Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 847
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Орехче и мен ме замисли, тръгнах да търся слайда на Владимирова, не бях сигурна дали е така.. Но nl_cl ме е изпреварила. Пък и мойте, нали имат нужда да качат малко, за това правя така кашата. Плодовете пак се водя от на Владимирова схемата, никога не давам повече от 30 грама. Вчера ги измерих качили са по 300 - 350 гр за месец без една седмица. Честно казано се надявам още да качат 7, 200кг и  7, 500кг ми се виждат малко за 8 месечни, при положение, че отначало качваха по килограм и половина и в 4 месец бяха настигнали децата от групата, дори бяха по - големи от доста бебчета, изведнъж спряха да качват и да се хранят както преди, не знам какво стана. Пък и те са си височки, който види Яна се учудва, че е висока за възрастта ѝ, но си е клечо, крака-клечки Joy
но да не бързам да се радвам, че са качили, че с това повръщане, не се знае!

Не мога да проумея, защо спряха да се хранят.... Хайде, Яна си беше трудна на хранене, едвали си спомняте, но като я изписаха, първата нощ не успях да я нахраня, само 20 мл, за цяла нощ, бях много изплашена и тръгнах да търся педиатри, за да ми покажат как да я храня... Тя нямаше никакъв сукателен инстинкт, направо ужас, в болницата само 3,4 дни е хранена с биберон, останалите 10 дни венозно... Много трудно беше докато се научи да яде... Пък и повръщаше на фонтан, бебе 2, 040 кг да повръща на фонтан си е ужасяващо.
А Сами.... Вечния гладник, не издържаше 3 часа до млякото, на 2часа и половина започваше рев, който са чули и в съседните квартали сигурно, ядеше доста голямо количество за възрастта си, абе голям гладник беше, все не му стигаше, колкото и да му давам. И в един момент, край, все едно е друго дете Flushed

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 00:10 от Lizi:) :)

# 121
Разбирам.Аз по - често я правя със сирене и явно затова се засища.Нещо напоследък съм намалила плодовете , не знам дали е минус.
Kaте , а ти замести ли млякото със закуска вече? Аз мисля скоро да я замествам , защото ако дам на следобедната закуска сирене и масло няма кога да давам плод.Съответно ако махма млякото сутрин и давам попарата тогава , следобяд ще мога да давам кисело мляко с плод или плод с извара или нещо такова.Остават 4 дена до навършване на 9 месеца и мисля , че вече не е рано.

# 122
Орехче, според Владимирова плодовете се вкарват чак 9ти месец, след попарата... Но мойте нали са си злояди и ме посъветваха да вкарвам плодове, за да изяждат повече каша, май няма разлика, дали е с плодове или без Joy
Елдата, определено не им харесва, след първите няколко хапки се напъват да повръщат....ама те май с почти всичко правят така... JoyJoyJoy

# 123
  • Пловдив
Разбирам.Аз по - често я правя със сирене и явно затова се засища.Нещо напоследък съм намалила плодовете , не знам дали е минус.
Kaте , а ти замести ли млякото със закуска вече? Аз мисля скоро да я замествам , защото ако дам на следобедната закуска сирене и масло няма кога да давам плод.Съответно ако махма млякото сутрин и давам попарата тогава , следобяд ще мога да давам кисело мляко с плод или плод с извара или нещо такова.Остават 4 дена до навършване на 9 месеца и мисля , че вече не е рано.

Да, закуската мога да кажа, че е почти заместена.
Почти, защото слагам малко кърма само в попарата, но скоро и това ще спре и ще е само вода, вместо кърма. Иначе с други закуски няма никакъв проблем. Може би защото давам плод + овесени ядки/просо/елда + сирене/извара
Само вечерното хранене е кърма (220-230 мл) и като види шишето Йоанна цялата се разтреперва от кеф.

