Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 226
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Константина, ние сме със Cybex Melio, изключително лека и маневрена е. Плюсовете за мен са огромният сенник, пълното легнало положение и това, че седалката може да се обръща както към родителя, така и по посока на движението. Механизмът за регулиране на седалката е много удобен, има 90-градусово седнало положение, бебето не седи изхлузено. Недостатък е поставката за крачета, много е малка, Ава е 80 см и като е седнала краката ѝ леко излизат от количката. Уж има амортисьори, но за мен са слаби (сравнявайки с тези на Anex e/type), няма опция да се подрусва бебето за приспиване и ми е една идея трудно да се качвам по бордюри. Предполагам с всички колички, които нямат големи гуми е така и не ми е толкова голям проблем, защото я бутам по равни терени, градска количка си е. Като цяло съм доволна, за нас се оказа много добра инвестиция.

# 286
Има някакво затишие в нашата група .
Неизвестна, как сте вкъщи?
Анчо, губиш ми се ...
Аз искам да се оплача.Аделина я е обзела някаква мания като си е в леглото да се обръща по корем , да обикаля и да се опитва да се изправя , прави го ,колкото и да и се спи , прави го дори , докато спи, въответно се разсънва или изобщо не заспива , някакъв ужас е.
Отделно се е показал втори зъб и крещи и мрънка много.
Иначе не знам дали споменах , че вече сяда сама от легбало по корем положение.

# 287
Орехче и Рая го прави същото! Пада, става, пак се набира. Тя застава на колене само за сега.
Иначе, да..къде сте момичета?! Нетипично да е толкова тихо при нас, 18 “бременни теми” и 10 “ бебешки”, бая сме изписали, но пък да сме се изчерпали не вярвам!

Ние организираме морето, ще ходим в Гърция и ще си водим бабата и дядото.

# 288
  • Пловдив
Браво на Ади и Рая 🙂 Йоанна е стигнала също до етап да сяда сама и да си ляга. Най-често практикува наученото в кошарата. На паркета доста се пързаля и вече я слагам на килим (поразмествам мебелите малко).
Минахме и ДК. Йони не е наддала, но е пораснала с 1см на височина. Дадоха ми и бележка за детска кухня и във вторник ще се организирам да я запиша.
Почнах да давам и АМ: добре го прие, а аз очаквах съпротива и крясъци. Купих ѝ Лактана Био на Топфер.
За бански изобщо не се бях замисляла, та ще търсим, защото тази година със сигурност ще отидем на море. Последните две прескочихме.
Друго ново няма при нас 🙂

# 289
  • Бургас / Славейков
Вчера щях да пиша и нещо се отнесох.И при нас е така отскоро в момента в който се разбуди и сяда в кошарата.Вечер по 5пъти поне го слагам отново да спи.Напоследък въобще не мога да спа от тез зъби.Разбужда се към 4сутринта приспивам го пак и в 6му давам А после заспива пак за най -малко час.Сега сме при баба му.От вчера понеже тук леглата и спалнята са по ниски изведнъж се изправи и взе да се държи и придвижва стигна до 2мин и после сяда по дупе.Хареса му и като сме в стаята само това прави.Вкъщи няколко пъти само се е изправял в кошарата сам и се държи за решетките.Аз се чудя дали да не му въведа вечерята или да изчакам с кухнята.Вчера направи 9м.Към края на месец май ще взимам бележка и ще го записвам.

# 290
Кате и Ади нищо не е наддала - само 50грама , но пък 3 см на височина.Малко вдигам грамажа на порциите .
Може би има затишие именно заради новите умения на малките беладжии Simple Smile

# 291
  • Велико Търново
Започват вече малко по малко всички да сядат, лазят, изправят и със сигурност ще ни остава по- малко време за писане 😃. Даже миналата седмица това виках на ММ, че до скоро писахме през нощите, а сега даже и през деня драстично намаляхме.

Вчера взехме гърне, рева на него, но се изпишка, днес ще я пробвам пак, че до преди малко бяхме навън.

От около седмица спи от 20- 21 часа до 6 сутринта без да става за мляко. Тази нощ ми разказа играта, все се будеше, ставах да давам бибата, мляко правих, тази нощ ще видим как ще бъде.

Риба давам тази седмица, на гербер взехме някакво бурканче, чак ѝ се гади 😃😃

С яденето имаме сега проблем, не иска да яде нищо от нейните манджи, а яде само от нашата храна. Отказва без значение дали ние ядем или няма нищо друго на масата. Вторник ще я записваме на кухня, ще видим как ще бъде.

