя.

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 13:04 от jul

# 576
С кучето сме пътували до Лимнос и бяхме доста притеснени .Ще го измислим.А какви са ви впечатленията за самият Лесбос.Ние обичаме да се разхождаме,повече отколкото да стоим на плаж.
Потърси постовете ми от август м.г. (може да има някой и от края на юли), доста са подробни. Плажовете не са силната страна на Лесбос, има няколко прилични, де. Има достатъчно неурбанизирани и спокойни, на които можете да пускате кучето.
За разходки, гледки, храна, узо, традиционна култура е разкош - почти не е докоснат от туризма, което е все по-голяма рядкост в Гърция.

# 577
Попаднах на организираните екскурзии до Метеора с разглеждане на Солун, две нощувки в Паралия Катерини и ми хареса като вариант за кратка екскурзия и допир до морето. Който е посещавал подобна моля да даде отзиви

# 578
Как па малко не я промениха тази екскурзия за последните, колко, преди ...17 години съм ходила на същата😀
Ако не искаш да шофираш не е зле, возят те, кофти е ранното ставане и тръгване от Паралия Катерини за манастирите. Ако я направят със спане около Метеора няма да докарат цена сигурно, а и малко време ти оставят в Солун накрая.
Сетих се, променили са я, сигурно я няма онази щуротия с изворите на Афродита, защото пътят не минава вече от там😀

# 579
  • София
Попаднах на организираните екскурзии до Метеора с разглеждане на Солун, две нощувки в Паралия Катерини и ми хареса като вариант за кратка екскурзия и допир до морето. Който е посещавал подобна моля да даде отзиви
Дъщеря ми беше на такава екскурзия миналата година, с Бохемия. Ами доволни бяха, и от обиколката на Солун с екскурзовод, и от хотела в Катерини. Само след Метеора ги бяха замъкнали в някакъв смотан ресторант за обяд и не им беше харесало. Последният ден бяха в Едеса.

# 580
А какво е преимуществото на пътуване до Лесбос през Турция? Освен ако е съчетано с друго пътуване Thinking
Айвалък ни е на около 650 км, Кавала на 550. А разликите като времетраене на пътуването с ферибот и цената на ферибота  не са за пренебрегване.
И да се коригирам за фериботите от Айвалък, явно има промяна  - 16 коли събират. Тръгват от Айвалък в 9 ч., от Митилини в 18 ч.

# 581
  • Пловдив
А какво е преимуществото на пътуване до Лесбос през Турция? Освен ако е съчетано с друго пътуване Thinking
Айвалък ни е на около 650 км, Кавала на 550. А разликите като времетраене на пътуването с ферибот и цената на ферибота  не са за пренебрегване.
И да се коригирам за фериботите от Айвалък, явно има промяна  - 16 коли събират. Тръгват от Айвалък в 9 ч., от Митилини в 18 ч.
Странно ми е това с 16 коли, едва ли са сменили корабите. Преди пишеше 8, но качваха 10-12. Толкова близо една до друга колите на никой друг ферибот не са ни товарили. Ама чак 16 🤔
Предимство от Айвалък е, че плаването е много кратко.
И да кажа, понеже ние се прецакаме и не взехме повече узо заради турската граница - никой не проверява за алкохол. То трябваше и да се сетя, като видях как смело пазаруват турците на безмитния.
А Лесбос е царството на узото 😄

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 14:36 от jul

# 582
Аз бях миналия месец, първо минахме през Солун, ден за манастирите, на третия мотане в Катерини до обяд.
Съжалявам за платената Великденска вечеря в таверна, не си заслужаваше стоте лв отгоре за две вечери/ първата в хотела повече ми хареса/
На мен ми допадна екскурзията, заслужава си.

# 583
Аз бях миналия месец, първо минахме през Солун, ден за манастирите, на третия мотане в Катерини до обяд.
Съжалявам за платената Великденска вечеря в таверна, не си заслужаваше стоте лв отгоре за две вечери/ първата в хотела повече ми хареса/
На мен ми допадна екскурзията, заслужава си.
С коя агенция пътувахте? Третият ден към колко часа се тръгва обратно? Не сте ходили до Едеса. Изглежда не е лоша екскурзията, но гледайки цените за настаняване в букинг ми се виждат евтини, та се замислям дали да не запалим колата до там. Нощувка за двама с две деца се намира на цени около 150лв.

# 584
Странно ми е това с 16 коли, едва ли са сменили корабите. Преди пишеше 8, но качваха 10-12. Толкова близо една до друга колите на никой друг ферибот не са ни товарили. Ама чак 16 🤔
И аз знаех за 8 коли, но снощи като проверявах видях, че са по 16.
Ха, сега като симулирах резервация, за да онагледя, видях че по 17 свободни места за коли има за някои дати.
За септември проверявах снощи, все по 16 ми показваше.

Общи условия

Активация на акаунт