Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 914
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Зравейте, дами някой със същите мутации може ли да помогне…Бременна съм в 5г.с пуснах си изследвания за тромбофилия.
Какви терапия ви назначиха? 🥺

# 466
Зравейте, дами някой със същите мутации може ли да помогне…Бременна съм в 5г.с пуснах си изследвания за тромбофилия.
Какви терапия ви назначиха? 🥺

Привет, при мен са различни резултатите, но споделям мнение от прегледа при Тончев. Аз имам само един хомозигот (Тафи) и 5 хетерозиготни и ще бъда на терапия с фраксипарин/ клексан 0.4 следващата бременност. Задължително се консултирай с хематолог, може и с имунолог също, защото имаш високорискови мутации(първите две), както и други такива за неусвояване на витамините от б групата и тн. Можеш да се консултираш с генетик също, ако прецениш.

# 467
  • София
Глупости. Първите два високорискови фактора са без мутации. Но имаш други, нискорискови мутации, за които е добре да си на терапия.

Пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и отиди на хематолог. При ниски нива на витамините трябва да се компенсира още преди забременяване. Приемат се само бионалични или метилирани форми на Б9 и Б12.

# 468
  • Sofia
miaa, "хомозигот по нормален алел" означава, че няма мутация.

# 469
Благодария ви❤

# 470
Натали, извинявам се, моя е грешката за първите два показателя. Както вече споменах е хубаво да си се консултираш с хематолог, за да ти обясни всичко и да изговорите терапията. Всичко ще бъде наред, щом се контролира🙏

Благодаря, че ме коригирахте Simple Smile

# 471
  • София
Благодаря, Наси!
Знам, че мога да му пиша, но случаят не е за мейл.
Брин,аз след моя спонтанен аборт му бях писала и той директно ми каза да отида да поговорим.Писа,писа,черта ... много говорихме,изтече ми зоната за паркиране,втора пуснах чак 😁 Хич не жали време и думи,но беше доста възрастен 2016 година,сега не знам дали изобщо работи.

# 472
  • Sofia
Благодаря, Наси!
Брин,аз след моя спонтанен аборт му бях писала и той директно ми каза да отида да поговорим.Писа,писа,черта ... много говорихме,изтече ми зоната за паркиране,втора пуснах чак 😁 Хич не жали време и думи,но беше доста възрастен 2016 година,сега не знам дали изобщо работи.
Аз бях при него след миседа, за да се консултирам за тромбофилията. Беше края на 2019 и все още работеше там. Сега не знам. Сутринта се обадих в НГЛ и жената на телефона ми изреди имена на различни генетици, които работят там, но него не го спомена.

# 473
Здравейте, със лека тромбофилия съм пия акард 75мг фолиева киселина Б12 и вит Д въпросът ми е дали при положителен тест се спират ли продължавам с тях .Благодаря 🙂🙂🙂

# 474
Здравейте, със лека тромбофилия съм пия акард 75мг фолиева киселина Б12 и вит Д въпросът ми е дали при положителен тест се спират ли продължавам с тях .Благодаря 🙂🙂🙂

Какво означава лека тромбофилия? 🌹

# 475

😁😁 ами така ми я определи лекарят...

# 476
При такова определение, бих го сменила Simple Smile

# 477
  • На изток от Ада
Благодаря, Наси!
Аз бях при него след миседа, за да се консултирам за тромбофилията. Беше края на 2019 и все още работеше там. Сега не знам. Сутринта се обадих в НГЛ и жената на телефона ми изреди имена на различни генетици, които работят там, но него не го спомена.
мисля не работи.  Това съм чела.  Аз му писах преди 2 г мн отзивчив прати ми и форум.  Форум за жени с няколко аборта... Пак щях да пиша но кариотипа е добре.

# 478

Мон, качи изследванията да ги видим.

# 479
  • На изток от Ада
Кое да спреш ?

Общи условия

Активация на акаунт