# 124
  • Велико Търново
Кате , Виктория е същата, види ли шишето и започва едно викане и поскачане 😃.

Аз май спрях да се водя по схеми, той баща ѝ може да се каже че я захрани с всичко ... Вчера реших да е малко повече на мляко и само обяд ѝ дадох, но вече не ѝ стига, беше голям рев.

Температурата вече спадна, вторник педиатърката ме посъветва да я заведем в спешния кабинет, да не би да трябва антибиотик. Единствено казаха , че леко ѝ било зачервено гърлото, но гърдичките ѝ бяха чисти, на следващия ден вече спря да вдига температура.

Сега ние сме в някаква серия. Първо си удари главата на повивалника и се поду, после вдигна температура, мина за 3-4 дена. Днес сутринта я взехме при нас на спалнята, че час и половина не се спря да мрънка, дадох мляко и заспа. Баща ѝ тръгнал на работа, тя се събуди по едно време и аз уж я наблюдавам с едното око, държа я за крака, че голямо обикаляне из спалнята. Явно съм задрямала, защото се сепнах от едно кънтене като удар, ставам Виктория я няма на леглото и в следващия момент започва рев. Направо изтръпнах, беше по лице на пода, разбила си е горната устничка, доста тече кръв, и сега половината ѝ устна е подута. Звъннах на ММ, той пък веднага се прибра да ни види за бързо, че работи и на 40 км ...

Тя не спря да реве, само на прозореца като гледа колите се успокояваше, та сега излязохме и заспа. Ще я наблюдавам дали ще има промяна в поведението ѝ, дано всичко да е наред. Ако няма нужда не мисля да я водя на лекар за снимки и тем подобни.

Вкъщи е паднала бомба, трябва да оправям, за ядене няма, ама здраве да е , Вики да се успокои, че сега като знам какво конско ме чака от роднините и чак не ми се събира за Великден, че ще бъдем всички у дома. Вече не ми се обикаля с дете при всички по отделно, ако искат да идват вкъщи и така.

Лизи, нормално е вече да качват по малко, аз като се учудих че е качила само около 200 грама 8-  мия месец и педиатърката ми се изсмя , вика че няма все по кило и горница да качва.

Ти пробва ли със ЗВБ.

Вече стават доста активни, усещам че по- честата тема ще бъде кой как е паднал, то е неизбежно де, дано само да минава по- бързо.

# 125
Пламинго, пробвах с някакви неща, примерно сварен картоф на лентички, Сами само го намачка и не поиска да го пробва, Яна даже не го и намачка... С банан същата работа,  с бисквита Сами започна да си хапва малко, но Яна... Трябва да и държа ръката и да и я слагам в устата, за да я облизва, тя въобще го няма този инстинкт, да си слага неща в устата. Ще пробвам пак с някакви неща, не се отказвам, трябва да се развие инстинкта и интереса , за слагане на храна в устата. От купичка не искат да си взимат и да пробват, слагам им в ръката храната.

С това падане е било много гадно, но може да е плакала по продължително , защото е усетила, че си се стреснала. Трябва някак да свикнем с това.
И дано Вики и всички болнички деца в групата оздравеят бързо Heart

# 126
Plamingo вчера по подобен начин стоя на дивана , а тя пред мен по корем и съм я хванала за единия крак , нещо се заблеях , сигурно във форума(ужас) и замалко и тя да падне така.Добре , че няма температура вече , дано и бързо св успокои от уплахата.

# 127
Момичета, нещо се обърках с тези бурканчета на плазмон...

Сложих 90 гр зеленчуково пюре + едно бурканче плазмон заешко 80 гр

Колко процента месо има в пюрето ми? Не мога да го сметна, ше кача снимка на състава на плазмон.

Редактирам, аз го сметнах 24 грама заешко, което е повече от 10% в пюрето.... Еми здраве да е, другия път ще знам.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 13:59 от Lizi:) :)

# 128
Момичета, нещо се обърках с тези бурканчета на плазмон...

Сложих 90 гр зеленчуково пюре + едно бурканче плазмон заешко 80 гр

Колко процента месо има в пюрето ми? Не мога да го сметна, ше кача снимка на състава на плазмон.

