Пухкави снежинки вън танцуват, ЮНЧЕТА на топличко палуват

• 10 726
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
Пинк и на мене май ми се струва,че ни мъчат зъбки венеца му е ужасно подут абе няма как ще го изтърпим  Rolling Eyes
Елисир честита придобивка много е файско за лятото и аз искам такова за двора та да играят децата и мойто племенниче с Диди
Агнеша ние харесваме МК повече от купените пюрета дано и вие да ги аресате  Peace
Ще ви изоставям сега,че съм сложила една пица дане я изгоря пак  Blush

# 76
Elisir много ви е готина придобивката със здраве да си я ползвате, а колкото за гостито с удоволствие ще се възползваме  Wink Wink Wink

Лека вечер от нас   bouquet

# 77
здравейте мили мами,

Аз естествено пак съм назад с материала, но се включвам за да ви покажа кратко филмче от срещата ни с Пепитка и Любчо.
http://youtube.com/watch?v=B_eGxNtewAw
Само да уточня, че нашия татко който е снимал не е имал нищо мръснишко в предвид като казва, че бебетата искали много неща да правят, но още не можели. Даже в началото като му казах ме обвини, че имам много мръсно подсъзнание, но после се съгласи с мен, че май така звучи. Сори  Embarassed

# 78
  • Ямбол
Здравейте!
Честито на всички именници!Честито на всички месечинки!
Да сте здрави и много щастливи!
За кисела-давала съм 2-3 пъти, слагам АМ и плодово пюре и Кари го харесва.
Елисир, честита придобивка!
За кухнята мисля да я запиша към 8 мес.Трябва да въведа глутена.Надявам се да харесва яденето от ДК.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 79
  • Варна
Добро утро!
  food010 Coffee за събуждане Grinning
сонка, благодаря за успокоението Hug надявам се и на нас да ни хареса
Мамита, искам да ви питам как въвеждате гултена? Аз  досега не бях давала, но вчера установих(след като си изядохме пюрето), че всъщност съдържа гултен. Винаги като ги купувам гледам за това и незнам как съм го пропуснала този път. Та всъщност моя Хрис вече яде пюре с гултен. Незнам това колко е грешно и затова ми кажете как го въвеждате. Благодаря  bouquet
Да не пропусна...Честит имен ден на всички празнуващи днес! Да са здрави, усмихнати и щастливи
vesseluchka, много сте сладки с Пепита и дребосъците smile3521
Приятен и слънчев ден от нас

# 80
Добро утро

със закъснение Честит имен ден на Божидара  smile3522на Сиска  , Божидар на Емси и Божидар на Яна! Нека хубавите им имена им носят много късмет!  Heart Eyes  Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover

Честит имен ден на Иванна  smile3522 на Табби, да е все така сладка сладурана, много здрава и да слуша мама!  Heart Eyes

Честит имен ден на Иванеса Heart Eyes на Златка Енева и на Ванко Heart Eyes на Дани! Да растат здрави и послучни дечица.

Ей много именни дни наистина Simple Smile
На вас честитя хубавите слънчеви дни и да им се насладим максимално. Оправям къщата и беж на вън.

Споделям кафето с вас и ви желая хубав, пълен с приятни "слънчеви" емоции ден   bye sun

# 81
Честито на всички сладки именници.... Иванна, Иванеса, Иван и разбира се  Ивчо. Да са живи и здрави и да си носят името с гордост.
А на мамите.... може да почерпят ако искат Mr. Green....
Лека и усмихната, слънчева неделя  bouquet  bouquet  bouquet.

# 82
  • София
Здравейте, момичета!

Честит имен ден на празнуващите вчера и днес!
Да са здрави, усмихнати и изпълнени с Любов и Хармония!
И нека денят е хубав и весел за всички!

Честити 7-месеца на чаровната Моника и на принцесите Иванеса, Елена и Виктория!
Да са слънчеви и умни госпожици!
   bouquet

Агнеша, тея дни пак четох за глутена и доколкото разбрах няма проблем да се дава на бебоците, които вече са навършили 6 месеца. Глутен съдържат пшеницата, ръжта, овеса и ечемика. В царевицата няма.
А ето и малко по-подробна информация, за тези, които се интересуват:

