Първи крачки правим в 2007-ма, а през АПРИЛ ще гушнем рожба ценна

• 17 756
  • 294
  •   1
Отговори
# 120
Ами-простено да им е.....Сега поне ще опитам да мина по една от трите катри, които имам, за какво ми е четвърта-аз вече се обърквам кое на коя ми е... ConfusedАбе докато ми минаваше всичко през работодател-екстра ми беше, как да е, сега и писари ставаме, и счетоводителки направо, с всички тези новости-аз взех да се обърквам, честно.Добре, че поне върнаха детските на година да са , а не на 6 месеца, че за двете деца щях да си търча като луда по стаите всеки месец.И нали съм сама, и все с децата ще съм-хайде-до сега едно, ама от тази година -с две...поне е купон, смях им правим голям.

# 121
  • Far away from here...
Здравейте,момичета,
Минавам само да ви поздравя и да пожелая успешна нова седмица на всички!
Макар,че рядко пиша,редовно ви чета и забелязвам по-слабичко присъствие тези дни.
И ми става мъчно,защото сега,когато съм в болничен,имам повече време за форума,а пък явно повечето от вас са заети...Или оползотворяват хубавия,слънчев ден в дъъълги разходки.
Ами,това е - много усмивки от мен!

# 122
И аз се включвам, та да се оплача малко. Вчера си бяхме записали час при док, който да разпитаме дали може да участва в раждането през април, защото сегашната ми лекарка не може. Отношението му беше ужасно и преглеждаше толкова грубо #Cussing out Просто не можех да повярвам, че е възможно да плащаме толкова пари за един преглед и да търпим такова отношение. Не, че ме е обиждал или нещо такова, но се държеше сякаш съм някаква лигла и нарочно мърдам при прегледа. Дори ми каза: ама ти въобще няма да можеш да родиш щом при обикновен преглед се оплакваш  Close В крайна сметка до такава степен ме стресира, че и аз започнах да си мисля това. Затова реших и да ви питам: когато ви преглеждат изпитвате ли някаква болка или мойто ниво на болка е много ниско. Малко смешно звучи този въпрос, но след случилото се сериозно се замислих щом не мога да се отпусна и ме боли от обикновен гинекологичен преглед, как ще изтърпя самото раждане тогава?!
От друга страна ми препоръчват и преглед с Доплер. Някой ходил ли е на такъв и имате ли някакви мнения по въпроса, защото все още се чудя дали да ходя. Същата ми е дилемата и относно 3D ехографа.
Съжалявам, че ви занимавам с моите проблеми, но имах нужда да споделя Hug

# 123
Здравейте, милички !
Искам да ви питам, как сте с коластрата ? На мен доста ми тече, има дни в които няма, но те са рядко. Особено вечер направо си ми тече...  ooooh!
За сутиените за бременни и кърмачки - за тези които сте си купили, от къде ?  Thinking
Аз си ходя на работа и съм добре, но в къщи ме атакуват и мъжо и баща ми да съм си стояла в къщи да не се разхождам то работата, че сега е сезона на болестите и в крайна сметака стигнахме до компромисния вариант да си взема болничен от февруари пак, иначе щели да ме заключат  #Crazy Луда работа...  ooooh!
Относно детските колички, не е много шега работа, защото от прочетенето във форума, пък и от разпитването ми по градинките ( нали имам познати с бебета ) евтиното излиза скъпо в 95% от случаите относно количките. Голям процент от майките с количките на Бетони, Маг ингланд,Чиполино се оплакват, че са неудобни и че се чупят и някои са сменили по 2 колички. При тези колички по-скоро е късмет, ако попаднеш на здрава, затова решихме да си вземем на Чико, защото нямаше майка, която да се оплакала от този модел и определено има за какво. В Хиполенд, от където я взехме имаше и споменатите марки и ги вдигах - определено има разлика в полза на Чикото, а това не е за пренебрегване. Моя позната вече е на трета количка, понеже реши да спести, в крайна сметка и излезе колкото една скъпа количка. Разбира се това си е мое мнение, което исках да споделя.
Аз пак да повдигна въпроса за среща, че като знам софиянки как се организираме по 1 месец  Crazy Та има ли желаещи ?

