242 ентусиаст(к)и берат левурда и коприва- НЕМСКАТА тема

• 29 624
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
Определено има грешка по трасето, щом не са ви казали за проблема ѝ, Дени. Съжалявам, че сте минали през този стрес.
Дъщеря ми например като замина първия път там, се беше стресирала от неугледната стая и се беше запекла, добре, че беше само за седмица, после едвам ѝ наместихме ритъма.
Едното момиче, което идва, имаше  сколиоза и носеше корсет. Знаехме за това и бяхме отделили едната баня, за да може спокойно да го слага и сваля без да се чувства неудобно.

# 541
  • Deutschland/HE
Преди да замине синът ми на обмен се обадихме на семейството и говорихме с тях. Те ни споделиха, че единият от синовете им е парализиран и не може да говори вследствие на прекаран менингит. Ние обяснихме на детето, че не може да очаква да обикалят много, както беше при сестра му и нямаше драма. Споделихме и за алергиите на децата и какво обичат да правят.
Аз ще си наруша комфорта за 10 дни и ще правя всяка сутрин закуска, защото гостенчето е свикнало да закусва преди училище. Децата са имали желание да се потопят в друга среда, няма заради моя дискомфорт да ги спирам.

# 542
  • Немция
Проблемът е, че за психичен проблем все още много хора не говорят открито.
Едно е алергия или хронично физическо заболяване, друго е фобия някаква, която я се прояви, я не.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 14:40 от Бибит

# 543
Грубо казано на български - всеки луд с номера си. Звучи грубо, но описва ситуацията.
Сега по-меко. Вероятно детето има някакъв проблем, за който Дени и детето и не са уведомени и ето ти недоразумение и проблеми.
Дени, не се чувствай виновна, сигурна съм, че сте направили всичко възможно детето да се чувства добре. Дано и краят е добър и няма засегнати и разочаровани.
Съжалявам, че моите деца не са имали възможност да участват в такива обмени, с удоволствие бих приела у дома някое дете.

# 544
Децата са имали желание да се потопят в друга среда, няма заради моя дискомфорт да ги спирам.

Децата като имат желание да се потопят в друга среда, им събирам куфара и айде на село София при баба, да видят те наркомани по улиците и трафик екшън.

И аз не бих си нарушил комфорта щото някой си искал нещо. Ай сиктир. Без значение дете, половинка или родител.

# 545
Като се сетя как избягах с 200 от първото ми немско семейство и ми става смешно. Тогава обаче на 18 год бях на друг акъл. Дойде лично жената от агентурата и в една буквално nacht und nebel aktion в 22 часа зимата ме натовари на колата и ме приюти даже в къщата си, живях там 2 седмици. На тогавашният ми акъл хич не ми беше смешно. На сегашният ми акъл щях да седна и поговоря със семейството и може би щеше да се намери компромис, но не ми беше важно тогава. И при второто семейство едвам изтрайвах и те го забелязаха. Не е лесно хич да живееш с чужди хора макар и за седмица. Не бих го приела лично, че приемното дете си е имало някакви негови си представи или му е щукнало нещо. Дано с другото дете се получат нещата.

# 546
  • Plovdiv
Аз с удоволствие бих приела дете, защото знам колко вълнуващо е за него, а и за моето. Това са нови емоции и преживявания, които в повечето случаи са много позитивни. Винаги има изключения, както при Дени, но мисля, че рискът си заслужава.

# 547
Какви са тези вълнения и позитивни емоции на деца да ходят наляво-надясно? За мен на тийн възраст би било стрес, ама хора всякакви. Ако има от какво да бягат, разбира се, би било подходящо. Мен са ме обичали и обгрижвали като малък и съм нямал нужда да ходя където и да е - дори при баба да спя уикенда.

# 548
Минавам да се похваля с нова шофьорска книжка. Пуснала съм документите за смяна още през ноември, така че ако на някой му предстои да има предвид едно 6 месеца чакане.

# 549
И аз ги попитах моите за да разбера за какво става дума и те не разбират обаче. Дори след учебен и спортен ден с доста народ наоколо и след игрите в съседство и у нас ... доколкото вдявам искат да си имат спокойствието и да не им виси някой чужд човек . Искат почивка. И нямали желание да ходят по чужди къщи. Можело с баба при братовчедите лятната ваканция. Къщи на непознати не ги влече.
мама-ени леко и безаварийно.

# 550
  • Пловдив
Минавам да се похваля с нова шофьорска книжка. Пуснала съм документите за смяна още през ноември, така че ако на някой му предстои да има предвид едно 6 месеца чакане.

Къде се мотат толкова? Аз миналия месец я смених, за две седмици беше готова. Впечатлена съм от организацията им. Да си я ползваш безаварийно!

# 551
В Кьолн за около 60 евро я сменят за макс седмица. Експресно или както-там-се-води. Даже май е по-евтино.

# 552
Благодаря The Game! И ти със здраве си ползвай твоята!
Във BW сме ние. Наистина голямо мотане. Не знаех че има и възможност за експресна услуга, не съм чувала някой да ползва такава и не ми предложиха. На книжката пише, че е издадена февруари, а чак миналата седмица получих писмо че е готова и мога да я взема. Може служителката да е била нещо болна.

# 553
На книжката пише, че е издадена февруари, а чак миналата седмица получих писмо че е готова и мога да я взема. Може служителката да е била нещо болна.

Да, да, болна - от мързел.

# 554
Хората сме различни, семействата сме различни. Чак пък толкова драми с нечий различен опит.
Детето от обмена нито ни товари, нито ни безпокои, нито ни разваля дзена , нито пречи на семейния ритъм. Напротив, внася позитивни емоции и е нещо ново и свежо. Мисля, че и то извлича предимно положителни емоции и опит от престоя си у нас. Това, че някой си не разбирал що сме решили да приемем дете в къщи или да изпратим наше дете другаде, изобщо не ме интересува.

Общи условия

Активация на акаунт