Първи крачки правим в 2007-ма, а през АПРИЛ ще гушнем рожба ценна

• 17 771
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
здравейте и от мен,ние сме много добре,бебка не се спира newsm32 днес времето просто не е за изпускане   Nature Sunnyи си направих дълга разходка,свърших и нещо полезно минах през НОИ за да питам за прословутите болнични.аз съм в болничен от края на август,защото имах малко проблеми и лежах в болница.по препоръка на доки от тогава не съм прекъсвала болничния и за това си оставам по стария закон,тоест болничните ще ми се изплащат от работодателя,но ако се върна на работа за повече от 3дни всичко се променя и в този случей болничните започват да се изплащат от НОИ по новия закон.надявам се да съм била полезна чао  newsm51

# 166
  • гр.Варна
     Aya,
KRAFT са явно по американски ценз,но както казах турска сглобка:)
Много ми харесаха,защото са маневрени и лекички.И преди пробвах да намеря сайт,но не стана:)
Лек ден

# 167
здравейте момичета
добре дошли на новите мами
аз от няколко дена не съм писала, но чета всичко. само не можах да разбера защото нямаше никакви коментари от кога ангелчетата са станали 3 за което много съжалявам. аз съм  много разсеяна, но приятеля ми всичко забелязва и се вълнува колкото и мен за всичко което си пишем и снощи като ми изстреля въпроса "какво е станало защо са станали 3 ангелчета?" така ми заподскача сърцето от лошата новина. искрено се надявам и се моля  Praynig да няма повече такива  лоши новини във форума.
аз сега се приготвям да излизам. тази вечер съм на курс. почваме пак след като минаха празниците и ще имаме лекция за кърменето. преди това ще се срещна с една априлска мама с която се запознах в болницата и има нет, но мисля че все още не е в нашите редици, ще се опитам да я навия да се включи.
за покупките вече нямам търпение, но сме решили да ги направи февруари. тогава ще са ми минали очните (които са във Варна и ако има варненска среща в този период мога да се включа  Laughing) и Филип ще е в отпуск и ще обиколим всички магазии  в Пловдив. аз не се издържам вече и съм купила едно червено боди едни чорапки и много сладки буики. когато имаме фотоапарат ще ги снимам и ще ги сложа в албумчето
чао от мен

# 168
Веси, обади се когато си във Варна и ще си направим една "междуградска среща".
Много ще ни е приятно.  Laughing

Май е време да се организираме с варненските мами, не сме се виждали много отдавна и ми липсвате, момичета.
Хайде, чакам предложения!  bouquet

# 169
Здравейте и от мен момичета, ама какъв прекрасен ден само  Sunglasses, колко жалко че аз се порадвах на слънцето само в обедната почивка, но...какво да се прави, работа.
larsen   аз бях една от мамите които лекуваха гъбички. Какво да ти кажа Sad, положението май стана по-лошо. Преди да почна лечението нямах никакво ама никакво течение, и бях много изненадана че ми откриха гъбички  Shocked, но след Гингивила вече си имам и течение, уж трябваше да съм излекувана Crossing Arms. Док. каза че ако е парещо е обезпокоително, но понеже мойто не е - било нормално, и следващия курс на лечение ще е към 8-ми месец Rolling Eyes

# 170
Виви, и аз нямам търпение да си направим срещичка. Моето коремче така е наедряло, че няма да ме познаете! Вчера си купих ботуши, а магазинерката се въртеше на пети около мене, та ме обуваше, събуваше, не ми даваше да мръдна, за да не ми е дискомфортно (тя да не си помисли, че съм в 9-тия?!?).
Много благодаря на момичетата за информацията за количките Peg Perego. Определено нашата ще е такава! Uno-то е жестоко! Днес намерих телефона на представителството в Пловдив и след малко ще им звънна. Проблема е, че не мога да си избера цвят.... (все пак доктора каза, че има 5% вероятност да е сбъркал пола, а тази оранжевата направо ми е взела акъла!!!!!!!!) Хриси, сподели къде си гледала тези колички: Kraft? Искам да ги видя; щом на теб са ти харесали, сигурно и на мен ще ми допаднат. И, момичета, един съвет: не купувайте триколки! Наистина! (дори и Quinni!!!).
За гъбичките: сега нямам, но при предната бременност имах; тогава докторът ми препоръча, ако мога да ги понеса, да изчакам с лекуването им. Две седмици преди да родя ми изписа някакви глобули (беше отдавна, не помня какви), защото се очакваше да родя нормално. След това не съм имала проблеми (е, като изключим гъбичките след посещение на басейн миналата зима! - за варненските момичета:  вътрешния басейн на хотел Света Елена в к.к. Константин и Елена - повече няма да го посетя, беше страшна гнусотия!!!!).
Желая Ви приятен и успешен ден!
П.П. хайде да определим ден за срещата! Ларсен, Хриси, Smooth, давайте предложения; ние с Виви_Ан и Денисимо винаги сме готови, само чакаме!

# 171
Sve_dim кажи защо да не са триколки количките, един от моделите на които съм се спряла е точно триколка, разрових нета и не открих лоша дума за нея, като изключим това , че някои мами се оплакваха че бързо им отесняла, но други забележки нямаше  newsm78?

