Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 62

• 27 186
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Така изглежда Ураганче. Тъжно е Confused

# 466
Мда кето хлебчета, когато стомаха не може да понася салати, е глупост, ама кето торти не са. Два месеца за торти си говорим. Аз по-скоро това бих нарекла лицемерно.

Защо да е глупост? Майка ми не понася салати и сурови зеленчуци, но с кето хлебчета няма проблем.
Ми и аз се чудя защо да е глупост, Невена. Не дойде от мен това. Досега що салати изгледах жадно, защото не мога да ги ям в момента, но не съм се дразнила. Издразних се, че няколко дни ми подхваща кето козунака от различни посоки - че не било на конци, че не бухвало добре, че не знам какъв подсладител, че не били цели яйца, че бил скъп, че глетав бил. Как за толкова дни не можа да подмине... чета, чета, еми като се изръси навръх празника, че съм била яла глетав кекс за цели 17лв ми писна вече. Не може се усети, че съм с болен стомах. Бях писала - в болница бях. Аз само споделих, че ше опитам и ще пиша, защото в момента реагирам силно на глутен и не мога истински козунак да ям. За мен това СА атаки. Та и лицемерна съм била, че за торти съм била говорила според Елора, а тя ме объркала с друг. А сега бутафория. Театрото, тъжни били. Ай мола ти са. Жертва била, атакувала съм била ядящите козунак. Не аз успокоително трябва да пия, ами вие май очила да си сложите. То ако в тази тема не можеш да не бъдеш атакуван за хранителни непоносимости и режим на хранене, какъв й е смисъла.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 18:47 от Анонимен

# 467
Не бива да се разчиства темата според мен, човек като се афектира и казва неща дето после вече хич не си ги слага и почва да казва че няма такова нещо... Нагледала съм се, по-добре да стои там писаното ако ще има такива връщания кой кога какво рекъл. По-грозно става ако е заметено и се спори по спомени.

# 468
Спринг, спри! Уважавам всички в този форум, тъй като всеки с нещо е полезен, за жалост виждам, че ти се е активирала женската злоба, което ненавиждам у жените. Точно злоба се лее в последните мнения и това е грозно. Относно нережимни неща, аз сигурно съм показвала най- много. Баница, домашна бисквитена торта, козунак, ако щеш и бушонирата си физиономия качих, дето няма нищо общо с темата. Просто е станало въпрос за нещо и оттам е тръгнала приказка за тези неща. Нека бъдем добри и смирени. В достатъчно отровна среда живеем. С най- добри чувства ти го казвам 🍀
Сядаме да вечеряме ние, лигите ми течаха като гледах половинът как набива козунак и курабийки, но стоически издържах. Имаме пиле, пълнено с ориз и вратни пържоли. Ние не обичаме и не ядем агнешко. Салатка марулки с яйчица и репички. Наздраве и здраве за всички! ♥️

# 469
Наистина ли не разбирате проблема на Спринг, просто след нейн пост за козунак се изредихте да казвате, че не го възприемате това за козунак.
Елора като каза за запек и се впретнахте ръкави да пишете за круши, сливи, пробиотици и сена и тя всички ви отряза най нелюбезно- нямахте проблем.
Явно трябва да си нахакан, че да те уважат.
Следях темата без да пиша, защото ме вълнува, но с годините форума доказва, че е всичко друго, но не и за взаимопомощ. Ако се потърси във всеки раздел теми от 2018г.ще се види как няма упреци, как няма коментари за правопис, колко повече се споделя без да има по-по-най.

