Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 232
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Ние се връщаме от преглед и веднага заспа - вече редувам дни с 2 и 3 дремки. С 2 направо се прераждам - да имам повече от 30 мин време ахха .. ама аз стоя при нея де, така че пак не е супер все още.

Иначе е 8870 и 73 см. От няколко вечери се събужда и сяда в леглото - прави го постоянно, явно като не е дълбоко заспала. Иначе няколко пъти спи до 8 и нещо, което е уау. Май това е новото.

Мрънка си иначе, има 2 зъба, изправя се - друго ново умение няма

# 316
Ави започна да ни имитира, когато ѝ се плезим и тя го прави 😃 от вчера започна и да кляка, много е смешна 😃
Също така като я приспивам цока, пуска гърдата като е готова, слага си биберона и се обръща на другата страна 😀
Водихме я на ортопед, ставите ѝ били готови за прохождане, препоръките са да я оставим да пълзи, да се катери, да прави шпагати, каквото иска, само да я поправяме когато сяда като жабче с краката назад. Според доктора това сядане е патологично при децата и може да причини изкривяване на походката. Каза да не я слагаме на проходилка, ние така бяхме и решили де. За прохождане препоръча няколко бранда - Биомеханикс, Примиджи, другите трябва да ги видя. Каза да слагаме обувки след като започне да се движи сама по мебелите, до тогава - боса. Ави е с хипер еластични стави и препоръча когато проходи да е с обувки и вътре, за да държат стабилно крачето.
Иначе вчера се разходихме до Варна, хванахме чудно време. Ава обожава публика, закача се със сервитьорките, раздава усмивки, голяма актриса е 😃
тя попринцип си има време за гърне - след първата дрямка, вчера пътувахме и цял ден не беше акала. Прибрахме се и докато видя гърнето започна да се напъва и като я сложих беше готова 😃 явно е свикнала и си го иска.

# 317
  • Велико Търново
Браво за гърнето, аз за сега я слагам веднъж на ден, че голям рев и първо да свикне. Вчера се заигра и не е плакала, даже се хилеше, но само веднъж се изпишка и то явно просто ѝ е било време.

Нашата отдавна си взема бибата след като изпие млякото, даже първите няколко пъти с ММ се питахме кой и я е дал, в последствие видяхме че сама си я взема, обръща се и заспива. Много са сладки 😄.

Главата пак започва да ме боли от това недоспиване, какво започна да стана посред нощ и да си играе, че и става рано, 6 и 30 вече е будна. Днес викам ще я сложа към 9 за предиобедния сън, тя спа 40 минути, а иначе спи около два часа. Не знам как да наглася дремките, така че нощем да не се буди за игра.

# 318
И аз да се включа с главоболие.От 10 дена съм болна като последните дни започна и непрестанна кашлица предимно в късните часове между 3 и 5 сутринта.Загубих си и гласа , оказа се ,че съм с някакъв бронхит, съответно от вчера съм на антибиотик.Нощем ставам и се местя на дивана в хола да поспят поне ММ и малката , докато аз си кашлям.
Днес ме върнаха от детската кухня с бурканчетата - нямало места.ММ се обади до майката кухня да попита какъв е критерия за прием и дали има как да ни приемат , съответно утре ще ходя пак да  нося бурканите и да ни дадат някаква "компенсация",но може би чак юни ще ни запишат.
Редактирам се:
Относно обувките.Бях се спряла на биомеханикс , но нали казват , че за прохождане трябва подметката да е мека и да се огъва лесно странично? Биоювханикс нямат такава опция.Сега обмислям да взема Беко - евтини са , но са изключително гъвкави .
Като цяло съм объркана и се колебая.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 13:46 от Орехче

# 319
Привет, дами, при нас нищо ново 😊, освен, че е избил и 4ти зъб, не сме разбрали. Аз докато се усетя, че е по-киселка, докато се зачудя защо така и той зъба пробил 😆 Слагам на гърне по 3-4 пъти на ден, заседява се без проблем, даже не давам вече играчки. Мисля да не взимам обувки, ще й се наложи да проходи боса, звездите ми говорят, че ще е през август около годинката, ще е горещо и ще се пинка вкъщи само по памперс. На мен често ми говорят звездите, в повечето случаи грешно, де 😆 Уж избрах частна кухня, днес да я запиша, утре да я запиша, пък продължавам да пълня шкафа с пюрета 🤦‍♀️ Пуснах я в системата за ясла, има ли и други да си стискаме палци? Орехче, бързо оздравяване пожелавам 🤗