Редактирам, аз го сметнах 24 грама заешко, което е повече от 10% в пюрето.... Еми здраве да е, другия път ще знам.
Правилно си сметнала мисля.Аз слагам около половин бурканче , което трябва да е 12 гр.
Ако сложиш 120гр зеленчук + половин бурканче заготовка ще е перфектно по учебник , но нищо няма да му стане на детето , че еднократно си дала повече Аз пък като слагам половин бурканче (12гр месо) на 150 примерно зеленчук излиза , че давам малко.

# 129
  • Бургас / Славейков
Лизи нищо ,че си дала малко повече ,нали ще качват децата кг .И Митко предната вечер вдигна внезапно температура.Водих го при докторката каза малко зачервено гърло ,чисти гърди имаше и бистра хрема .Ама аз съм си виновна дадох Панадол и то малко мл.И детето цяла вечер се въртя от температурата.На другия ден купих Нурофен и дадох. Температура спадна веднага Изписа и капки за нос стопгрип.и фитобимби.Надявам да няма повече температура.Сега пък моя нос се ,запуши чудя се някакъв вирус ли лепнах .На всички болни да оздравяват .Хубави Великденски празници.Лизи също децата може да не искат да ядат от зъбите .

# 130
Аз също щях да изтървах Божко преди дни, за да чета един коментар не помня кой беше. Даже май си падна, но ме беше срам да кажа, а и не исках момичето чито коментар четях да се чувства виновна Grinning

Аз правя 200гр пюре краен продукт.
Слагам цялото бурканче без една лъжица (тези 4гр.) На буркана пише е че е 80гр. но никога на кантарчето не ми е излизало 80 гр. На всички пюрета даже, тези от 190гр, всъщност са 170гр. 80-60гр 120 - 100гр.
Малко лъжат....
Та слагам 60-65гр от заготовката (20гр чисто) и 130-135гр зеленчуци и така правя 200гр с 9-10% месо.
И така

Пламинго, направо не знам какво да кажа, мен още ме държи. А кръв ако видя по него не знам направо... Но да де ще запазя самообладание... Трябва!
Да минава бързо всичко Hug

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 22:15 от Miss AG

# 131
Меджик, аз мислех, че везната ми не е точна Joy никога не излиза толкова колкото пише на кантарчето, с - 10 грама е винаги.
Да се похваля Joy
Яна си има второ зъбче! Heart

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 18:58 от Lizi:) :)

# 132
Има ли тук момиченца с обеци?Какво мислите за продупчването на ушите?Чета в интернет,има смесени мнения дали трябва или не,дали детето само да реши ..

# 133
Оф, с това само да реши....
Ми утре ще прочета сигурно, че нямам право да родя ин витро, защото природата така е решила...или че нямам право да съм майка на 40+ или, че нямаме право да ги кръщаваме.
Аз се радвам, че майка ми Бог да я прости ми е продупчила ушите когато съм била малка и не помня.
Имах приятелки, които като тинейджъри си продупчиха ушити сами с губерка (много дебела игла) като си "замразяваха " ушите с дезодорант...
Та аз съм за 😀

# 134
меджик хахах , блейки сме , какво да се прави.
И моят кантар дава по - малко ,явно не е в мен промблема 😄Разконспирирахме ги!
Лизи , честито да и е ! И на Ади днес и избива втори зъб , странното е , че е отгоре и дори май не е централен , а страничен резец.Да излезе малко и ще видя по - добре.Съответно настроението особено вечер е ужас.
Аз си пробих ушите на 13 или 14 години в студио с пистолет , но много се чудих защо не са ми ги пробили като малка.До ден днешен адски рядко нося обеци , понеже не ми е комфортно и понякога ми стават топчета и сърбят дори от злато.Накратко - аз ЩЕ пробия ушите на малката , но изпуснах "денят" и може и към годинката да е , ще видим.А дали ще носи обеци като порастне вече си е нейна работа.

Общи условия

Активация на акаунт