Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Кога обикновено започва проследяването на тоновете на бебето по време на бременност?
Какви са препоръките за използване на козметика за бебета и деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Контракциите по време на бременност са стегнати, понякога болезнени усещания в корема. Те могат да бъдат подготвителни за раждането или да не означават нищо. Усещането е като стягане на корема, което става твърдо и понякога болезнено. Не всички бременности включват контракции. Контракциите по време на бременност са стягания на матката, които могат да се усетят като тежест или стягане в корема за кратко време, обикновено без болка. Те могат да се появят няколко пъти на ден и са част от подготовката на тялото за раждането.
-
Кога обикновено започва проследяването на тоновете на бебето по време на бременност?
-
Какви са препоръките за използване на козметика за бебета и деца?
Мненията относно използването на козметика за бебета варират. Някои майки предпочитат естествени продукти като зехтин и масло, докато други препоръчват марки като Buhubene и Mustela. Важно е да изберете продукт, който не предизвиква алергии и е подходящ за чувствителната кожа на бебето. Форумът включва препоръки за козметика за деца, като се споменават марки като "Джонсън", "Нивея", "Клоран", "Мустела" и "Чико". Участниците споделят своя опит с различни продукти и предупреждават за алергии, препоръчвайки внимателна употреба на ароматизирани козметични продукти.
-
Какво представлява разкритието и каква е целта му?
-
Какви проблеми могат да възникнат по време на бременност?

,
. Наложи ми се, след като по нова година си счупих едно зъбче. Слава Богу, зъболекарката ми е изключително внимателна. Не усетих почти никаква болка, макар че не ми сложи упойка. По съвет на док предварително бях пила но-шпа. Момичета, споделям с вас това, което моята зъболекарка ми каза: ако имате проблеми със зъбите, лекувайте ги между 4 и 7 месец. За някои може би е вече късно, но други, като мен, имат още една-два седмици да съберат смелост, преди да влязат в 7ми месец
!
Ще ви кажа след събота, когато съм на преглед 

/на мен ми прилича на грип.И други хора около мен са със същите симптоми/.И тъй като аз си се влача с кашлица и гърлобол от 29-и ми назначиха антибиотик,след консултация с моя акушер-гинеколог.Изписаха ми Оспамокс,който е Пеницилинов антибиотик и уж бил от най-малко вредните за бебо!!!Слава Богу,след като започнах да го пия се чувствам по-добре и може утре да цъфна на работа.
Това нямане ли е?Мен 1-2 дена ми се е случало да имам и това е/ама си бяха леко болезненки/!!!Или не съм ги забелязвала

Но бебка си трайкаше и въобще не се възмути
Иначе се движа бавно, бавно и ходя като пате, за забавление на всички около мен.
. При бебенцето нещата вървят добре, докато се бях в Пловдив успях да се видя и с доктора при който евентуално ще раждам, доволна съм от прегледа, нищо излишно не каза, всичко много точно и ясно, и се поуспокоих малко, че и мен са ме погнали едни контракции
, но според него няма повод за притеснение, дано да е прав
, не че не мога да харесам, а не знам какво да търся, уж имам списък с нужните неща но...
ще се моля за тях