# 320
И Миша направи този номер със събуждането по нощите да си играе. От 11 до 1 не беше сядане, гъзорчене, просто ми изпили нервната система. Сутринта се събуди към 8, смених му памперса и тъкмо мислих да ставаме да давам закуска и той реши, че иска мляко и се заби като кърлеж в гърдата и заспа. В 10 го събудих, че трябваше да ходим на басейн.
После спахме 2.5 часа на обяд и одеве пак видях зор да го приспя, накрая направи 4.5 будуване…. И да има пак среднощни игри, поне съм поспала на обяд 😂

# 321
  • Пловдив
Орехче, нас също ни беше тръшнал подобен вирус, племенницата на ММ го докара от училище, едва избутахме 😄
Запушен нос, на мен ми падна като на теб гласа, храчки, секрети.. като се закашлям, е едно мъчно, не мога да спра. ММ още не се е възстановил напълно. Какво беше това чудо, не знам. Йоанна нищо ѝ нямаше, слава богу.

Венче, аз също съм се записала в системата за ясли и градини - наблюдавам тази година да видя каква е ситуацията, но не знам ще успеем ли да се класираме за догодина. Ние сме двама работещи родители с едно дете, покриваме минимума точки и това е.

Йоанна става понякога към 5-6 сутринта, но ние се правим, че спим и не ѝ обръщаме внимание и тя след около 20-ина минути пак заспива.

Вече Йони маха и за "Чао!". Като започне едно махане, едва спира 😄 А като я слагам да хапва, си ръкопляска сама, като си сдъвче хапката, става голяма терца 🙂

# 322
Единият близнак и той се "научи" да пляска.
Малко е като Чао, че не може много да си оцели ръцете.
Опитва се да казва Мяу ( като квичене е) и Мууу (като ръмжене на мече).
Другият е на вълна да Ръка. ( ррррр)

Имаше ли в групата бебенце с лактозна непоносимост  или по -голямо детенце да е имало?
Израстнаха ли го?
И ако да кога въведохте млечните?

# 323
Привет, дами, при нас нищо ново 😊, освен, че е избил и 4ти зъб, не сме разбрали. Аз докато се усетя, че е по-киселка, докато се зачудя защо така и той зъба пробил 😆 Слагам на гърне по 3-4 пъти на ден, заседява се без проблем, даже не давам вече играчки. Мисля да не взимам обувки, ще й се наложи да проходи боса, звездите ми говорят, че ще е през август около годинката, ще е горещо и ще се пинка вкъщи само по памперс. На мен често ми говорят звездите, в повечето случаи грешно, де 😆 Уж избрах частна кухня, днес да я запиша, утре да я запиша, пък продължавам да пълня шкафа с пюрета 🤦‍♀️ Пуснах я в системата за ясла, има ли и други да си стискаме палци? Орехче, бързо оздравяване пожелавам 🤗
Благодаря!
Ти сега ме замисли дали и аз да не я пускам.Реално ако сега я запиша и я приемат септември мога ли да я пусна малко по - късно, запозната ли си?
Успех на вас !

# 324
И аз съм тук момичета, чета ви, но чесно казано не пиша, защото ще изпиша Чаршаф оплаквания. Нямам сили, нито думи, нито искам да си го повтарям и да се оплаквам постоянно, но Божидар има отвратителен сън. Продължава да става посред нощ по 3-4 5 пъти просто да реве, да будува. Няма нови зъби, няма някакви болки нещо... Не знам, не не спирам....
Чета ви за яслите и градините и имам ОГРОМНО желание да се прибера и да го пусна, на частно на държавна навсякъде.... Само дето ще ми го върнат на втория ден 100%...
Ами това е не ми се пише, не ми се говори с никой, пълна депресия и дупка, не мога да се оправя с него и съня и не мога..... Продължавам само да ви чета, не искам да ви занимавам... Disappointed Relieved

# 325
Аз пък съм в ужас понеже Борис все още не умее нищо, което правят вашите деца.
И да се похваля с някое от новите му умения само ще напишите как при вас тези неща отдавна са на дневен ред. Simple Smile)
Иначе вече един месец не се буди през нощта, или сам си заспива ако е неспокоен нещо.
Мием с голям кеф двете зъбчета.
И тръгва на ясла от група с 4 малки деца от септември. Дано там покрай другите се мотивира за повече движение.

