Първи крачки правим в 2007-ма, а през АПРИЛ ще гушнем рожба ценна

• 17 749
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
Честито със закъснение на рожденничката и всички именници, които са празнували през почивните дни!
Варненските мами нещо се поизгубихме... Само Larsen достойно ни представя. Аз имам ужасно много работа и дори не успявам да Ви изчета. Така се очертава поне следващите 2 месеца....
За мазането на бебчетата: мисля, че качествената готова козметика е достатъчно добра за нашите бебета. Големият ми син е мазан в началото с Penaten и Bubhen, а след това, когато поотрасна, с Nivea и Johnson (е, 1999г. на пазара имаше само това....). Сега мисля да пробвам с Мустела.
Благодарности на Дейзи за подробната информация. Копирах си поста й, защото е изчерпателен. Предлагам на Aya да добави тази информация в началото на темата при другите линкове...
Варненки, хайде да си направим срещичка, докато времето и така хубаво!
Искам да изкажа съпричастността си към мъката на Margaret (господи, четох темата ти и направо се ужасих от невероятното отношение на лекарите #2gunfire) и Alabina! Стискам Ви палци да родите здрави и сладки бебенца!
А за покупките - ах, как Ви завиждам! И аз искам да почвам вече, ама няма времеееее! Сигурно към м.Март....
Желая Ви лек и спорен ден!

# 106
Здравейте!
Честито на именниците и рожденичката  bouquet
Покупките....аз съм нещастна, защото никъде я няма "моята" количка.На всякъде е изчерпана/ явно е удачен модел/Чакат да дойдел някакъв контейнер ама какво ще има в него.... ThinkingЧакам и новите модели, които в повечето случаи са кпия на старите, ама с друг десен например...А дано ме огрее, че аз тюкмуци втори път не искам да бутам по разнебитените софийски улици... ConfusedЗа мазането на бебето-както казах-аз съм я мазала моята със зехтин и после с Нивеа.От Нивеата се изрина, та продължих със зехтина още малко.Но ми беше гадно някак.Поне беше зимно бебе, та добре и понесе.Сега-Мустела категорично, все пак е медицинска козметика.Ако се яви проблем, ще го мисля тогава, но не вярвам.

# 107
Здравейте и от мен!

Честито на празнуващите именни и рожден ден!  bouquet  bouquet  bouquet
За козметиката - аз също не съм ползвала мас. В началото - преварен зехтин, след това бебешкото олио на Bubhen. Дъщеря ми беше зимно бебе и нямах проблеми.

Успешна седмица Simple Smile

# 108
Здравейте,

ЧЕСТИТ ИМЕН И РОЖДЕН ДЕН на всички които са празнували, макар и с малко закъснение.

Да се отчета и аз че от одавна не съм се включвала.
В Петък бях на доктор, бебето е добре,отговаря си за седмиците и вече се е обърнало а това много  ме радва.

Относно придобивките , днес получих кошничка за бебо от 1 колежка, много е следка и много и се радвам.

Чао и лек ден   bouquet

# 109
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте момичета  bouquet  bouquet

Аз все повече мисля за раждането Rolling Eyesобвзела ме е голяма паника.Според док ако не се обърне бебето и си седи седалищно както до сега ще се наложи секцио Rolling EyesИскам да ви питам какво ви е мнението за епидуралната упойка?Много се чудя дали ако раждам нормално да не поискам такава newsm78

# 110
Ами аз още в началото си казах, че ако стигна навреме до болницата за нужната упойка-ще си искам.Никой няма представа как ще му протече раждането, дали и колко ще боли и колко дълго ще е.Аз влезнах с първото много спокойна, знаех всичко, акушерките бяха ок, само че толкова дълго се проточи и така трудно беше и ми слагаха система след система, за да тръгне бебето, че от болки нямах сили за нищо на финала, и едвам напъвах/действието се развива около едно денонощие в болки/Смятам,че ако бях с упойка-щях да имам силите да напъвам качествено и с това да помогна на бебето а и на себе си.Аз бях писала и в началото, че на финала самите акушерки ми ръкопляскаха, те казаха, че едва ли за второ ще се сетя скоро след това раждане, но ето-факт, че се реших, но пък смятам, че на тези времена, хората са измислили как да ти намалят болката, а аз доброволно се отказвам-за какво?Не е геройство за мен това.Да не говорим, че после цял ден спах, от изтощение, не можах детето да си гушна.
Та-аз емоционално за сега съм ок, ама защото съм решила за упойката.Останалото-екипът си знае работата. Hug

# 111
Здравейте и от мен момичета.
Честито на всички празнували именни дни и ЧРД Ivalex. Tada
Нека всички ваши желания са мойте пожелания.

