Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 229
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • Велико Търново
Лизи, пробвала ли си да ги храниш по едно и също време, няма да е лесно, но поне така ще си сместиш по няколко часа на ден.

Вики също се и развали и режима, и яденето. Толкова добре си ядеше до сега, а вече отказва обяда, види ли някой да яде и започва едно викане и крещене да ѝ се даде, иска само от нашето и вече не знам какво да я правя.

Една седмица спеше нощем без да се буди, вече две нощи подред се буди, сменям памперса, давам АМ , тъкмо да заспи и се изака и така се разсънва, после стои будна по два часа. Тази сутрин сутрин само дето не убих някого, сега пак будуваме ☹️.

Имам нужда от малко разнообразие, смяна на обстановката, мислим да ходим на море тази година, но напоследък времето хем ми минава бързо, хем бавно и имам чувството че няма да отидем тази година, а след няколко..

# 301
  • София
И вкъщи е кошмар, ужасно кисела е от тия зъби. Вече има 5бр, сега ми се струва доста подут 6 долу. Както си седи и играе или спи, изведнъж изревава ужасно силно и понякога нищо не помага. Включително и сега, гушках я  около 15мин преди час и от рев се разсъни. И така, сега ще играе може би още час, ще заспи, аз тъкмо ще се унеса и ММ ще се разтропа с големия за градина. Сънят е за слабите 🤣
И малката хич не се храни хубаво, ама това е. Вчера правих оризови кюфтета и се одобриха.

# 302
И моето от 4-5 дни отказва храна. Както ядеше по около 200мл мляко и 200-220гр пюре и каша и свали на по 100гр всичко и то с зор. Тази сутрин за първи път от много време си изпи цялата бутилка мляко. Снощи супата я яде докато каката се правеше на маймуна, а обикновенно ако има друг в стаята отказва да яде. Даже и с телевизор пробвах да я храня, а аз съм против това и пак нямаше никакъв успех. А даже последните два дни храната и е пюрирана гладко с пасатор. Обаче разлика никаква. Днес ще видим, че се изчерпах и какво да готвя вече. Вчера и правих зеленчуци на пара за обяд и хапна малко и това беше. Не и е проблем парчетата и дъвкането, но явно я дразнят зъбите, но защо отказва мляко не ми е ясно. Бях взела на хип, защото ми се стори, че Аптамил 2 не я засища и ми се струва, че хип и раздразни корема, чак разстройство и докара. От 3 дни е пак само на Аптамил та се надявам днес да яде. Иначе тя вече е на 6 хранения, че доскоро беше на 7.

# 303
Нямам никакво време да пиша...Чета ви на верев.
Продължават да ядат на 3 часа. През деня по може да направят пауза докато играят...
Играят... от два дни се катерят по дивана и падат като талпи назад. Много ме е страх от сътресение. Дрънчат здраво главите.
  Малкият цеди здраво през зъби всички частици.  Днес втори ден давам сухари от спелта с АМ.
Обратно на Лизи имат апетит и едрият е наднормено 11.500 кг , а малкият е 8 кг

# 304
Момичета ако се чудите за предпазване от комари, аз с каката използвах това: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021564
Според мен са супер удобни, залепях и я отзад на блузката и не се притеснявах. После започнах да и капя и етерично масло от цитеонела (лимонена трева), но с лепенките сякаш ми беше по удобно. Сега съм поръчала от Китай и лепенки и гривни за батковците, че и за мен. Преди да родя първото нищо не ме хапеше, а сега ме ядат комарите.

# 305
При нас се яде..уж. Въпреки, че днешната закуска я изяде на 1/2 и после я дохраних с малко мляко.
Но тя яде само 4 пъти. Сутрин се събужда 7-7:30, давам й попара/паста или каша. После обядва към 12-13 часа. Следобедната закуска е към 3:30-4 ( пак каша някаква) и Вечер пие мляко преди лягане. Правя х 180мл вода с 6 лъжички, рядко го изпива цялото и това е.

На мен притеснението ми е че яде само 4 пъти на ден, и пие само веднъж мляко. Личната казва че е ОК, ама имам известни съмнения 😅.
Преди месец беше 8кг и 70см. От вчера е на    9 месеца.

И най-новото…сяда сама и се набира на колене на ръба на леглото. И вечер няма заспиване. Така беше и като се научи да се обръща. Надявам се тази еуфория скоро да мине.😅

# 306
Момичета ,споделвте за държавна кухня в СФ първо регистрацуя в сайта ли св прави или първо се носят документи в раздавателния пункт? Уж си направих регистрация  ,но ми пише решни данни за вход.Или да проверя дали изчаквам за удобрение, но нямам регистрационен номер.Нещо на пощата ли ще ми пратят ,  малко съм невежа.