Не знам как да направя излизанията, така че да сме вкъщи за спането, иначе навън не спи, а у дома прави два пъти по около два часа сън.

# 292
  • Варна
И аз се чудя къде са всички 😀 преди през нощта четях и на всяко кърмене 🙈 всички действат явно 🤣 Габи сяда сама, пълзи и се изправя по кошарата и мебели. Вече 2 вечери я намираме седнала на сън, което е супер крийпи 🤣 още спи 3 пъти по 30 мин, но ще започвам преход към 2 вече, че да имам някакво време 🥲 навън мноого иска да гледа и супер трудно заспива, но се мъча, иначе вече минаха 3 месеца ЗВБ и всичко е супер - фен стана на ягоди тази седмица. Май е това обобщено 🤷♀ определено ми стана по-лесно

# 293
При нас и сънят и храненето нещо се объркаха.Замислям се за ЗВБ вече..тези дни само на мляко и попара кара,нищо друго не иска.От вчера е с някаква кашлица и хрема.Утре сме на преглед,днес дойдохме във Варна.Силно се надявам да са зъби,но ме съмнява.Започна да се буди в 6,после прави някакво доспиване,но като цяло сънят и не е това което беше.

Какво е менюто на вашите деца?
С това отказване на всичко вече не знам как ще я караме.На кухня не ми се иска да я записвам точно защото слагат сол и захар.Ще започна да и готвя ,дано не е греда.Онзи ден ориз със спанак го отказа категорично,от всичко и се повдига…само попара обича.

# 294
  • Пловдив
На Йони менюто е каквото има налично и почти през ден пазарувам храна 🙂
Сутрин приготвям юфка/кус кус с масло и сирене, попара или овесени ядки с плод и извара/сирене.
Обяда е малко импровизация. Все ище не давам морков, тиква и сладък картоф и много наблягам на тиквички, броколи, домати…Понякога добавям ориз, булгур.
В тиган слагам кокосово масло, режа тиквичка, доматче, магданоз..Слагам и мъфини от време на време.
Наскоро приготвих руло от тиквички:

Не се хареса. Но като го пасирах и добавих мръвка, го хапна сладко, сладко.
Онзи ден се скъса да яде картофи с копър и чесън, които бях направила за обяд за мен и таткото 😁
Сега съм се ентусиазирала да ѝ направя мусака (бебешка версия, разбира се), и така ще въведа телешко месо (кайма).
Вкарах риба днес с купешко пюре (Гербер) Изяде го от раз.
Следобедната закуска е плод, елда/просо/ръжени ядки/амарант и понякога добавям канела/извара/индийско орехче/ лъжичка-две кисело мляко/чупя бисквитки.
Вечерята е кърма. Мисля поне до годинка да бъде това вечеря. Още не съм обсъждала с личната кога да се замества и вечерята. Навсякъде чета, че е добре до годинка детето да приема мляко.

# 295
Моята е с заместена вечеря, а не закуска. Аз закуската я замествам последно, просто не ми се занимава толкова рано с готвене, та било то и попара. Режима и е в приблизителни часове:
6.30ч мляко
9.30ч мляко
12.30ч обяд/пюре
16ч СЗ (обикновенно каша)
19ч вечеря (супа)
22ч мляко

Вечерята я заместих преди около седмица. След като видях, че засега не мога да я запиша на кухня реших, че е време аз да правя супата. Готвя двете яденета наведнъж и последно време за два поредни дни. Закуската ще я заместя може би към 10-11м. На баткото я заместих на 1г и 2м, а каката си я замести сама на 10м и нещо.

# 296
Стефи лази и се изправя активно, от няколко дни и крачици прави ама с моя помощ Simple Smile
Има два долни зъба, онзи ден видях ,че е пробил горен, ама не централен Ами страничен резец 😂
Вечеря не съм заместила още, струва ми се рано, вечер като седнем да вечеряме и давам корички хляб да си хапва Simple Smile
Кучето е най -доволно от цялата ситуация с хляба хаха Simple Smile
Иначе сега като е топло ,от обяд до към 7 сме навън и чак нямам време да седна ей така с телефона на спокойствие Simple Smile