# 326
  • София
Меджик, сподели си, ще ти олекне. Тук сме не само да се отчитаме за брой зъби и килограми.
Малката също спи отвратително. За пример давам вчера - стана в 6ч, спа 11-12.30, после 16-17ч и нощният сън беше от 23.30 до 7ч с ЧЕТИРИ хранения, две от които завършиха с приспиване (друсане на ръце). Та да, разбирам те напълно. Дишай. Колкото и да е банално - и това ще мине. Всеки път и се заканвам, че или няма да я пусна на дискотека, или ще я събудя след 3-4 часа сън, ей така, да и е гадно 🤣. И моето ежедневие е супер еднообразно - общо взето survival mode, никъде не ходим, нищо не правим. Излизаме на разходка, ако е хубаво времето, да изчистя, сготвя и се чувствам затъпяла от едно и също. ММ е все на работа, баткото е станал непоносим. Та и аз мрънкам доста. Даже постоянно май.
Аз ще я пусна на ясла на 2г1м, като преди това от юли ще се върна на работа, защото майка ми ще се пенсионира през юни догодина и я връчвам за 3м преди да стартира в ДЗ. Много си обичам децата, обаче това майчинство хич не ми влияе добре. Дано лятото да се раздвижим малко, че да живна и аз.
Малката може само да ръкопляска на браво, не лази, може само да се изтласква назад като е по-корем. Не успява и сама да се изправи, още не умее да си извади и другото краче и остава отдолу заклещено. Придвижва се или назад като е по корем или като подскача на дупе, много е смешна. Подозирам, че и тя ще е бъбривка като брат си, постоянно е дадада, бабаба, мамама, айде айде и едно много смешно лиго, лиго.

# 327
Охх Неизвестна, не знам какво да кажа наистина. Толкова съм изморена и отчаяна, че няма накъде май.
Вчера бях на разходка с моите познати тук, едното бебе е е на 6месеца, другото на 7 и Божидар на 9++
Ами тези деца, заспаха в количката седнали, както си зяпат. Моя орева целия град и парк докато заспи. До тук добре "страхотно даже". Само че рева вече се пренесе и вкъщи като приспивам. Сутрин, обед, вечер реве, че му се спи, реве ще не може да заспи и реве, че аз го приспивам (САМО НА РЪЦЕ ОТ 8 МЕСЕЦА).... Имаше периоди заспиваше сам, минаха (нали всичко отминава)...
Вечер драмата - той заспиваше в 19ч всяка вечер преди да сменим времето, на нс ни беше много рано и използвахме смяната за да измести съня 20ч. Не знам дали оттогава е проблема, гадая само и мисля ноо стоп затова, къде е проблема.
Та.. От вчера реших да изместя отново в 19ч. Същата история, рев след банята на масаж, рев на млякото. Изяжда 100мл точно блъска шишето и започва рев... Давам бибата и започвам да приспивам следва рев и блъскане в мен. Оставям го на леглото да "помисли" - рев. Давам пак мляко не иска, пак мляко не иска, пак на ръце не иска, пак в леглото, пак рев, пак мляко.... И така 20-30мин... Накрая давам млякото изпива го и заспива....
Започва се 11ч рев
1ч рев
3-4 рев
5 будуване... Заспива за 20-30 мин и в 6 става окончателно с РЕВ. Всичко е придружено с правене на мляко и друсане на ръце....
През деня първа дрямка към 8:30 беше час и половина, сега е 30мин.
Всичко е от две седмици.
Втора дрямка днес ще се падне на обяд към 13ч пак около 30-40мин... Отново събуждане с рев... Доприспиване, при неуспех следва трета дрямка.
Преди дни стигнахме до 4 дремки по 30мин....
Къде м@мка му ми е проблема! Disappointed Relieved
Въртя часове, пробвам всичко, местя с 5-10-15мин, спазвам интервали уж, после решавам да не спазвам, измарям го, държа повече, приспивам по рано... Нищо и нищо и нищо..... Оставих по него да се водя в деня когато спа 4 пъти...
Няма измаряне, става сяда търкаля се пада, пълзи, катери се, пуска се от дивана стои прав без да се подпира. Излизаме по 2-3 пъти на ден. Нищо не му влияе, нищо!

Обвинявам себе си за всичко. Изморена съм страшно много. Психически и физически. Аз също и всяка от нас, обичаме ги повече от всичко, но не се търпи. Искам да му помогна и на себе си също, но не намирам вече решението. Блъска си главата по цял ден, рева, чета изнервена съм.... Няма как да го скрия, но няма и как да не съм... Не искам да афектира на него не искам да ме вижда така, но ме вижда все по често. Пак ще кажа, нямам НИТО ЕДНА ВЕЧЕР ЗА 9 МЕСЕЦА да съм спала повече от 6 час накъсано.