# 470
Лично аз проблемът на Спринг го разбирам отлично и искрено се надявам много скоро да е в миналото й. Мисля, че знам и откъде тръгна "ябълката на раздора' , или поне на мен какво ми направи впечатление и ме подразни. Един емотикон на смеещо човече след изречението,че кето козенакът е глетав. Това се разбира наистина като присмех. Не забравйяте, че тук пишем, не можем да си чуем интонацията, с която изговаряме думите и от това може да се разбират дадени изречения много двусмислено. На мен лично неведнъж ми се е случвало и в лични чатове. Та трябва да проявяваме разбиране. Елора е факт, че реагира понякога доста остро, аз лично когато влязох в темата, точно тя ме " подхвана" и 10 пъти писах едно и също с цел да ме разбере, щото ме изкара, че едва ли не ям захар системно. А аз повтарях около 10 пъти, че хапвах пакетче захар, когато получавах хипогликемии. Много се бях изнервила и аз тогава, но се сдържах да не иззлобявам, щото това е отвратително. Вече й знам начина на изказ и не се впечатлявам особено. А и много я уважавам.

# 471
Щях да разбера обидата от емотикона, ако тя го беше направила и аз се подигравам. За мен това не беше козунак и ми е глетаво и да това се изсмях. Като смеха по-скоро е към производителите.
И не знам кога са били тия няколко дена дето съм се била подигравала. Спомням си, че написах да даде отзив после и приключих темата. Чак вчера като го пусна на снимка го изкоментирах. То излезе, че тука 2 седмици не съм млъкнала за тоя "козунак".

# 472
Поне аз не смятам че това е начинът да си заслужи човек уважение, ама може и аз да бъркам, знам ли. За мен лично такова поведени губи уважение ако съм имала, а не обратното. Проблеми всички имаме, просто не всички си ги изкарваме в темата когато не са по нея.
И друг да го беше написал, пак същото щяхме да кажем за кето козунака. Също както казах на Елора че с пълнозърнесто брашно козунак няма да стане. Същото съм писала както и много други и в темата за козунаците и си стоя зад думите, както щат да го кръщават. Виждала съм достатъчно хора като прочетат че има режимна/диетична версия на нещо, да се надяват че ще е същото ама диетично. И да се разочароват много.
Не видях никой да пише да не го яде тоя кекс или каквото там му е името, сигурно даже и вкусен е бил пък чудо голямо че не е козунак. Де да знам, поне аз не се изненадах че не прилича на такъв, то и няма как, нормално да си прилича на кекс от такива продукти. Той сигурно вече отдавна е изяден, а дано скоро и да е забравен щом като води до такива емоции. Кофти само за неуспяването да се сдържи да опита истински козунак, казвали са ми че дори и 1-2 хапки са достатъчно за някой с непоносимост към глутен да го върнат бая назад.

# 473
Наистина ли не разбирате проблема на Спринг, просто след нейн пост за козунак се изредихте да казвате, че не го възприемате това за козунак.
Елора като каза за запек и се впретнахте ръкави да пишете за круши, сливи, пробиотици и сена и тя всички ви отряза най нелюбезно- нямахте проблем.
Явно трябва да си нахакан, че да те уважат.
Следях темата без да пиша, защото ме вълнува, но с годините форума доказва, че е всичко друго, но не и за взаимопомощ. Ако се потърси във всеки раздел теми от 2018г.ще се види как няма упреци, как няма коментари за правопис, колко повече се споделя без да има по-по-най.

Ами изказва се мнение. Или нямаме право на това?
Няма как да не пишем за определени храни, само защото Спринг не ги яде. Безумно и нагло. И да, тя уж не държала сметка, ама почна за зеленчуци да плямпа, за торти. Явно и е проблем.
Хайде да слезем на земята. И да стоплим елементарното право на всеки да яде каквото иска. Без значение дали ще е козунак, кето, торта, зелении.
И сега и до запека ли ми стигна. И не съм отказвала нелюбезно на предложения. Моля за цитат. Много ми е чудно къде е тая нелюбезност.
Да  не би да съм длъжна да пробвам със всички неща, които са ми предлагали. Да ти приличам на идиот? Това ли е нелюбезно? Че не съм изкупила аптеката при всички предложения.
Запекът ми е точно от 20 години прием на сена. Та няма как като ми се предлага да го пия отново сена, да почна.
Круши ям, киви ям, не действа. Търся това, което действа.
И сливите спряха да действат.
Ако това ти е нелюбезно е твой проблем, не мой. Да ти имам представите за нелюбезност.

