Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 223
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Ние снощи от 4:30 до 5:30 будувахме, Ава се размрънка, тръгнах да я мажа - ново зъбче горе.
Но поспахме до 9 и се чувствам наспана. Мислех да е на една дрямка днес, че заспа в 12:30, но тя ми развали плановете като спа само 40 минути и сега я приспивам за втора 😃 поне не мрънка, доволна съм за сега как избиват тези зъбчета, не е толкова страшно, колкото разказваха.
На Ава гърнетата (и у баба си има едно) са като това, което е показала Орехче. Седи си без проблем (аз сядам срещу нея) и си върши работата там, много рядко се случва да не я хвана. Тя като цяло си е редовна сутрин.
Не се бях замисляла за тези бански, сега ще ги разгледам и аз.

# 271
Добра идея са тези  бански. И аз  им се чудя, защото най-добре ще пазят. Обаче... как стои въпросът с памперса? Под банския с памперс ли? Няма ли да спарва много?

Рая преди спеше в малко чувалче, без крачета, но като започна много да се върти го махнах  и сега спи завита, понякога и отвита де... Grinning. Чувалче с  крачета ще взема за есента.

Може да пълзи и седи седнала много добре,  но сама да седне не може все още.

# 272
Тук съм и сме добре, но нещо не ми стига времето. Даже не мога да изчета всичко. Пролетната ваканция бяхме при мойте родители и там майка ми почва да пуфти и мрънка ако се заплесна повече време на телефона. После подготвях РД, че баткото на 21.04 направи 8г, тогава празнувахме с родата, а снощи на детски кът с класа си.

В понеделник малката беше на консултация и и биха последната ваксина. Станала е 6,900кг и 66см. Все още е на 3 дрямки през ноща и на 7 хранения. А вчера спа 4 пъти през деня като 2 пъти по около 2ч. Не е да кажеш, че само дремва, а направо си спи. Седи стабилно, сяда сама, пълзи, прави опити да се изправя. Задължително докопва нещо, което не трябва. Нямах успех с ДК, трябва да има навършени 9м и 2 седмици, жената с купоните каза, че и да ми вземе документите системата ще ме отхвърли, защото минават на електронна продажба на купони. Ще се наложи да готвя още 1м. Утре мисля вече да и заместя и вечерята, че все още е на 2 заместени хранения. Това накратко.

Лизи тези гърнета според моето 3г не са удобни. Някой беше дал на свекърва ми такова и при нея е такова. Баткото изобщо не искаше да сяда на него, каката сега сяда, но казва, че не и е удобно и все гледа да избере друг вариант. Ако съм там ходи направо на тоалетната, ако ме няма ползва гърнето. И на девера ми дъщеря му не го харесваше.

# 273
Купих за проба друго гърне, видимо по малко, но явно са си още малки и с тези слаби дупета им е голяма дупката... И Яна падна или се хвърли на страни от него... Та май оставям гърнето за по натам.

Я кажете, някаква слънцезащита за бебета, Яна е много бяла и онзи ден на температура 19 градуса навън ми се стори малко почервеняла, въпреки че почти не сме седели на слънце... Червенината мина бързо, но все пак, май за в бъдеще ще трябва да мисля в тази насока.

# 274
Лизи, това бебе още не съм го мазала със слънцезащита, но с голямата ползвах Мустела. Толкова беше силна, че отразяваше чак светкавицата на телефона и на снимки изглеждаше светнала като духчето Каспър 😄 За гърнето не се тревожи, пробвай пак като станат по-стабилни. Някой спомена гърнето на Икеа, препоръчвам с две ръце, хем съм с момиче. Особено това от две части, с вадещия се контейнер, че изхвърлянето е супер лесно. Аз съм толкова гнуслива, че като видя акото получавам позиви за повръщане и ми е много важно да мога бързо да се отърва от него 😄 Изобщо препоръчвам всичките им бебешки аксесоари, седалката за тоалетна, столчето за хранене, стъпалото и чашата за пиене, евтини и семпли са, но според мен са доста мислени, за да са удобни. За подсичането и аз мисля, че трябва да ги оставяш по голи дупета, аз след баня я оставям на спалнята чисто гола по един час, когато е гола е и най-активна с въртенето и опитите да лази, така се и изморява доста преди сън и заспива бързо. За бански не бях мислила, предполагам, че отдолу се слага памперс. Хич не ми се ходи с бебе на море 🙄, не го свързвам с почивка и приятно прекарване 😄

