Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 124
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Не, няма фолиева киселина в Сорбифер.🙃 Има вит. С. Бъркаш се с Малтофера...🙂

# 106
Ами и аз не знам,направо ще пусна линк-   https://www.youtube.com/watch?v=gQd59ClVUdo

# 107
Не, няма фолиева киселина в Сорбифер.🙃 Има вит. С. Бъркаш се с Малтофера...🙂
Голяма съм патица.
Ок, ще оправим таз глупост, няма страшно.

# 108
Има ли му нещо на моето желязо? Това ми е преди лечението на стомаха; миналата година си имах дефицит по референтни стойности, сега уж не, но ми розовее лицето пак

# 109
Аз мисля, че е  добре, но Долче е спеца.

Долче, ето това е бутарена, забравих линк да дам
https://www.butaren.com/bg/product/butaren-inu-11.html
Давам директно на фирмата, там е доста подробно за разлика от аптеките.

Иначе май в друг сайт пишеше за ИР.

# 110
Спринг, не е много ок желязото, според ЖСК. На горна граница е. Ако пуснеш феритин, ще е много нисък. За момента като число желязото излиза добре, но в организма нямаш резерв на желязо. Ако Елора пусне феритин, нейният ще е висок.

# 111
Мерси! Ох, знаех си... ама на този стомах малтофера миналата година ми разказа играта и го спрях... трябва отдалече да търся причина (освен гадта, която ми консумира полезните работи, затова и б12 си взех)

# 112
Шарпи, защо моя да е по-висок? На мен ми се струва, че нейните са по-добри от моите.
Ама гледам и реф. стойностите са различни.
Много не съм наясно.
Ама чета, че феритина показва неактивното желязо, което ако има нужда се освобождава. Не знаех, че няма феритин.
А жск-то свързва желязото с кръвта и моя е нисък. В долната граница.
Абе ще пия аз сега сорбифера с В 12 и фолиевата.
Сутрин ще смуча 12, пък след като обядвам ще джурна фолиевата заедно със сорбифера.

Спринг, какво ти стана от малтофера.
На мен единия лекар ми го смени преди време, защото каза, че сорбифера е по-хубав. Защото е с удължено и ако пия кафе, чай или ям шоколад имам шанс да се усвои нещо.
Беше казал 2 на ден първоначално да оправя ниските нива след операцията, после да мина на едно.
Ама понякога и седмица забравям. Ще стана сериозна засега.

# 113
Много дразнят стомаха железните препарати. Но сега се филмирах, че е имало случаи да не ми достига въздух. Чак сега се усещам. Дали може всички злини да се дължат на хелико? Нещо ми е оправило желязото от миналата година досега, май беше по-зле тогава, защото аз много бързо му спрях приема тогава, гастрото каза, че дразни стомаха. Май трябва да отида някъде на добър хематолог...

# 114
Колкото по-нисък ЖСК, толкова по-добре. Организма ти има желязо. При висок, запасите са на изчерпване. Затова казах, ако пуснеш феритин ще видиш, че имаш запаси. А Спринг няма да има. Дълги години съм се борила с желязодефицитна анемия и знам тънкостите.
Спринг, ако приемаш желязо, да е далеч от калций и млечни. Както и от кафе. С него задължително витамин Ц пий за добро усвояване. Сорбифер дурулес е един от най-ефективните железни препарати.

# 115
Ще пробвам пак, само да пооправя стомаха, наистина много дразни... ти откри ли причината?

# 116
Опитай Сорбифер- нямах никакви оплаквания от него.И много други хора така казват.

# 117
Ще пробвам пак, само да пооправя стомаха, наистина много дразни... ти откри ли причината?
Недостатъчен "внос" на желязо + доста обилни менструации + няколко операции да кратък период. Като пиех железни препарати, всичко си дойде на мястото. После с храна поддържах. Лещата е много полезна за желязо. Ама сега не я ям, иначе много обичам. Сурови бадеми също.

# 118
С рецепта се продава... ЛЛ вече съвсем ще ме пише куку... аз нямам скорошни операции, нито пък обилен МЦ... но пък няколко години пих орални контрацептиви. И сега стомаха, знам ли.

# 119
И аз мисля, че феритинът ще излезе нисък.
Елора, колкото по-висок е ЖСК, толкова по-голяма нужда от желязо има (т.е. дефицит).
Яйца някои видове чай също трябва да се избягват около хапчето с желязо...🙂 A и храни с твърде много фибри също могат да пречат на усвояването на желязо- аз за по-сихурно си приемам Сорбифер на гладно преди лягане.😃

Общи условия

Активация на акаунт