# 172
  • гр.Варна
Ами ние и без това със Сноу-ана си мислим да се видим в Пицикато-мисля така се казва-до бившата Ученическа поликлиника или от горната страна на Руското училище:)
Ако искате да дойдете-заповядайте!!Там е много хубаво и готвят вкусно,а и ще Ви упътя да видите количките на Крафт и Грако,които са доста близо от заведението:)
Пишете какво мислите???

# 173
Хриси, да беше казала и кога ! Wink

Светли, и аз съм вече с коремче, много по-голямо от преди.  Peace

Дени, къде се загуби.
 newsm78
Хайде на среща, момичета.  bouquet

# 174
здравейте момичета
... само не можах да разбера защото нямаше никакви коментари от кога ангелчетата са станали 3 за което много съжалявам ...
Ами Лита ми писа на ЛС, че са загубили бебчето  Embarassed. Не ми е казвала какво точно е станало, а не съм и питала по обясними причини  Rolling Eyes

# 175
Здравейте  preggo ,
Днес бях на ЖК и темата за гъбичките, която е актуална във форума, стана актуална и за мен. Лекарката каза, че в урината ми има някакви утайки - не са бактерии, но предразполагат към появата им. И пак ми изписа Полижинакс. Аз вече минах курс на лечение с него преди около месец и половина заради течение, но явно не е дал резултат. И резонно се появи въпросът: не трябва ли да предпишат някакво лечение и на таткото, мисля че по принцип така се прави...? Тези от вас, които са се лекували с полижинакса, моля ви, кажете мъжете ви пиха ли и те някакви хапчета?
Иначе днес гледахме и колички в магазин Малечко. Там са хубави, френски... но ми се струват скъпички: лятна количка като тази , към която задължително трябва да се купи и кош за кола за новородено, защото самата количка не може да застане в легнало положение, струва около 1100 лева? Как ви се струва? Моля момичетата, които вече са купили колички, да споделят впечатления за цените! Ще съм ви благодарна и ако кажете в кои магазини да търся по-обикновени модели, за да не обикалям залудо цяла София!
Мерси и чао!   babydust7

# 176
Количката е хубава, НО-две дръжки има, не една цяла и кош за багаж почти няма.Това е важен момент от огледа, момичета-гледайте и мислете...Количките с две дръгки се сгъват тип чадър и имат едни кръстосани железа отдолу, които пречат допълнително на достъпа до коша за багаж.Един ден ще правите и пазар с тази количка, като тръгнете с детето насам-натам, шще носите играчки вътре, чанти, шишета, памперси, какво ли не...Ще усетите тогава липсата на място в подобен багажник/кош отдолу...Отделно-както вече казах за двете дръжки-с една ръка е почти, да не кажа съвсем невъзможно да се бута, ако се наложи.А с цяла дръжка с една ръка се бута количката без проблем.Ще видите, че има доста ситуации, в които може да ви се наложи да освобдите едната си ръка, макар за малко...
Всичко това е лично мнение и не ангажирам, просто споделям моят опит и моите критерии, може пък да помогне на някой това. Peace
Апропо-в Малечко всичко е доста скъпо Laughing

# 177
Абсолютно е права Пенелопа  Peace. Особено тия кръстосаните железа отдолу са много дразнещи  Crossing Arms. Да не говорим, че заради това сгъване кошът е много труноо достъпен  #Cussing out.

СвеДим, кажи моля те за триколките - защо НЕ?  newsm78 И ние на триколка сме се спрели за сега.

Големи шутаци ми раздават днес  Crazy

# 178
  • Пловдив
Привет от мен, Aya чудесни новини Hug
Дейзи преди си спомням, че беше пускала един списък за бебешките неща който трябва да имаме ...ако не ти е проблем пусни го пак...аз  от тук отварям само списъка на Бг мама другите линкове който Ауа ни е сложила не ми се отварят пише ми грешка и се сбъгва. Crazy  Hug Hug
Лек ден момичета кокичета.  Peace
Изрових назад в темите моя списък (по него смятам да се водя де), но за да не го копирам пак ще дам само линка
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=142078.msg2710290#msg2710290
нагоре е и на Дейзи списъка Simple Smile

# 179
Здравейте!
По отношение триколките: зълва ми (сестрата на мъжа ми) живее в Холандия. Когато се роди племенникът ми, му купиха Quinny (за съжаление не познавам моделите на марката; във всеки случай - от най - скъпите...). На първото излизане триколката се обърна и няколко-дневното бебе по чудо се оказа без сериозни травми. Смениха я веднага и още на първия месец вече бяха с нова количка: Буга-бУ (там са много разпространени и са от най - скъпите, но тук няма внос...) - естествено, с 4 колелета (даже ще ви излъжа, дали предните не бяха двойни?). Същата количка отгледа и другата ми племенничка. Втори случай: миналата година една приятелка роди и купиха отново триколка Quinny; избутаха с нея само 20 дни; отново се преобърна. Сега са с Chicco Pick Up и са изключително доволни. За мен тези два примера са предостатъчни да наклонят везните в полза на стабилните четири - или шест- колки.
Това е.
Желая Ви приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт