242 ентусиаст(к)и берат левурда и коприва- НЕМСКАТА тема

• 29 626
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
Трудно бих приела дете да ми дойде в къщата и да ми наруши спокойствието, ако не мога да осигуря самостоятелна стая пък съвсем. И моето дете не бих пуснала.

# 526
Дени,всеки път като идват роднините на мм вкъщи, оставаме с него обидени.😂Не си го слагай на сърце 🤗

# 527
  • Немция
Дени, няма защо да изпитваш вина. Момичето явно има психически проблем. Притеснява се от чуждото присъствие в една и съща стая и получава паник атаки.
Това трудно се контролира - който е имал такъв проблем, е наясно.
Може да се преодолее, но може да се изостри в определени ситуации.
Затова по принцип е по-добре, ако гостува чуждо дете да има собствена стая.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 09:42 от Бибит

# 528
  • Germany
Дени, не си го слагай на сърце. Според мен, трябваше да бъдете предупредени, че детето има проблеми и очаква самостоятелна стая.

# 529
да мони е права. защо не са ви предупредили

# 530
  • Немция
Момичето сигурно не е споделило. Възможно е първоначално да не е го счело за проблем да спи заедно с някой в една стая, но после друго да се е оказало.

Не е  рядкост гостуващи ученици, особено за по-дълго време, да сменят семейството - по други причини.
Просто се случва нещо да не пасва.

# 531
Не мога да си представя че някой доброволно си причинява подобно нещо в къщата, но след като детето на Дени е искало и се е радвало и е планирало ... то разбирам че Дени го е направила заради него . Жалко .

# 532
  • Немция
Белла, има много ученици, които искат да участват в такива обмени за по 1 седмица и родители, които го подкрепят и го приемат за позитивен опит. Училището на моите момчета също го предлага, с френско училище.
Обикновено всичко протича добре, но ето, че може да изскочи проблем.

# 533
Бела,преди време не можеше да си представиш,че има "моми" в темата ,омъжени за немци.Сега за втори път коментираш,че не може да си представиш чужди деца като гости в нечии дом.😂
Кажи да се самовзривим ли ?😂

# 534
Учителите не са знаели.
Грешката по принцип е моя, защото можех да сложа момичето в стаята на сина ми сама, а той да спи със сестра си. Проблемът е, че тази стая е най-малката и неугледна вкъщи. Освен това точно до леглото той е разкъсал тапетите и зеят дупки, през които се вижда стената. В момента не мога да направя ремонт и си мислех, че пък въобще няма да й е приятно да спи там. 100 пъти премислих и взех явно грешното решение. Консултирах се с мои познати и колеги немци, как е било при тях, но явно при нас не сработи. Както се казва, като се обърне колата, пътища много.
По-гадно ми стана, че са решили всичко без дори да ни попитат, дали все пак не може да намерим свободна стая.
Аз нямам против желанията на детето. Но просто искам да ги знам, за да съм подготвена.

Borty,

Никакво врзривяване. Като се омъжиш, вече не си "мома", а госпожа. Grinning

# 535
Бела,преди време не можеше да си представиш,че има "моми" в темата ,омъжени за немци.Сега за втори път коментираш,че не може да си представиш чужди деца като гости в нечии дом.😂
Кажи да се самовзривим ли ?😂
Брех Борти преди кое време си сканирала Simple Smile Даже не го помня.
Не написах съвсем това, но и да се самовзривиш не мога да ти попреча .

Дени зарежи. Предполагам на момичето ти му е много по-неприятно отколкото на теб, но така поне можеш да му обясниш какво може да се очаква от хора в ситуации и как може да реагират и да не се връзва , да си знае.

# 536
Има и социални семейства, които намират повече позитиви при организиране на ученически обмен. Всъщност никой никого не кара насила, доброволно е включването, така че тясносроените не са заплашени от нищо.

Дени, Бибит,  за заболявания, алергии и специални ситуации приемните семейства трябва да бъдат уведомени или от организаторите или от детето или семейството му. Тук има пропуск в организацията.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 12:51 от Mößbauer-Effekt

# 537
  • Германия
Дени, аз не виждам грешка в теб. Няма как да знаеш, какво би могло да се случи, нямаш информация за евентуални ограничения при гостенчето, направила си оптималното, за да има приятен престой.
Лесно е да се каже, да не го вземаш присърце, но си представям, как след цялата подготовка нещата вземат друга посока. Поне ще имаш "едно наум " при следващ път. Горе главата и най-вече респект за желанието на детето ти да участва в такива инициативи.

# 538
Някои са така добре скроени и толкова социалноактивни и така страхотни, че не си поплюват да ползват епитети и то негативни. Моба не спи и без да го закачаш лично! Хип-хип-ура! Моба понеже е от добрите и е допустим моб.  Става.
pepelyashka на мен ми е по-мъчно за дъщеря и , но и тя сега се учи. Всички се учим с такива случки.

# 539
Не мисля, че съм тясноскроена, защото не искам непознати хора в дома си. Децата могат да искат много неща, но родителите са тези, които решават.

Общи условия

Активация на акаунт