Първи крачки правим в 2007-ма, а през АПРИЛ ще гушнем рожба ценна

• 17 760
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Не съм забелязала да тече коластра, но имам много корички по зърната.

За болката при прегледите почти винаги съм имала. Като отидох миналия път в Токуда лекарката ми направи и гинекологичен преглед, за да оформи картона и ми направи впечатление че поиска най-малкия номер от уреда за преглед. Досега не съм разбрала че имат номера.

# 136
Количката на дъщеря ми беше от плат, мек, в никакъв случай не шушляков Rolling EyesМоже би тазгодишните модели на Чиполино са други вече, незнам..Както и моделът, който съм харесала е много далеч от шушляка, просто този е промазан в долната част, което е лесно за поддържане, когато детето започне да маца вътре с какво ли не-с един парцал се минава.Иначе-първата си количка перях всяка седмица почти, защото беше именно от мек плат, който освен да изпереш-няма как да почистиш.Отделно пък на тази, която сега съм харесала отгоре има облечено с по-мек плат/това се маха и се пере без проблем и отделно..Няма как да си сложа детето на найлон Rolling Eyes
Склад на Cangaroo  има в СФ-Илиенци Hug
За 2006 това е  един от най-продаваните модели, явно има защо.Все още пропищял от тази марка не съм чула, ако има около вас-да свирка и да казва слабите места къде са. Hug

# 137
От друга страна ми препоръчват и преглед с Доплер. Някой ходил ли е на такъв и имате ли някакви мнения по въпроса, защото все още се чудя дали да ходя.
                 Виждам,че никой не ти е отговорил на въпроса за Доплер и затова ти пиша.Кой ти препоръча подобно изследване?Доплер се прави когато има съмнение,че бебчо не се изхранва добре или има нарушен кръвен поток между организма на майката и детето.При нас бебка беше много малка и доки се притесняваше да не би да страда от липса на достатъчен кръвен поток и неправилно изхранване на плода.Доплер показва кръвопотока.Правихме го два пъти,като първия път откриха на дъщеря ми артерия с повишено кръвно налягане,след една седмица-втори път и още една артерия с повишено кръвно налягане.Тогава доки направи един тест на Фот и когато той се оказа положителен предизвика раждане.Беба се роди 10 дена по-рано с тегло 2800.Ако теста беше отрицателен щеше да прави всичко възможно да задържи беба още няколко дни.
                 Така,че Доплер се прави само по необходимост при съмнение за неправилно кръвообръщение между майката и плода и не е задължителен.Ако е имало нужда доки е щял да те изпрати на изследването така,че не се притеснявай ако ти го е препоръчал някой друг.  bouquet

# 138
Здравейте и от мен! Аз не съм от тези, които пишат редовно, но не изтървам нищо от това, което пишете. Във връзка с изплащането на еднократна помощ при раждане, мога да ви кажа как процедираме в нашата област-Бургаска, тъй като работя в Дирекция " Социално подпомагане". Реда и начина за отпускане на тази помощ Дейзи еобяснила добре, с тази разлика, че може да се подаде още в месеца, когато е родено детето, след като сте си получили акта за раждане. За детски и майчинство/за неосигурените/ се подават от следващия месец. А относно дебитните карти-всяка служба работи с различни банки, ако имате карта от тези банки няма проблем при подаване на молбата си посочвате айбан сметката, но ако картата, с която разполагате е от друга банака/ с която не работи дирекцията/ ще трябва да ви издадат нова.

# 139
Доплера ми го препоръча също лекар. Засега бебето е абсолютно в норма и аз затова се учудих. Благодаря ти за изчерпателната информация.  bouquet
Май ще послушам Ая - нищо няма да загубя, ако ида - поне за успокоение, а за триизмерния - може и да го пропуснем Grinning

# 140
  • БГ
здравейте  момичета,
мерси на ДейзиГ за отговора, интересува ме защото смятам да раждам в друг град и да знам до колко време да пътувам обратно насам .Имам и още 1 въпрос към раждалите вече мами:Колко време след раждането се избира педиатър за бебето?
Иначе за коластрата имам сухо запълване в каналчетата,което почиствам, но нищо повече.Аз все още ходя на работа, макар че съм качила 10 кг. не ми тежи за сега, освен изкачването на стълби.За упойката при възможност искам епидурална задължително,затова и ще раждам в Пловдив ,защото тук не я прилагат в дълбоката провинция.Въобще каквото улеснение има ще си го искам,защото съм голяма бъзла относно раждането. Crazy
Разглеждах детски легла в интернет но още не съм се спряла на конкретнен модел а вие?За прегледите, не са ми правили нормален гинекологичен,само на видеозона ме гледат всеки месец, днес си пуснах втори изследвания за кръв и урина, захар и др.лекарката ми е много внимателна.на всички хубава вечер от мен!  bouquet

# 141
За избора на педиатър можеш да го направиш още сега. Като се върнеш от родилния дом трябва педиатъра да дойде на посещение в къщи. След като си вземеш акта за раждане на детето се попълва формуляр за първоначален избор на личен лекар с ЕГН-то на детето. Формуляра се получава от районната здравна каса.