# 124
bobi_ko , не се притеснявай от това,нормално е да усетиш неприятна болка при преглед.Незнам обаче защо са ти го правили при положение,че отиваш да уговаряш лекаря за раждането .Отношението му е било много грозно,според мен.Повярвай ми,раждала съм веднъж и  уверено мога да кажа,че болката сега няма нищо общо с това как ще ти протече раждането.А дали си с нисък праг на болката-не вярвам,ние-жените сме силни и издържаме на болка.Горе главата и не се шашкай излишно.

# 125
Здравейте  preggo ,
Да се включа в обсъждането на прегледите и болката. Мен ме боли мааалко само, когато ме преглеждат на магарето, но когато док гледа беби дори  е приятно. Bobi_ko как точно те преглеждаха като те заболя? И кой е този груб доктор  #2gunfire ? сигурна ли си, че трябва при него да раждаш? А за болката при раждането - аз от сега съм решила, че ще си поискам упойка, ако обстоятелствата позволяват, защото не си падам по героичните и мазохистичните изживявания!  Naughty
Чао от мен! babydust7

# 126
За прегледите, аз и преди съм писала, но...моето мнение е че не трябва да причиняват никаква болка, а за грубите лекари  ooooh!, аз лично и преглед не бих повторила при някои които се държи грубо с мен, а какво остава за раждане Naughty, нееее от къде на къде ще се държи така. Аз не искам специално отношение, а нормално човешко такова все пак.
Малееее, като разгледах снимките на покупките за бебоците....колко са сладки нещицата Grinning Grinning, многооооо сладурски Heart Eyes

# 127
За количките-масовите модели не са никак лоши даже.Те за това са такива и са на разумни цени.Лично моята количка на Чиполино, която струваше 70 лв избутва в момента трето дете.Бутала съм и скъпа количка/Куини/ и не видях особена разлика.Аз съм за масовите модели.Всичко е до начин на ползване, условия и късмет.На съседката и се разскърца Куинито.Така че-гаранция-няма.Ако не ми я бяха "откраднали" така нагло-щях и второто дете да си гледам с нея. Hug

# 128
Здравейте и от мен, момичета.
Честита нова година, много здраве и поводи за усмивки!

Нямах време нито да чета, нито да пиша напоследък.
С бебчето сме добре, на ЖК ще ходя след седмица.
Много рита малкото ми терористче, и все през нощта.

Пенелопа, знаеш ли къде има склад на Cangaroo в София?
Много ми харесват няколко модела от тази марка и мислим такава количка да вземем.

С варненските мами обещавам скоро да се организираме и да се видим, че не сме се виждали от "миналата година".

# 129
Здравейте на всички. В петък бяхме на ЖК. Бебо тежи вече 1.100 кг. Лекаря каза , че е напълно в нормата. Що се отнася до моите килограми, качила съм 10 кг и съм 1, 2 кг над нормата. Надявам се да не качвам още много.
За покупките - бях по магазините, но все още нищо не съм купила. Мисля да взема някой, който разбира какво точно трябва да се вземе, защото ми харесват много неща но незнам дали са най- подходящите.
За прегледите - до сега не са ми правили генекологичен преглед. Всеки месец гледаме бебо на ехограф и си правя периодично изследвания на кръв и урина.
Тази седмица ще почвам да ходя на курс за бременни. Все още се колебая дали да е в Торакс или в ДКЦ 2. Ще ви пиша ако ни обясняват интересни неща.

# 130
  • София
Виви Ан, по коледа имаше в магазина на Мони със сигурност /на Илиенци/. По принцип нещата, които внасят ги има и в други магазини - та разгледай.

За прегледите - и при двете бременности не са ми правили нормален гин. преглед със спекулум. Така че и болка не е имало. В началото вагиналния ехограф не ми е бил болезнен, но в този срок на бременността надали това имаш предвид. За секрет също беше безболезнено - само със "клечка" за да се взаеме материал за лабораторията.
А този лекар .... #2gunfire Боби Ко, помисли за друг вариант.... ако и на раждането ще се държи така!

За картите за детските - в Красна поляна преди 1,5 год можеше да си напишеш номера на издадена вече карта. Аз исках да са отделно детските (защо ли, се чудя сега? Thinking ) и мми изддоха карта на дзи. Сега ползвам същата карта за плащане на сметки през и-нет. ИБАН ми го казаха в клона на ДЗИ до нас Hug когато отидох първия път да си захраня сметката. Та и това е възможно - ползвайте си картите и за друго!
За Ида само не искаха еднократната помощ да преведат по сметка и ходих до пощата да я взимам. Ако не се вземе първия месец след подаването (както стана при мен) после се получава от Соц. подпомагане по район.