Нашето семейство  празнува заедно с акушерите и гинеколозите,само че 3- тия рожден ден на сина ни Борис. newsm59

Да ни е живо и здраво детенцето.Да ни радва и април да е най -добрия батко на света.

# 112
Здравейте  и  от  мен. Пак  не  съм  писала  много  време.  Исках  д а попитам  някой  знае  ли  кой  ще  ни  дава  картите  на  които  ще  получаваме  майчинствата  си  и  първата  помощ и детските??? Simple Smile
Иначе  ние  с  бебето  сме  добре. Другата  седмица  сме  на  ЖК. Дано  вече  видим  пола,  че  с  тея бабини   предсказания  вече  незнам  какво  да  мисла:)))
Лек  и  успешен  ден  от  мен.

# 113
Все още за картите нищо незнам.Предполагам, че ще се издават по същият начин, като за детските.Т.е, когато подаваш молбата-заявление-ще попълваш графа по банкков път и от общината ще ти кажат от коя банка да си вземеш картата.Служебно се издава един вид, ти нямаш достъп до сметката на практика/ не я знаеш-аз поне моята за детските надбавки не я знам/С първото си дете си получавах парите от работодателя, та ми беше лесно-всичко от счетоводството ми движеха, молби, декларации, помощи, незнам си какво-всичко, ама сега-мама с бебе на гишетата ще ходи, няма как.
Еднократна Помощ за живородено дете-върни се малко нагоре-Дейзи добре го е обяснила как точно става, да не и копирам поста!

Честито на цялото  семейство  на Сладка мама за празника-да ви расте здрав и силен мъж Борис!  bouquet

# 114
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ако нямаш дебитна карта по-добре си избери банка и си я направи от сега. Като почна това с преводите по дебитни карти майка ми нямаше и и направиха от Социалната служба в клон на банка на другия край на София.

# 115
Ако нямаш дебитна карта по-добре си избери банка и си я направи от сега. Като почна това с преводите по дебитни карти майка ми нямаше и и направиха от Социалната служба в клон на банка на другия край на София.

Аз навремето имах и въпреки всичко казаха, че се прави нова, специално само за това..... newsm78Т.е-отказаха да ми  превеждат детските по моята карта.Трябваше да направя нова.Отделно, когато подавам на ново документи за детски и попълвам графата "по банков Път" да ми бъде превеждана сумата-не вписвам нито сметка, нито нищо.Аз не я знам.На самата карта я няма, а в документите за картата, когато я взимах от банката-също я няма,казаха, че така трябвало newsm78Т.е-аз по тази сметка няма как да преведа например пари и да я захраня...

# 116
Hello  и от мен  Simple Smile. На празнувалите мами, макар и с малко закъснение честито  bouquet, да сте здравички, усмихнати, ииии живот и здраве след някои друг месец + 1 малък човек   bouquet!
Сега да споделя резултата от нашето проучване за количка. Доста разглеждахме и като краен вариант се спряхме на Cangaroo (Cruiser или Dayana), цена 250-280лв., другото което ми хареса беше Chicco Cortina ноо е вече 550лв. и не знам до колко си заслужава тази разлика в цената. Реално Chicco - то нямаше нищо повече newsm78, и сега правя i-net проучване да прочета малко отзиви  Wink
За сега е това от мен, че нещо много работа ме чака. Целувки за всички ви   bouquet

# 117
Пенелопа сигурно са получавали някаква комисионна за набиране на клиенти за дебитни карти от определена банка.
Аз си подадох молба с дебитната карта която имах в момента за еднократната помощ и ми преведоха сумата по нея

# 118
Е, що трябва да ме лъжат?А и не само мен....тъпа работа... SadЗначи сега ще си използвам тази карта, ама като не и знам сметката-как да стане.Отделно имам и друга.....та може би по нея ако разрешат този път... newsm78Пък те за тази карта пари не са ми взимали-за издаването и-каква е файдата? Thinking

# 119
Когато почнаха детските да се плащат от Социалната служба работеха с ДЗИ, сега повечето сметки на данъчното и НОИ са в СИБАНК и може пак да поискат по тази логика да си направите нови дебитни карти. Никъде в закона не пише че трябва дебитната карта да е в точно определена банка и не могат да ви заставят да си вадите нови карти. Прости на служителките не им се занимава или са решили да се правят на важни

Общи условия

Активация на акаунт