# 142
Smooth, и ние сме харесали Peg Perego; на живо изпробвахме модела Venezia, а в сайта преоткрих модела Uno (особено оранжевата с белите точки!!!!!! но уви, чакаме момченце...). Можеш ли да ми дадеш информация къде поръчахте Uno-то и на каква цена (Veneziata беше 650 лв в Хиполанд...). Предварително благодаря!

# 143
  • София
Искам и аз да се запиша във вашите редици. Чакаме бебчо на 23-ти април, ама се крие и не иска да каже какво е.  Simple Smile. Лека бременност на всички и много да се радваме на мъничетата!

# 144
Добре дошла при нас 450  Hug.

# 145
Добре дошла, 450 (як ник  newsm10).

Включих инфото от Дейзи с корекцията от Мери78  Peace. Благодаря и двете ви  Hug.

За количките Cangaroo не съм виждала лоши отзиви - единствено не ми хареса материята и затова не бих я избрала. Иначе всички много я хвалят, особено имайки предвид и цената й, си е направо върха  Wink.

Започвам все по-често да редувам нощи с добро спане и неспокойни нощи  Tired. Само като си помисля, че след два месеца ще гушкам момченцата си...  Heart Eyes

# 146
  • на североизток
Здравейте и от мен , скъпи момичета!
Бързам да ви поздравя с Новата година и дано тя ни донесе най - прекрасния подарък - здрави и прекрасни бебоци!
Отдавна не съм писала, но минах през редица перипетии.Първо малкият беше болен и се наложи да му слагат инжекции.След това се разболя и мъжът ми, а накрая и аз.Имах страхотна кашлица, която вече взе да отшумява, но около месец се боря с нея.Опитахме с различни лекарства, но накрая се стигна и до антибиотик за съжаление.Добре е, че вече съм почти излекувана, но се притеснявам доста за малката беба.Дано и с нея нещата да са наред - док ме убеди, че няма нищо страшно за нея, тъй като плацентата я пази и дано да е така.Не съм имала такъв проблем през първата ми бременност и сега се притеснявам, но дано нещата са наред.В понеделник на 15 съм на преглед и ще видим как е малкото човече.
Относно избора на педиатър ДейзиГ е обяснила прекрасно как стоят нещата.Наистина е по - добре предварително да си изберете лекар за детето, а след раждането само да се регистрирате при него, още повече, че при изписването от родилния дом ще ви искат името на педиатър на дететои /поне в нашата болница е така/.
Относно избора на количка първото ми дете го гледахче с една количка на Hauck - Mini star, която се оказа много добра и все още я използваме.Единственото й неудобство е, че е малко тежка, но повечето комбинирани модели са така.Сега сестра ми е обещала да ми даде тяхната количка от племенницата ми и затова много не съм се заглеждала по магазините.
Привет на новодошлите мами и лек и успешен слънчев ден, момичета!
Аз ще се върна назад да прочета темичката и старата, за да видя какво става с всички вас!
Прегръщам ви!

# 147
  • Попово
Здравейте  мамета,
добре дошла на 405   smile3525 и да ви попитам чували ли сте отзиви за колички Нео Нато?и към варненските мачета, имате ли някаква информация за магазин в който се доставят или имат в наличност такива Simple Smile благодаря ви предварително  newsm51

# 148
Момичета, а защо избирате личен лекар?Аз не съм правила това.Аз просто си избрах педиатър за детето newsm78И то не съм чакала акт за раждане.В денят, в който ни изписаха педката дойде, тя си попълни нужните документи и така си тръгнаха нещата до ден днешен.
Сега пак относно колчиките, ама като наближава вече-така ще е.И понеже съм патила, та не искам да се прецакам пак за втори път-наистина, моля, ако някой попадне на негативни мнения за Cangaroo-да свирка PraynigМного я гледах, много имам опит от други колички...да не забравяме, че е и до късмет до някъде... ThinkingТа се надявам второто да си гледам с една количка, а не с три....

# 149
Педиатъра се явява личен лекар на детето. За да минават прегледите по здравна каса и да се включи детето в списъка на лекаря трябва да се попълни формуляра за първоначален избор на личен лекар, в който се пише ЕГН-то на детето. Това не можеш да направиш преди да си везмеш акта за раждане.

Общи условия

Активация на акаунт