# 474
Наистина не разбират, защото не им изнася. Аз 15 пъти разправям, че изобщо не се впрягам някой да си показва салатите и козунаците, ама елора много държи да ме изкара гестапото на непозволените храни. Това си е нейната тема за запек, торти, плодове и кашкавал и това е. Ничие уважение не гоня, търся обмен на полезна информация, който намирах само миналата година от Невена, Азалия и още няколко други. Май ще търся фейсбук групи, най-вероятно небългарски.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 21:20 от Анонимен

# 475
Явно се впрягаш, колкото и да го отричаш. След като изригна така и от кето козунак почна да държиш сметка за какви ли не храни.
И аз би трябвало да съм жестоко обидена, че ми се предлага сена, пък от нея имам проблем след 20 години прием, ама не скачам като луда. Все едно на теб да ти предложа глутен, пък си алергична. Ще оревеш пейзажа,нали?
Ама не го направих. Обясних защо няма да пия сена.

На теб не ти изнася да разбереш елементарното право на някой да не иска и да не харесва кето козунаци. Или кето хляб. Даже някой написа, че веган тортите не му харесвали. Да съм изревала като пребито куче?
И Невена ти го каза. Ама нали си пристрастна, удобно пропусна и нищо не каза.
Съжалявам, че нямаме информация по твоя проблем и това ни прави зли в твоите очи.

# 476
В интерес на истината в една група във фейсбук за безглутенни печива, видях доста по-добре изглеждащи "козунаци" от този на раздора.

# 477
Ех, що наливаш масло в огъня Joy
На мен ми изглеждаше добре Grinning
Аз едно време правех кексове с пълнозърнесто брашно и имаха такъв вид. Тогава си въобразявах, че е полезно уж.
Като не свалях нищо, се чудех и маех и продължавах с четенето.

# 478
В интерес на истината в една група във фейсбук за безглутенни печива, видях доста по-добре изглеждащи "козунаци" от този на раздора.
То има някакви брашна дето са без глутен но могат да докарат тесто, просто не са за нас хич, те пак са си от зърно.
Скрит текст:
Не знам какво имат добавено че да докарат структурата на истинско тесто, ама докарват го някак. На една позната внучето е с непоносимост и разказваше че купуват някакво специално брашно за да пекат и за него неща, там хляб и не знам какво друго. Като първо се чисти и лъска всичко по няколко пъти което ще е в контакт с храната му де, за да няма и следа от нормално брашно и да се замърси с глутен че на него и това му стига, горкичкото.
Но не са като за нас тук тия печива ако е човек да разчита на тях, само от глутена спасяват но не са с по-малко въглехидрати.
Тия печива дето са кето, поне аз не съм срещала някое да го докарат като истинско, нормално ми се вижда. Пак с ксантанова гума и забравих другия вариант какъв беше, евентуално докарват нещо близко на вид, но само с нормални продукти не става като тесто. Всичките са като кексове - и сладките, и солените. Ако не е като кекс, ще е направо като омлет Grinning
В началото като си правех повече експерименти, някакъв "тиквеник" бях пробвала. Не можах и да го изям, толкова странен стана, а пък беше вкусен иначе. Просто странен. И той на кекс мязаше де, то няма на какво друго.
Ама здраве да е, има какво да яде човек пак.

# 479
Изядохте ли ги тези козунаци най- после, та да си дойдем на думата 🙃.
Христос воскресе, здраве и късмет за всички 🥳🍀.
Не знам дали помните, че случайно открих цикорията като нещо подходящо за нас.
Днес си взех Инка да пробвам как ще ми се отрази. Обаче после в Берьозка се сетих, че писахте, че има цикория, тя там три вида. Съста вът ми се видя ок, а като се прибрах, си направих първото фрапе 🧋 да замествам кафето. Много вкусна напитка се получи, обаче заспах, никак не ме ободри. То след 14 хиляди крачки сигурно и след нес щях да се слупам .
Започвам да го пия това нещо всеки ден, ще джуркам със сметана. И ще чакам да стана една  прекрасница 😄

Общи условия

Активация на акаунт