Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 144
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Коментирах твърдението, че колпоскопията замествала ЦН. Не са взаимозаменяеми, а са допълващи се. И двете задължителни. Ся, като съм вирнала краката на магарето що да не ги свърша и двете за 5 мин?
Аз понеже повдигнах темата,  вече се чувствам неудобно за това, че думите ми се интерпертират в различни варианти,  защото никъде не съм твърдяла, че колпоскопията замества цитонамазката, а че само с цитонамазка никак не може да си сигурен, че си здрав и че ако трябва да избирам, ще избера колпоскопия. Всеки може да си избира как да прави профилактиката си. Моя приятелка всеки път беше Б.О. и първа група с ПАП, 6 месеца след това е вече с карцином ин ситу.Защото са й взели материал от незасегнат участък. Докторът и той е в репродоктивна медицина.

В 16 часа си довърших третия фаст 24 часа, вторият също беше толкова, а първияг 20 часа  - това за малко повече от 3 денонощия. С изключение на главоболието, всичко ми е наред.

# 76
Аз пък прочетох, че колпоскопия се правела при лоша цитонамазка... защо няма кампании за превенция с колпоскопия, а само за цитонамазка?

# 77
Аз пък прочетох, че колпоскопия се правела при лоша цитонамазка... защо няма кампании за превенция с колпоскопия, а само за цитонамазка?
Защото много ще се охарчат и за съжаление не всички АГ работят с колпоскоп, но водещото е цената. Ето, за моята приятелка - тя имаше отлични цитонамазки и когато прокърви . колпоскоп, биопсия, рак и готово... Това е неприятно стечение на обстоятелствата, за съжаление. И НЗОК да покрива това изследване искам.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 22:09 от Rosita

# 78
Аз правя и двете. Не бих избирала кое от тях.
Росита, дано приятелката ти да е добре.
То затова е хубаво през няколко години и тест за HPV да се прави. Пакета за рисковите щамове е под 100 лв. Пренебрежима сума, ако се прави през 3-5 години.

# 79
Здравейте,
В една група, която е със здравословна насоченост задълбочено се обсъжда вземането на магнезий. Та там са категорични, че не бива да се приема магнезиев цитрат. И тъй като знам, че в тази група го пиете споделям информацията, която може да е от полза.
Въобще не ми се спори и приема страна е или не е това истината и само истината. Просто аз съм такъв тип човек, че не мога да подмина и да не ми пука ако попадна на информация, която може да помогне някому, пък било то и във форум.
Почетете, поровете и си преценете каква форма на магнезий да пиете.
https://www.youtube.com/watch?v=hakiwshL3to -  - Георги Динков (Haidut) - за магнезий, GABA и хормона на растежа

http://solartiming.com/store--e-books.php?fbclid=IwAR2DtxPzIT58t … IhMgIRs#magnesium

И разни интересни коментари:
Разликата е в състава. В другите елементи, с които е свързан магнезият.
Хлорид - универсална форма с добра усвояемост; ползва се при Mg дефицит, киселини и запек;
L-треонат - единствената форма на Mg, която преодолява кръвно-мозъчната бариера. Добър е за мозъка. Пие се превантивно срещу старчески изменения - загуба на памет, деменция и др.;
Таурат - за регулиране на кръвната захар и кръвното налягане;
Ацетил-таурат - за борене на стреса; за справяне с депресия, тревожност, раздразнителност, тежък ПМС, главоболие и др.

Цитат от коментар:
Приемам - горе-долу около 650мг дневно, сутрин - Lysinate Glycinate; на обяд - Malate; вечер - Bisglycinate и преди сън - L-threonate (посочвам ги с илюстративна цел, не давам акъл) без да броя външно приложения - там е нерегулярно и на око според нуждата. Аз лично не смятам, че ми е много - така или иначе, в най-добрия случай организмът усвоява около 50%.

Калций в момента не приемам, а когато приемам, е от стрити яйчени черупки. Относно взаимодействието между двете - аз знам точно обратното - калций, фосфор, желязо, мед и някои други МЕ пречат на усвояването на mg и затова трябва да се приемат с поне 2ч отстояние.
За доброто усвояване на магнезия го пия с малко сода бикарбонат и портокалов сок - захарта и CO2 помагат за усвояването му.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 22:58 от the Дорис

# 80
Момичета, калиевия цитрат кога го пиете. И може ли около магнезия?
Има ли витамини с които не е ок да се приема?

# 81
За алкализиращите таблетки ли? То си пише 3х2 след храна, то пък трябвало сега да го съобразявам с единия антибиотик...

# 82
Ама какъв е твоя цитрат? На коя марка?
Защото пише различни неща.
Ама аз назад питах, но никой не ми каза.
Та се чудя.
Имам алкамин
https://herbamedicabg.com/alkamin-alkamin-za-alkalizirane-na-organizma
Има вътре калиев бикарбонат. Та не знам би ли имало смисъл да взимам цитрат.
Но има и натриев също.
Вчера се сетих, че има по здравословните магазини калиева сол. От Зоя съм взимала.
То е идейно да се ползва такава.

Иначе като четох за запека различни методи /спуках се от четене/ срещнах и метод със сода.
Че също било за запек Grinning
Вчера само годжи бери, но съм била и бутарена. Добре си отидох, слабо напъване, не силно, смятам естествено напъване. Поне според моите представи.
Абе тоя бутарен поне едно 3 месеца може би ще го пия.
Ако нещо има натуралакса и това е. То е щадящо.

# 83
Ами Тайс и Долче за това ми казаха и това взех, голямо попадение!
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mivolis-alkalizirashti-tabletki- … 058172101113.html

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 09:22 от Анонимен

# 84
Ахаа, ама тук няма калий. Аз за калий питам.

# 85
Аз пиех по едно хапче сутрин.
На Natural factors е моя.

# 86
Това гледах тия дни. Изгодно е. Че има и за 20 лв.
Ще си имам за дълго време.

# 87
Ахаа, ама тук няма калий. Аз за калий питам.
Абе то за имането - има, ето ти състава от страницата им
Съставки
Точно описание на продукта:
Хранителна добавка с минерали
калциев карбонат, магнезиев карбонат, пълнител калиев цитрат, царевично нишесте, напълно хидрогенирани растителни мазнини (рапично семе, кокос, палма), малтодекстрин, антислепващ агент, магнезиеви соли на мастни киселини и силициев диоксид, цинков цитрат

Вече дали точно това искаш, е друг въпрос. Ти последно заради калия или заради цитрата го заглеждаш?
Калиевата сол е калиев хлорид, не цитрат. Не помня дали има само калиева или дето съм виждала такива с намалено съдържание на натрий ги водят - те са наполовина натриев и калиев хлорид май. Просто зависи какво търсиш. И на мен калиевият цитрат от предния пост ми звучи най-добре и съм му хвърлила око на него или някой подобен при някое следващо пазаруване на добавки.

# 88
Не ми харесват някои неща в тази добавка.
Днес минах през Медея и ще ми доставят за 10 лв след два дни.
Иначе си мисля, че това са просто различни форми.

# 89
Аз затова питах заради калия или заради цитрата искаш добавка. Или заради и двете.

Общи условия

Активация на акаунт