За останалите неща, не дава 5, не дава боц, спря да пляска (угоди ми два дена), не маха за чао за здрасти. Само мама повтаря, 24 часа виси на краката ми, НИЩО АМА НИЩО не мога да свърша...
Вече мога да изям всеки който ми каже, ми остави го ще се научи, или всичко до е организация... Твърдя смело ,че съм страшно организиран и бърз човек цял живот... Но това няма организация. Той се катери по стените, по мебелите, пребива се постоянно, ходи все където не трябва. Сутринта белих един картоф 15мин... А ако някой ден остана без една ръка, няма да забележа даже, перфектно се спрявам със всичко Disappointed Relieved

В моментите когато няма Мън Мън Мън и мам мам мам.... Дните са ни прекрасни, но са малко... Обожава деца, крещи като види деца, гледам по често да излизаме и да се събираме със себеподобни.
Започна да натиска копчета иначе, знае че следва звук или светлина. Лигави ми се, целува ме. Имаме си наши си лиготии, но далече от боц и такива подобни, не са за него. Гледа ме странно, а аз се отказвам да го мъча.
На гърнв не го слагам. Той си върши работата в 4 като си играем, няма шанс да стана да мъкна гърнето. Аз съм абсолютно неадекватна и не помня нишо от нощите ни. И втория път е следобяд докато яде... Ще изчака гърнето....
Ами разписа се оплаках се, дано сега да поспи, че нали все така става като се оплача - обратното! Disappointed

# 328
Орехче, могат да се отлагат до 60 дни от датата на официално тръгване (или е 15ти септември или 01 октомври), без да даваш обяснения. Тоест, ако искаш можеш да пуснеш детето към края на годината. Ако не може да тръгне и тогава, се носи бележка от личния лекар. Аз голямото така го пуснах декември, седмица преди да навърши 2 години. Сега малката ще видя дали ще я класират, ще я запиша пък ако решим да не я пуснем до края на годината, ще я отпиша. Аз като цяло съм ЗА ранното тръгване на ясла, но си зависи много от детето. Голямата тръгна без памперс, хранеше се сама, разбираше и си казваше всичко, но е родена в края на годината, сега ще видим и ще решаваме според детето, но ако оставя за другата година ще е над 2 годишна. Мисс, съчувствам ти, хубавото на майчинството е, че тези моменти минават и се забравят, моето също се буди по няколко пъти с писъци, но слава богу заспива бързо. Куки, не се тревожи, аз като намерих дневника, който съм водила с голямото дете се изумих колко са различни в развитието, хем са от един пол. Първото седнало на 5 месеца, второто на 7, първото казало "мама" на 9 месеца, второто на 5. Всяко развива различни умения с приоритет, едно бъбри повече, друго е бързо с ръчичките, трето не се спира да лази, и те си имат различни характери и таланти, също като нас. Ще кажа какво НЕ може Любовче, не лази още, само се хвърля с гравата напред, не се изправя, не пляска, не обича да се гушка, не обича песнички. Обича да прави до откат неща, на които се смеем ние и се кикоти до хълцане с нас, това ще е градския шут. Предвиждам й циркова кариера за ужас на баща й. Той я сънувал пораснала, че се тръшка да й платим за силиконови цици и да става певица на круизен кораб, вече за мой ужас 😆

# 329
Спокойно , аз вчера стигнах дотам да кажа на ММ , че не искам второ дете , а попринцип искам.Така че , да - оплаквайте се на воля и дано ни олеква.
МИС, щях да те питам какъв ви е режима , но сега видях коментара и се ориентирах горе долу.Пробва ли с две дремки,макар че щом се буди с рев според мен си го мъчи нещо,макар да не е видимо.Ади заспиваше вечер сама ,но от 3 седмици някъде НЕ става.Снощи беше изключение, което обаче свързвам с яко изморяване , емоции и не голям период от будуване.От друга страна понякога точно тези неща пречат на спокойния сън.Иначе и при нас не спира да мрънка , да ръмжи , да пищи , но пък е избил втория зъб и го свързвам с това.
Аз сега ходих до кухнята - дадоха ни едно меню да пробваме и ни казаха, че юни ще звъннат, за сега няма места.
За яслата - имам няколко дена да обмисля и да реша дали сега да я запиша или догодина.Венче, мерси за инфото!

Общи условия

Активация на акаунт