# 307
Момичета, аз днес мисля, че ще изперкам! И двамата не искат да се хранят, вече няколко дни, мислех, че е защото сме навън, но явно не е това причината.
Яна поне последните дни прави някакъв допустим грамаж, горе долу около 900 гр или малко по малко.
А Сами не мога да го нахраня и яде по 700гр на денонощие, последните дни, при норма 950 - 1000 гр.
По рано мъчих с пюре, въобще не иска да го пробва 20 мин се мъчих да го лъжа с телефони, телевизори играчки, пях и каквото се сетих, накрая се отказах, изнерви ме... Дадох мляко, изпи само 80 мл, а не беше ял 5 часа.
Сцепи се да реве около час, предполагам от глад, щото и преди ми го правеше това. Накрая го приспах с 300 зора, като си мислех, че заспал ще мога да го нахраня, еми и така не можах.
Вече е 17:00 ч, а той е изял ей това:
6:55ч - 160 мл - ам
10:45ч - 160 мл - ам
15:40ч - 80 мл - ам (не поиска въобще да пробва пюрето, което попринцип харесва)

Яна е изяла :
7:00- 160мл - ам
11:00 - 100мл - ам
14:30 - 190мл - пюре

# 308
Лизи не знам дали ще те успокои това но при нас днес положението е:
*60-70гр попара+60мл мляко
*190гр пюре
*180мл каша
*140мл мляко

Това с нормата не го приемай толкова категорично. За нас е мисия невъзможна от 2я месец.

# 309
  • Пловдив
Момичета, аз днес мисля, че ще изперкам! И двамата не искат да се хранят, вече няколко дни, мислех, че е защото сме навън, но явно не е това причината.
Яна поне последните дни прави някакъв допустим грамаж, горе долу около 900 гр или малко по малко.
А Сами не мога да го нахраня и яде по 700гр на денонощие, последните дни, при норма 950 - 1000 гр.
По рано мъчих с пюре, въобще не иска да го пробва 20 мин се мъчих да го лъжа с телефони, телевизори играчки, пях и каквото се сетих, накрая се отказах, изнерви ме... Дадох мляко, изпи само 80 мл, а не беше ял 5 часа.
Сцепи се да реве около час, предполагам от глад, щото и преди ми го правеше това. Накрая го приспах с 300 зора, като си мислех, че заспал ще мога да го нахраня, еми и така не можах.
Вече е 17:00 ч, а той е изял ей това:
6:55ч - 160 мл - ам
10:45ч - 160 мл - ам
15:40ч - 80 мл - ам (не поиска въобще да пробва пюрето, което попринцип харесва)

Яна е изяла :
7:00- 160мл - ам
11:00 - 100мл - ам
14:30 - 190мл - пюре

Лизи възможно ли е Сами да си променя режима и сам да си намаля храненията? По колко бяха на денонощие?

# 310
  • Бургас / Славейков
Лизи може да е някакъв период.Днес Митко също следобед не яде с апетит СЗ ,както друг път.Но като се прибрахме от разходка и изведнъж от нищото текнаха едни сополи .Сега спи и едва диша.До онзи ден беше с хрема и сега отново .Това време е много променливо.Почнах пак капките ,но той въобще не дава да ги слагам ,а трябва.Темичката ни наистина оредя.Може би сте на разходки и почивки.Митко  вече доста добре се подпира тук и там и няма много време за писане.

# 311
Все се каня да пиша, но или заспивам или изниква нещо.

От както Миша лази, нямам покой 🤣 Харесва ми, че се забавлява сам и не е нужно да съм клоун през повечето време, но ако се разсея ще е съборил къщата. Отваря шкафове, дърпа кабели, тероризира кучето…
Излезна втори зъб, който беше съпроводен с истерии. Тъкмо беше спрял да реве като излезна от стаята и пак започна. Ако не го сложа в кошарата тръгва към вратата през всички барикади докато реве истерично…
ММ оздравя, май беше с корона, в последствие разбрахме, че още хора са били болни. Но тия дни през които го изолирахме ми се искаше да се застрелям.

Със захранването май тръгнахме назад 😂 Отказва често и най-новото - аз да го храня с лъжица, при което се върти, маже и става по-мръсно от колкото като яде сам…. предполагам е заради зъбите, но не се притеснявам, пък и няма опасност да отслабне 😂

Джой, има едни леки каски или ей такива протектори, но аз знам, че до 2г не е проблем да си падат от тяхната височина.

# 312
Кате, малките имат 5 хранения на около 4:00-4:30ч интервал. Интервала е голям, но не искат по рано да ядат.
След тези хранения, които писах има само още едно от 140 мл, това му е за целия ден. Сега мъчих пак да го храня, не иска. Според мен това количество е крайно недостатъчно.

# 313
Ние за поредна вечер сме будни по това време…не знам скок в растежа ли е,ще почва да пълзи ли ,какво е..ама се събужда с едно огромно желание да се обръща по корем и да играе,обикаля леглого,прави някакви опити да пълзи.Искрено се надявам скоро да мине,липсват ми дните, в които спеше непробудно до 8…не плаче,не е гладна,просто и се играе.

# 314
  • Велико Търново
Вики е така вече трета нощ, става посред нощ и започва да играе, а толкова много да бърбори, че не е истина. Имахме период от една седмица в която спеше по цяла нощ, жалко че беше за кратко ☹️.

Общи условия

Активация на акаунт