# 297
Ава е станала голяма бандитка, не се спира, постоянно се катери, всеки ден се удря някъде, вече записа и първото разбиване на устата. За щастие беше леко и ударите минават без драма. Аз май последните дни няма от какво да се оплача, хапва си всичко, кухня, пюрета, парчета, каквото предложа се изяжда, спи добре, миналата вечер дори направи по-дълга нощна пауза. Ние пак сме на гости при нашите, тя получава много внимание, радва се на всички, аз имам някакво време без катерещо се по мен бебе, всички сме доволни. Днес бяхме на голямо семейно събиране и дори ме питаха дали моето бебе плаче някога 😃
след дълго отсъствие се появи моя цикъл, без никакви предварителни симптоми. Преди ме боляха корем и кръст, чувствах се много зле, този път нищо подобно нямаше, дано след раждането си остане все така 😃
И аз се чудя кога да започна да замествам вечерята, при нея с другите хранения се случиха доста бързо нещата. Тя цока през нощта, така че не ме притеснява, че няма да има мляко.
Още не сме ходили на консултация, но я премерих у нашите и тя не е качила последния месец, 12 кг си е 😃
Моретата ги организирахме, юни ще ходим в Гърция за седмица тримата и август след рождения ѝ ден за малко повече време, тогава ще дойдат и нашите за седмица. С Ави сме готови с нови бански, паспортът ѝ би трябвало да е готов, сега шапки трябва да ѝ купя 😃

# 298
Отдавна не съм се включвала, та да доложа😆. Росен вече е 78 см и тежи 9,4 кг. За щастие е всеяден поне за сега. Като изключим попарата....изяжда едва половината и почва да реве.
Научи се да пълзи и се набира и изправя по мебелите. Не прави още крачки и не иска да сяда. Питах физиотерапевтката и тя каза да не се притеснявам, щял да седне като е готов. Надявам се да стане до 10.месец, че му умалява много кошчето за колата а новото е за седящо бебе. А и ми писна да го храня в шезлонга.
Имаме вече 2 зъбчета долу. Буквално за 1 седмица изби първо 1 и след 4-5 дни второто. За щастие не се отрази на съня му. Само дето 2 дни беше невъзможен, само мрънкане и рев и все на ръце. Пиша го като леко избиване на зъби, че знам че при някои по цели нощи реват🥺.
Вчера се научи да маха с ръчичка за здрасти и чао. Много се забавлява. Сега му показваме как да пляска с ръце.
Ние приключихме с кашите. Направо овесени ядки, грис, кус кус давам. Но не ще да яде сам. Като му дам нещо в ръката само го оглежда и мачка ама не се сеща да си го пъхне в устата, за разлика от вкусните пръстчета дето все са заврени в устата да опипват зъбчетата🤣.

# 299
Момичета, наистина темичката ни замря!
Аз от два дни предлагам попара, пълен неуспех... Сами въобще не иска да си отваря устата, а Яна изяжда по 20 гр, много трудно.

Имам проблем с режима на хранене и спане, не знам как да го оправя...

7:00 - събуждане и ам
11:00 - попара
15:00- пюре
19:00 - каша
23:00 - ам

Нощен сън 20:00 - 20:30ч
И сега, проблема е, че винаги закъснявам с плана за хранене, защото не ги храня едновременно, а един след друг... И така единия се изтегля напред с поне час, защото твърдата храна се яде мноого бавно и в този случай идва кашата с часът за лягане, те са криви, спи им се и е много трудно... Ако ядяха на 3 часа, щеше да е перфектно, но не искат.  

Следващия проблем, искам да давам малко по едро пюре ( на дребни пърченца), но те отказват, категорично, след първата лъжица такова пюре, повече не искат да си отворят устата. С тази попара и пюре +8, се върнахме в началото на захранването!
Давам някакви неща в ръка, да пробват да хапнат, те само ги чоплят и не искат да си ги сложат в устата!
Днес бяхме на вън, Сами отказва да яде на вън (АМ, за пюре и каша, не може да става и дума) .... И двамата не искаха да спят и режимите им отидоха по дяволите.
И на всичкото отгоре, пак започнаха да ядат по малко, особено Сами... Средно около 850 гр/мл на денонощие, което си е доста малко за тяхната възраст, а дмес понеже сме били и на вън, Сами е изял само 740 гр/мл. Не знам какво му стана пак, но това е от около 10 дни. И Яна е намалила грамажа, но не толкова драстично, мисля че на следващата консултация ще се гръмна , че пак не са качили нищо или по лошо, са спаднали.
Последното хранене също е много трудно, защото започнаха да не искат да ядат, докато спят... И като си помисля, че до преди месец Сами ядеше само заспал... А сега не мога да го нахраня.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 00:14 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт