Необясним проблем

• 2 035
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте всички! Моля ви за помощ или съвет!!

Жена на 23г съм.
Направо ще започна..
Винаги съм била с нередовен цикъл, но не чак толкова както от Януари тази година. Всеки месец ми идва по 2 пъти от тогава отидох на 4 гинеколога единия не намери нищо, друга поликистозни яйчници, трета вика имаш поликистозни но те не се лекуват. Изследвах си хормони, инсулин и тн. И уж нищо страшно. От януари месец ме боли всеки път като ми дойде, даже долу в десния яйчник и отзад над дупето в дясно както и болка в гърдите ми, супер плътни са и болят при пипане и това с продължение на около 2 седмици преди цикъл. Също така ми се подува отвреме на време лимфен възел в дясно смисъл напипвам го не е супер подут но има една тъпа болка. За пръв път ми се случва и съм много притеснена. Също така отделно от януари месец имам страшно суха кожа по лицето - само по лицето. Получавам сухи петна на клепачите и около устата и на веждите - искам да спомена че никога съм няма проблеми с кожата по лицето. Ходих на дерматолог - и то 3 ма изписаха ли кортикостероиди които помагат но пак се връщат наново тези сухи петна и ми се зачервява супер много лицето от време на време и като чело имам някакъв косопад, повече пада от обикновено. И не знам чудя се дали не е нещо с щитовидната жлеза.. макар че Август 2022 ходих и нямах нищо..
На някой случвало ли му се е подобно нещо.. ходя само по лекари вече не знам на какъв да ида. Ще прикача резултати от последните хормони:

# 1
Изследвайте си обстойно щитовидната жлеза, също така желязо, витамини D3 и В12. TSH и кръвна захар ми се струват завишени. Посетете ендокринолог.

# 2
А кое точно е "необяснимото"?! Изследванията си показват инсулинова резистентност и високи андрогени.

# 3
Определено си имаш проблем със захарта. Посети ендокринолог. При сходни резултати на ОГТТ ми назначиха диета първоначално, за да видим как ще ми реагира организма преди да включим лекарства.
Фт4 също може да е по-оптимално, ТСХ е препоръчително да е около 2. Не е лошо да ти направят един ехограф на щитовидната.
Останалите резултати не мога да коментирам, но имаш и там отклонения.

# 4
  • София
Според моите познания и личен опит: класическа поликистоза - инсулинова резистентност, съотношение лх/фсх и висок тестостерон. Определено ниско въглехидратна диета би помогнала и да се вземат мерки, ако се цели забременяване. Може да пуснеш въпроса си в темата за хормоните, ще получиш повече и по-подробни отговори Wink

# 5
Според моите познания и личен опит: класическа поликистоза - инсулинова резистентност, съотношение лх/фсх и висок тестостерон. Определено ниско въглехидратна диета би помогнала и да се вземат мерки, ако се цели забременяване. Може да пуснеш въпроса си в темата за хормоните, ще получиш повече и по-подробни отговори Wink

Благодаря ти! Дали може някакси да ми пратиш темата за хормоните?

А тази суха кожа по клепачите и около устата дали е свързана с поликистозата или ИР?

# 6
Добър вечер ,мили дами!
Момиче на 22 години съм, не правя редовен секс, но в случаите които правя се овлажнявам прекалено много (според мен). Ден след половия акт, имам секрет, който наподобява течение, безцветно и слузесто. В повечето случаи го виждам след като отида до тоалетна и се избърша. Това “течение” трае от ден до два след акта. Искам да попитам това рисков показател ли е за нещо? Случвало ли се е на някоя от вас?
Благодаря ви! Лека вечер, дами!

# 7
Здравейте всички! Ходих на ендокринолог, каза че няма нищо притеснително със самата щитовидна жлеза, била перфектна. Но наистина ми каза че  инсулинова резистентност. За сухата кожа обаче не е от това, не знам още от какво е.. изписа ми Глюкофаж и инофолик.
Все още търся сухите клепачи и около устата от какво са. Ще изследвам и витамкн Д и желязото.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 23:25 от sleepystar

# 8
Аз съм с недостиг на В12, който от своя страна се дължи на ниски нива на D3. Преди да бъде установен и да започна прием на добавки, съм имала периоди на изсушаване и излющване на кожата на определени места по лицето.

# 9
Аз съм със сериозен дефицит на витамин Д, заради който кожата ми е изключително суха. Зимата става нетърпимо, защото и сърби. Като стабилизирах малко нивата се пооправи, но има още накъде.

# 10
  • София
Здравейте всички! Ходих на ендокринолог, каза че няма нищо притеснително със самата щитовидна жлеза, била перфектна. Но наистина ми каза че нямам инсулинова резистентност. За сухата кожа обаче не е от това, не знам още от какво е.. изписа ми Глюкофаж и инофолик.
Все още търся сухите клепачи и около устата от какво са. Ще изследвам и витамкн Д и желязото.
Тоест искаш да кажеш, че имаш инсулинова резистентност и затова е изписал глюкофаж Simple Smile
Иначе сухата кожа не знам, звучи ми и на мен като да е нещо свързано с витамини. Освен, ако не си почнала да ползваш и някаква различна козметика.

# 11
Здравейте всички! Ходих на ендокринолог, каза че няма нищо притеснително със самата щитовидна жлеза, била перфектна. Но наистина ми каза че нямам инсулинова резистентност. За сухата кожа обаче не е от това, не знам още от какво е.. изписа ми Глюкофаж и инофолик.
Тоест искаш да кажеш, че имаш инсулинова резистентност и затова е изписал глюкофаж Simple Smile
Иначе сухата кожа не знам, звучи ми и на мен като да е нещо свързано с витамини. Освен, ако не си почнала да ползваш и някаква различна козметика.

Да обърках се, исках да кажа че ми каза че наистина имам инсулинова резистентност.
Мерси на всички за отговорите!

Честно казано поне ми олекна че знам какво е.

# 12
  • София

Да обърках се, исках да кажа че ми каза че наистина имам инсулинова резистентност.
Мерси на всички за отговорите!

Честно казано поне ми олекна че знам какво е.
Да Simple Smile Намерен проблем е наполовина решен проблем, така че спокойно. Wink Поликистоза се контролира, не е чак такава драма, има къде къде по-тежки проблеми.

# 13
Здравейте всички! Ходих на ендокринолог, каза че няма нищо притеснително със самата щитовидна жлеза, била перфектна. Но наистина ми каза че  инсулинова резистентност. За сухата кожа обаче не е от това, не знам още от какво е.. изписа ми Глюкофаж и инофолик.

Само тези изследвания ли погледна ендокринологът ? Ехограф , пълен панел на щитовидната ? ТСХ е високо за възрастта ти .

# 14

Само тези изследвания ли погледна ендокринологът ? Ехограф , пълен панел на щитовидната ? ТСХ е високо за възрастта ти .

Показах и всичките изследвания, които имам. Каза ми че няма нищо притеснително, прегледа ми щитовидната на ехограф, нямало нищо. Казах за сухата кожа каза че така като ми гледа резултатите не е от щитовидната жлеза. Не знам, нещо друго ли трябваше да пусна като изследвания..

Общи условия

Активация на акаунт