Глутенът е протеин, който се намира в пшеницата, ръжта, ечемика и овеса. Алергията към глутена често продължава цял живот. Следователно, при такава алергия следва да се избягват гореизброените продукти, както и всички храни, които ги съдържат. Ако детето ви има такъв проблем, консултирайте се с лекар, как да му осигурите подходящ разнообразен хранителен режим, за да не му се отразят ограниченията в диетата.
    Симптомите за алергия към глутена обикновено се наблюдават при бебета между 9 и 18 месеца и включват разстройство, загуба на тегло или бавно наддаване, недохранване, анемия, липса на апетит и коремни болки. Вероятно бебето ще е неспокойно и раздразнително.
    Ако на бебе под 6-месечна възраст се дава каша, тя трябва да не съдържа глутен, да е например оризова или царевична. Препоръчва се също кърменето да продължи поне 6 месеца. Ако в семейството има история на алергии, астма, екземи или хронични ринити, бебето да е само на кърма до 6-месечна възраст. С цел намаляване вероятността от проявата на алергии, да се избягва отбиването преди навършени 4 месеца.
   Бебетата, които са склонни към алергии, обикновено отказват твърдите храни до навършване на 7-8 месеца, а някои - дори до 10-месечна възраст.     
   Ако захранвате бебето след навършване на 6 месеца, не се притеснявайте за глутена. Вероятността за алергия е минимална, особено ако бебето е било само на кърма до този момент. Глутенът трябва да се избягва като първа храна на бебето. Това е лесно изпълнимо, ако приготвяте вкъщи храната на бебето. Но ако купувате готови каши, имайте предвид, че следните наименования могат да означават, че кашата съдържа пшеница и, следователно, глутен:  пшеничен зародиш, брашно, нишесте, модифицирано нишесте, хидролизирано нишесте, растителни протеини, растително нишесте
Разбира се, ако знаете със сигурност, че брашното или нишестето не са пшенични, можете да купувате съответната храна.

# 83
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН.
Днес имаме двоен празник имен ден и ставаме на 7 месеца и по повода да почерпя  newsm64    party023   cheers  Wine Glass  Popcorn   food010  :  cook bottle: .
А сега отивам да  wash  hang  newsm28 че довечера ще имаме гости.
Утре ще разкажа как сме изкарали празника
Лек и усмихнат ден.

# 84
  • Бургас
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!
Таталинка, и аз от скоро си задавам въпроса: Толкова ли е страшен тоя глутен?Вчера се лутах в бебешкия магазин да взема някаква каша за по-нататък - хем да е без глутен, хем да не е с мляко, ама да се приготвя само с преварена вода  chef hahaha Ама то такова животно нема Joy Взех накрая една без варене, без глутен, ама с мляко. Незнам защо преди време ме бяха посъветвали да е без мляко кашата. Ама тогава ще трябва да купувам отделно АМ / ние се кърмим/ и положението много се усложнява. Вие какви каши давате на децата? newsm78

# 85
Честито на всички именници! Да са живи и здрави! Ние вчера празнувахме имен ден и отново получихме много подаръци. Ето един от тях http://www.fotovisia.com/r.php?d_id=27259. Hug

# 86
Здравейте и от нас с Иванна  wavey wavey wavey

Искам да ви почерпя виртуално за именните дни на дъщеря ми и мъжа ми с каквото си изберете Simple Smile  Misc Baby Bottle newsm38 newsm24 cheers Wine Glass smile3546 eat newsm55 Popcorn cook breastfeeding

baloniЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА Виктория, Елена, Иванеса И Моника МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ И ДА СЛУШАТ МАМА И ТАТЕ  baloni

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС  flower flower flower

vesseluchka много сте готини пу- пу да ги изядеш бебоците  kiss

novalexa много готин подарък, а дребосъчето направо е супер  Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Лек и слънчев ден на всички  Flowers Sunflower sun bye

# 87
  • София
mle4ko, глутенът е страшен до толкова, че ако се прояви алергията към него, то си остава за цял живот и представи си каква мъка е да избягваш храните, които го съдържат Sad т.е. не трябва да се яде хляб, тестени изделия, бисквити и т.н.
За млякото в кашите - търси такива каши, в които има АМ. Наистина е по-удобно да са млечни, защото иначе е хамалогия - първо приготвяш АМ, после добавяш кашата. А при млечните - вариш вода, добавяш сухата смес и готово. На Хумана кашите са с АМ, но мисля, че има и на други марки. Иначе прясно краве мляко е препоръчително да не се дава на бебоците под годинка, заради евентуална алергия. Ето тук има малко повече за алергията към млякото: http://karmene.greatnow.com/mlechni.html

# 88
Здравейте мами и бебоци !
Влизам набързо , защото Илиянка е много сърдита и баща и едвам я удържа. #Cussing out
Честит празник на всички именници ! Да са живи и здрави и много щастливи !
Честито и на месечковците !

По -късно ще се включа пак ако мога !
Целувки от нас !

# 89
  • София
Честито на всички именици, месечинковци и въобще на всички, които празнуват!
Аз съвсем съм изпушила вече, опитвам да захранвам, бебка яде всичко и мног и харесва и плаче като спирам след 3 лъжичка.
дадох картоф, морков, ябълка, бананова каша, оризова каша, тиква - от всичко, и като се почнаха едни колики.... Confused, но не мисля да спирам, все ще свикне стомаха Praynig
Аз тичам по изследвания, подържам температура, и от вчера Джули е също с 37.3 Cry

Общи условия

Активация на акаунт