# 275
Сигурно ще трябват памперси за плуване или нещо такова, няма как...
Аз пък много искам да стигнем со морето... Баща ми живее там и много се надявам, да успеем. Ясно ми е, че няма да е почивка, а смяна на обстановката... Но все пак искам, последните години, не успяхме да отидем, заради пандемията и работата ни!

Лизи, това бебе още не съм го мазала със слънцезащита, но с голямата ползвах Мустела. Толкова беше силна, че отразяваше чак светкавицата на телефона и на снимки изглеждаше светнала като духчето Каспър 😄 За гърнето не се тревожи, пробвай пак като станат по-стабилни. Някой спомена гърнето на Икеа, препоръчвам с две ръце, хем съм с момиче. Особено това от две части, с вадещия се контейнер, че изхвърлянето е супер лесно. Аз съм толкова гнуслива, че като видя акото получавам позиви за повръщане и ми е много важно да мога бързо да се отърва от него 😄 Изобщо препоръчвам всичките им бебешки аксесоари, седалката за тоалетна, столчето за хранене, стъпалото и чашата за пиене, евтини и семпли са, но според мен са доста мислени, за да са удобни. За подсичането и аз мисля, че трябва да ги оставяш по голи дупета, аз след баня я оставям на спалнята чисто гола по един час, когато е гола е и най-активна с въртенето и опитите да лази, така се и изморява доста преди сън и заспива бързо. За бански не бях мислила, предполагам, че отдолу се слага памперс. Хич не ми се ходи с бебе на море 🙄, не го свързвам с почивка и приятно прекарване 😄

# 276
  • Варна
Има памперси за вода/плуване - Pampers splashers например

# 277
За слънцезащита аз взех на Wooden spoon, най-чист е състава им, аз проверявам постоянно с приложение.. 😂 Малко е гъст и трудно се размазва, това не ми харесвам. Алекс вече го хвана слънцето от разходки, което означава, че явно им идва силно слънцето за техните кожи, затова започнах и със слънцезащита.

# 278
Значи виждам аз един билборд близо до вкъщи като се прибираме, че ще отварят нов магазин на Лили дрогерия и си мисля "щом билборда е в този район сигурно ще е някъде наблизо". И от петък до вчера търся в нета информация, но без успех. Отивам аз вчера следобяд до Била, която ми е зад блока и какво виждам насреща ми Лили дрогерия. В нея посока ми гледат хола и детската, вижда се отлично и от двете места, не знам колко пъти съм гледала през прозореца на детската и съм излизала на терасата на хола, но със сигурност е повече от веднъж, аз до този момент не бях видяла огромните надписи на магазина. Разправям на ММ снощи, че съм търсила къде е новия магазин и оня ми вика, още преди да съм дообяснила: "какво толкова го търсиш, буквално ти е под терасата. Не виждаш ли надписите. Отпреди да ви прибера от Опака са ги налепили". Ами как да го убедя, че до вчера не ги бях видяла, а и до била съм ходила и до детския магазин, а се минава покрай Лилито. А днес го отварят магазина. Че съм заплес знам, ама явно хептен съм се заплеснала. Аз вярно, че не обръщам никакво внимание на неща, които не ме засягат, ама поне ги отчитам. Абе луда работа.