За козметиката - ползвах преварен зехтин за мазане, крем Бочко при зачервено дупе, а Бюбхен от глава до пети за къпане. Сега ще сме по същия начин. Имахме и мустела - от мазилото се изрина, гела за къпане ползвам сега. Но миризмата му е много силна и неприятна....
Нqкой беше питал как се преварява - на водна баня 15 мин ако е за тялото, 45 ако ще се ползва и за интимна хигиена. Избира се студено пресован зехтин (най-скъпия няма да е менте). Малко шишенце е достатъчно за доста дълго време.

За маста - помислете си хубаво.... В подкожните тлъстини прасенцето отделя всички токсини и всички химии, с които е хранено, лекувано или получило като ваксина и т.н. А този коктейл надали е най-доброто за нежните ни малки същества, дни след раждането... Sick  Неприятната миризма на мас е най-малкия проблем в случая!

И последен съвет - като се видите с бъдещия педиатър на детето ви разпитайте и за козметиката. Все пак те имат поглед върху много повече бебета и коя им се отразява най-добре.

# 131
bobi_ko, може и да е в рамките на нормалното да те боли,съдя по себе си,защото и моят преглед на шийката беше много болезнен, а моята лекарка пипа много внимателно по принцип. Даже таткото се шегува, че може да ми е пораснала втора девствена ципа от това, че последният ни секс беше при зачеването Embarassed факт е, че дори една вагинална таблетка не мога да си поставя, не знам на какво се дължи това отесняване.

Относно количките-ние поръчахме новата на Пег Перего-Уно,ще ни я доставят чак средата на февруари.Покупката е на сляпо,но горе-долу сме наясно,защото е почти същата като предходния модел-Венеция. Смятаме да поръчаме и автомобилното столче на тази фирма, изглежда ми доста обезопасено, но отново на сляпо-по каталога. Какво ще кажете за креватчето, аз съм се спряла на сгъваемото на Чико,но пак си го харесах в интернет, няма го в наличност в нито един магазин във Варна.Но да не забравяме,че сме в провинцията все пак, завиждам на мамите от София за избора, който имат.

# 132
Благодаря ви за съветите. Hug Разбира се, че веднага се отказахме този лекар да ни води раждането, та сега сме в процес на търсене.
А за прегледа - беше си обикновен гинекологичен преглед със спекулум за намазка, защото досега не ми беше правена, а той искаше да има всички изследвания и след това гледаше за евентуално разкритие и т.н. Когато са ме гледали в началото с вагинален ехограф не беше болезнено даже с удоволствие ходех да гледаме бебето, ама сега #Crazy В никакъв случай не казвам, че е имало непоносима болка, но все пак имаше, а той непрекъснато крещеше как трябва да съм напълно отпусната и да не се преструвам.

# 133
Страчи, аз си купих сутиен за бременни, но освен че е без банели, друго предимство не виждам  newsm78. Поръчах си го онлайн от family.bg за 16лв.  Peace.

Иначе аз коластра още нямам - имам си онези топчета от преди няколко месеца, но по-често се събират в каналчетата. Но нищо не ми тече още.

За срещата, аз винаги съм фенка - въпроса е по кое време ще бъде (отделен въпрос е колко пъти съм дошла  Blush) - в събота не мога със сигурност  Rolling Eyes

Аз гледах количка на Cangaroo (за близнаци естествено) и не останах очарована - материята е супер шушлякова и неприятна  Sick - иначе хващат око, както и кошарките  Crazy

Прегедите, до сега не са ме боляли - само са ми били неприятни и то по-скоро защото се стягах от страх да не ми проникне до бебетата  Crazy

За Доплера, ами това е ФМ, нищо повече  Simple Smile. Т.е. ако не са те гледали досега, по-добре е да идеш  Peace. А 3Дто, както се изрази една моя приателка, е да радва окото на мама, щото нищо повече не се вижда  Laughing

# 134
Aya , за количките и аз това забелязах относно тези на Cangaroo, Чиполино, Бертони и производните... понаправили са ги, но дори и на външен вид шушляка ми се стори много гаден, а определено не съм от капризните.

Общи условия

Активация на акаунт