Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 881
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Все още не го намирам качен - но един час отговаряше на въпроси и беше суперрр!!!
Затвърди ми се супер положителното мнение

Нямам търпение и аз да го гледам.И аз все повече към нея се насочвам.Много се радвам,че е част от екипа на МЦ д-р Калчев.

# 556
И аз така, там определено подбират кадрите. Все пак д-т Тончев е там и няма как да не е добра
И тя - не виждам иначе смисъл да я поканят в екипа им

# 557
И аз така, там определено подбират кадрите. Все пак д-т Тончев е там и няма как да не е добра
И тя - не виждам иначе смисъл да я поканят в екипа им

А имате ли идея защо при фактор 13 и АСЕ тя препоръчва да не се прави терапия?

# 558
Мисля, че нямаше PAI - за този конкретния случа.
Само АСЕ и фактор 13

# 559
Има Клексана 0,8.
Може да си го запазите в аптека на "Фрамар", в която го има наличен и да си го вземете
Заповядайте линк:
https://apteka.framar.bg/30102420/%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81 … -8-%D0%BC%D0%BB-6
По спомен сте от Варна, има го в момента в 2 аптеки там 😊.
Здравейте, някой има ли 0,8?

# 560
Здравейте мили мами! Може ли да попитам дали в темата по- назад, някоя от мамите е получавала хематом, в следствие на прием на Акард 150. Как са се развили нещата? На прегледа ми вчера в 16гс, доктора намери 3см хематом, над шийката. Много ме притесни. Спрях лекарството и се надявам да се резорбира.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 12:39 от Yoreli DT

# 561
Защо смятате, че тромбът е в следствие приема на Акард? С какви мутации сте и приемате ли и други кръворазреждащи?

# 562
  • София
Здравейте мили мами! Може ли да попитам дали в темата по- назад, някоя от мамите е получавала тромб, в следствие на прием на Акард 150. Как са се развили нещата? На прегледа ми вчера в 16гс, доктора намери 3см тромб, над шийката. Много ме притесни. Спрях лекарството и се надявам да се резорбира.
Медикаменти от този тип се пият точно ,за да не се получи тромб.
При теб да не е нещо след ЕТСО серклажа ,той може ли да се резорбира в такъв случай и да излезне/изтече?
Ти при д-р Христов ли беше?

# 563
Ох, ама и аз съм писала тромб! Извинявам се! Поправих се -Хематом.
Да при др Христов бях на контролен преглед след ЕТСОто.
Аз получих съвсем лекичко розовко зацапване 12 дни след серклажа, и той каза че е нормално. А акард ,започнах 8 дни след серклажа. Та той смята, че най вероятно е от него.

# 564
  • София
Ох, ама и аз съм писала тромб! Извинявам се! Поправих се -Хематом.
Да при др Христов бях на контролен преглед след ЕТСОто.
Аз получих съвсем лекичко розовко зацапване 12 дни след серклажа, и той каза че е нормално. А акард ,започнах 8 дни след серклажа. Та той смята, че най вероятно е от него.
Не знам колко му е възстановителния период на ЕТСО-то,ама то нали е като рана на лигавицата на шийката,която заздравява,а пък Акарда ако е причинил някакво изтичане на кръв от "раната",може да е станала на хематом.Така като го описваш на това ми прилича,може да е имало "изтичане" и в горната част на шийката,ама нали е "залепена" и вместо да изтича надолу ,се е задържала горе.
Защото ако беше отлепване при бебето,може би нямаше да е там хематома ... не знам,това са моите разсъждения без да имам каквото и да било мед.образование.

# 565
Много е вероятно да има нещо общо и с двете. В темата за Етсо не съм попадала на такъв пост до сега. Но чета, че има жени получили кръвотечение или хематом в следствие на аспирин. Та за това реших, да попитам в тази тема.

# 566
Аз имах хематом малко по-голям от вашия, но в 8гс и се разорбира до 12гс. В началото бях на 0.6 клексан + 1х аспирин протект 100мг. Без никакви индикации за проблем една вечер имах подобни на менструални болки и отидох на спешен кабинет (4-5дни преди това бях на стандартния преглед при АГ и нямаше проблем). Приеха ме в болница и стоях 8дни като освен хематома установиха и отлепяне на плацентата частично. Кървене нямах. По съвет на д-р Константинова спрях и инжекциите и аспирина за 3дни. След това тя ми беше казала да си продължа по старому, но след като 5 АГ-та от визитациите и моята АГ изразиха съмнение, че дозата ми е дошла в повече преминах на клексан 0.4 и изцяло спрях аспирина. Не съм имала влошаване на показателите или кръвопотока.
Попитайте хематолог дали може да заместите акарда с натаспин и евентуално да преминете към него в по-нататъшен и напреднал стадий. Пуснете си и стандартните изследвания за кръвосъсирване, може би терапията ви идва силна на организма. И разбира се, не се изключва да не е от това, а от серклажа, но поне да се изключи този вариант.
Бях на постелен режим повече от 2 месеца и без никакви разходки, излизания, ходене или вдигане на тежко, в това число и домакински задължения като перални, съдомиялни и тн. Не стойте полуседнала на дивана, а максимално в легнало положение на една страна.

Успех! 🤍

# 567
Много ти благодаря Nomadgirl, твоята история ме поуспокоява. Аз също бях само на клексан 0,4 до преди БХСто в 12 гс. И заради 1/44 риск от прееклампсия започнах с аспирина. Като 8 дни след серклажа трябваше да премина плавно и всъщност в рамките на 4 дни бях и на двете. 🤕 Това явно и на мен ми е дошло в повече. (Особено и след серклаж)

# 568
  • София
Много ми допадна уебинара,изгледах го с интерес:
https://bg.medrec-m.com/resources/webinars/trombofiliya-i-bremen … lina-ivanova.html

# 569
О да наистина, супер изчерпателен беше. Просто д-рката с такъв замах отговаряше на въпросите - определено вдъхва много доверие и компетентност!! Междудругото тя прави и през супердок онлайн консултации

Общи условия

Активация на акаунт