# 279
Болибон, спокойно, аз цяла седмица давам витамин Д и биогая и никога не знам на кое дете съм дала и на кое не.... Та едното винаги си остава без. Снощи се уговорихме с ММ да им дава сутрин, преди работа, щото аз не знам какво им давам.

# 280
Ние сме с това гърне,доволна съм,удобно и е явно щом се изхожда редовно там в рамките на 5 минути.Аз и давам водната книжка и тя докато си играе с нея се изхожда.

Днес бихме последната ваксина,дано не вдигне Т.Засега от нито една ваксина не е вдигала.Ние ваксината на 13м,онази толкова оспорвана за морбили,ще я забавим..не ми се рискува.
Друго интересно при нас няма.Зъби нямаме.😃
Кус кус и качамак не харесва и закуската е всеки ден попара,нея много я обича.Аз я приготвям с вода ,а захар не слагам.Вчера предложих ориз със спанак и него не хареса,кара си на готови пюрета и най-вече свинско със сини сливи,тиква,сладък картоф..все сладките неща харесва явно.
Вече издърпах банята в 20:00 после мляко и заспива.Събужда се в 7:00.

Трябва да минем кардиолод.Има някакъв шум ,който ту се чува,ту не се .Не на всеки преглед го хващат,според ПП е безобиден,но на мен малко ми е напрегнато,въпреки че на всички фетални нищо не се видя да не е в ред.

# 281
  • София
Онзи ден свекърите идваха да видят децата и ММ уж, нали е след операция. Няма да се оплаквам за разните им приказки, но в последствие разбирам, че тя е болна. Даже и дадох инхалатора ни и лекарства, защото кашля и я боли гърлото. Надявах се, че няма да ни прихване, но малката цяла нощ не можа да спи от хъркащ нос. Запушен е, не се стичат секрети, но едва диша и се храни. Направо съм полудяла, хич не искам да ми идват повече. С какъв акъл ще дойдеш болен при бебе, дете и опериран мъж?

# 282
Неизвестна16, направо си ги питай, с къв акъл са дошли? Аз много мълча, но такова нещо не бих премълчала, редовно питам братовчедка ми, като реши да идва, дали детето и е болно.... Тя вече се съобразява. Не искам болни хора вкъщи! И трябва всички да се съобразяват, Мъжа ми, като е болен спи в хола и носи маска покрай нас, мисля, че така е редно!  Майка ми също беше с лека хрема, единия ден и казах да не идва, на другия, имах нужда от помощ и и казах да си купи маска, тя даже си беше взела дрехи за да се преоблече вкъщи, че можело да има бацили по нейните, като е била с тях на работа.
Чак мен ме хвана яд... А не знам на теб какво ти е, пък и при опериран човек, наглостта им няма граници!

Онзи ден свекърите идваха да видят децата и ММ уж, нали е след операция. Няма да се оплаквам за разните им приказки, но в последствие разбирам, че тя е болна. Даже и дадох инхалатора ни и лекарства, защото кашля и я боли гърлото. Надявах се, че няма да ни прихване, но малката цяла нощ не можа да спи от хъркащ нос. Запушен е, не се стичат секрети, но едва диша и се храни. Направо съм полудяла, хич не искам да ми идват повече. С какъв акъл ще дойдеш болен при бебе, дете и опериран мъж?

# 283
  • Бургас / Славейков
Неизвестна те наистина пък ,как може такова нещо.Вие половин година вече само болести един след друг.Те ще се довлекат болни.Ей такова е гърнето от Икея ,ще го пробваме може би по нататък.Чакам да се настроя още май не мисля че ще седи Митко на него.За банските и аз не съм гледала дали ще слагам .Дори незнам дали ще го водя на плаж.Той е толкова беличък със сигурност ще го мажа имам на Мустела слънцезащитен ,но може и друг да взема.

# 284
Може ли инфо за Cybex Melio или YOyo ако има някой?
Чудя се коя от двете да взема …

Общи условия

Активация на акаунт