Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 23

• 35 844
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, искам да питам дали хепарина влияе на упойката при секцио?

# 601
  • София
Не, не влияе на упойката, особено при опитен анестезиолог. Влияе на евентуалната кръвозагуба.

Аз бях със спешно секцио, последната инжекция ми беше 23ч преди секциото, кръвозагубата беше минимална. Поднових инжекциите 12ч след секциото.

Андромеда, най-бързо в случая можете да отидете или при Лисичков, или онлайн при някои от изброените на първа страница на темата. Терапия при тромбофилия се започва обикновено веднага след положителен тест.

# 602
Здравейте! Обмислям тестване по мое усмотрение, защото лекаря ми продължава да твърди, че трябва да имам 3 поредни аборта. До тук са два за последните 4 месеца. На близо 40г. съм и не мога да чакам и експериментирам.
Та на въпроса, виждам разлика в пакетите на Геника и Националната генетична лаборатория. Цената е ясно защо е различна, но маркерите в основен и разширен пакет също имат разлики. Тъй като в НГЛ е доста по-евтино, дали ще е достатъчно с маркерите които съдържа пакета?

# 603
Благодаря Deli ❤️

# 604
  • София
Лъки, аз бих си пуснала четирите фактора в НГЛ и след това, ако е необходимо - още фактори в Геника. Имай предвид обаче че резултатът излиза след 2-3 седмици. Ако искаш да излезе всичко бързо - пусни ги в Геника, този последния пакет с vegfa и tafi изглежда ок. И при мутации си потърси адекватен АГ. Да, препоръката на ESHRE е да се изследва след три последователни спонтанни аборта, но никой не отчита травмите, психически и физически, които нанася дори един аборт.

# 605
Лъки, аз бих си пуснала четирите фактора в НГЛ и след това, ако е необходимо - още фактори в Геника. Имай предвид обаче че резултатът излиза след 2-3 седмици. Ако искаш да излезе всичко бързо - пусни ги в Геника, този последния пакет с vegfa и tafi изглежда ок. И при мутации си потърси адекватен АГ. Да, препоръката на ESHRE е да се изследва след три последователни спонтанни аборта, но никой не отчита травмите, психически и физически, които нанася дори един аборт.

В НГЛ мога да получа резултата и по имейл. Лекари имам в Германия, един основен и един за второ мнение. Идеята ми е да им покажа резултата на готово, белким не ме тормозят да чакам още един път.
Пакета от последната снимка от Геника е 900лв. В НГЛ разширения с 9 маркера е 130лв. Вярно, че работя в Германия, ама нямам петролен кладенец. Всяко идване до България ми е огромен минус, само билетите са ни 1400лв. От началото на годината съм на непълен работен ден. Просто не издържам финансово.

# 606
Здравейте, да питам относно анти-Ха изследването, къде ще препоръчате да се направи в Бургас специално, защото сигурно ще се случи да съм там точно тогава? Видях, че Синево и Бодимед са посочени на първа страница, но има ли и други препоръчани места в Бургас?

# 607
Момичета , мнение за тези изследвания

# 608
В Бургас няма къде да направиш анти-Ха. 😢
Дори в "Сърце и мозък" не правят.
От "Синево" и "Бодимед" резултатите излизат след известно време, което само по себе си губи смисъл.

Здравейте, да питам относно анти-Ха изследването, къде ще препоръчате да се направи в Бургас специално, защото сигурно ще се случи да съм там точно тогава? Видях, че Синево и Бодимед са посочени на първа страница, но има ли и други препоръчани места в Бургас?

# 609
Ух, мерси, bubastet. Тогава според вас окей ли ще е да го направя няколко дена преди 4тата седмица? За пръв път ще го следя :/

# 610
  • София
Belive123, Имаш няколко мутации, които с натрупване могат да създадат проблем при теб или бебето по време на бременността. В допълнение, имаш мутация за неусвояване на синтетични витамини от група Б. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и хомоцистеин, при ниски стойности приемай само бионалични или метилирани форми на Б9 и Б12, трябва да ги качиш на Горна граница преди забременяване. Ниските нива на витамините, освен проблем в развитието на бебето, може да повиши нивото на хомоцистеин, което е още един рисков фактор за сърдечно съдови инциденти. Консултирай се с хематолог за назначаване на терапия още преди да забременееш. Повече информация има на първа страница на темата.

Цитат на: Belive123
link=topic=1540849.msg46580496#msg46580496 date=1686909525
Момичета , мнение за тези изследвания

# 611
За нищо. То в Бургас положението е много зле. И хематолози няма... 😢Аз така и не направих анти-Ха. Всичко се следеше и коригираше при мен на база Д-димер, Аптт и Фибриноген, а не съм от леките случаи. Нямах друг избор...Слава на Бога държахме в норма всичко.

Ух, мерси, bubastet. Тогава според вас окей ли ще е да го направя няколко дена преди 4тата седмица? За пръв път ще го следя :/

# 612

Здравейте, добре ли са за 26 седмица? На Хепарин и Натаспин съм.

# 613
Здравейте, бременна съм в 20 г.с със хетерозиготен носител 4G/5G, хомозиготен носител ACE I/D, хетерозиготен носител b-fibrinogen и хетерозиготен носител халотип N/M2 на ANXA5 ген.
Вчера за първи път бях на конуслтация при д-р Тончев (изключително доволна съм от прегледа) и започнах профилактика с фр@ксипарин. Предвид мутациите леко се притесних дали не съм закъсняла с профилактиката, понеже слушах моето АГ, което ме уверяваше, че нямам нужда от консултация с хематолог.
Има нещо, което ме притеснява още повече. Преди две седмици на женска консултация за доплера вляво в амбулаторния лист пишеше - висок индекс на резистентност без инцизури. Не получих адекватен отговор какво означава това. Вчера бях на втора фетална морфология и конкретно за доплерите пишеше - повишени индекси на доплеровите показатели на маточните артерии.
Моля ви, ако някоя от вас се е сблъсквала с такива резултати да сподели повече мнение и какво трябва да следя, колко често, прблем ли е това... и дали като включихме фр@ксипарин ще има някакво подобрение...

# 614
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Днес започнах подготовка за ЗЕТ, но мисля утре в Геника да направя следните за вродена/придобита тромбофилия:
   Factor V Leiden Mutation
 Factor II Prothrombin Mutation
 MTHFR 1298
 MTHFR 677
 Protein C activity
 Protein S activity
 Anti-Cardiolipin IgM
 Anti-Cardiolipin IgG
 PAI 4G/5G

Достатъчни ли са на първо време? И още един въпрос- назначени са ми естрофем и кораспин. Дали да пропусна тази вечер кораспина/ще се компрометира ли изследването с този аспирин?

Общи условия

Активация на акаунт