Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 847
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Лизи, къде седят малчовците като се нахранят?
Питам те че и ти като мен сама ги гледаш.

Малкият ми е на път да стане мамино синче.
Пълзи по дирите ми за да го изправя на крака и иска да прави крачки. Прави две-три рев,  че се измаря. Оставям го седнал, рев иска да става прав. Застава на планк и вирва газът. Иска да стане, но няма сила(може само да сяда)
Такъв ревлив беше и като се учеше да пълзи.

Едрият не иска да сяда явно го мързи.
Пълзи войнишката, че му тежи дупарата явно.

Да ви питам.
Може ли да се прави кисел с царевично нишесте? И може ли да се дава за закуска?
Ако да по колко и самостоятелно ли?

# 106
Джой,аз правя кисел с царевично нишесте, и добавям плод , харесва й за сега.
Ще ти оставя линк за една рецепта

http://poliyordanova.com/kak-se-pravi-kisel/

# 107
И аз правя кисел с царевично нишесте само, друго няма от къде да намеря.
По същия начин както от линка на Диди, само добавям две лъжици АМ преди плода.

# 108
Оставям ги на земята, направила съм им кът в хола с играчки и килимче, но мойте не пълзят, само се въртят в кръг. Иначе има кошари за игра, не съм купила, но като стане по трудно сигурно ще се наложи, един до друг е немислимо да ги оставя, защото се ритат зверски, бъркат си в очите, теглят си ушите, скубят се... Та не става, за това единия е в  кошарата или люлката, другия на земята, като започне да мрънка някой разменям и така.
Напоследък започнаха като ме видят, дори и да са се заиграли, започват да мрънкат, за да ги взема, опитвам се да не ги взимам всеки път, а просто да ги преместя на друго място и да им дам играчки, но не всеки път се получава.

Лизи, къде седят малчовците като се нахранят?
Питам те че и ти като мен сама ги гледаш.

Малкият ми е на път да стане мамино синче.
Пълзи по дирите ми за да го изправя на крака и иска да прави крачки. Прави две-три рев,  че се измаря. Оставям го седнал, рев иска да става прав. Застава на планк и вирва газът. Иска да стане, но няма сила(може само да сяда)
Такъв ревлив беше и като се учеше да пълзи.

Едрият не иска да сяда явно го мързи.
Пълзи войнишката, че му тежи дупарата явно.

Да ви питам.
Може ли да се прави кисел с царевично нишесте? И може ли да се дава за закуска?
Ако да по колко и самостоятелно ли?

# 109
  • София
Джой, защо не го пробваш с уокър?

# 110
  • Бурса
Момичета имам много да наваксвам с четенето. Първо ще питам, после ще дочитам.
Може ли да ми кажете мамите които правите безмлечна каша и добавяте АМ, колко мерителни лъжички слагате на каша и разтваряте ли предварително или може да се слага направо така. Моят малчо още си го кърмя, включително и през нощта и няма заместени хранене, защото хапва малки количества, но не го насилвам. Но и сученето стана много кратко, 2-3 мин и е готов и понеже е някъде към 8 кг и почти на 8 месеца реших да купя една кутия АМ и поне в кашата да слагам. Или в закуската ако е кускус например. Взех мляко за след 6 месеца от ДМ, една от вас го беше препоръчала.

# 111
Разбивам млякото, както е указано на кутията, аз си го правя в шише и после го изсипвам в купа и след това сипвам от кашата, като не спирам да разбърквам .. Но на различните каши пише различен грамаж и мляко.... Трябва да прочетеш на кутията.

Иначе ам, ако го направиш с 120 мл вода +4 лъжички , става около 130мл, ако го направих 150 мл вода с 5 лъжички, става 165 мл, имай го предвид.

Ако искаш кажи каква е кашата, ако съм взимала такава ще ти пиша по подробно.

Аз сега започнах да добавям и 30 гр плод , защото нещо не я харесват елдата.

# 112
Минавам само да кажа, на момичетата от UK, че си купих calgel от lloyd pharmacy. Той не че ми дава да му бръкна в устата, ама това е друг въпрос.

Иначе тая сутрин спа до 9 и сега втори час спи, но и в двата случая е с много гушкане на спалнята. Минава си стабилно на 2 дремки детето, само където на мен ми е сложно да ги наглася.

# 113
Благодаря вещице, че при нас е река от лиги и чакаме зъби скоро. Бонджелата няма много ефект. Пак е кисел в последствие.

# 114
Рая е също 8кг, последния месец е качила 700грама…вижда ми се много 😂.
Кашите ги правя с 120мл вода+4л. АМ добавям 5 или 6 лъжички каша/същите с които измервам млякото/. В началото ги мерих с везна колко гр. каша да добавя,  но после като видях каква консистенция трябва да докарам въведох този метод.

Официално вече има 2 зъба и плавно и без драма от скоро сама си направи 2 дремки през деня. От една страна се радвам, защото не съм се занимавала да ги нагласям и измислям, обаче..много рязко стана. И не ми остава време за домашните задачи, а за почивка да не говорим.

Ще пробвам да направя кисел, звучи ми супер.

# 115
Благодаря, Вещичке и аз ще погледна. Аз най накрая получих Осадента, ужасен е. Два имам даже. На мен не ми харесва как миреше, още не съм опитала на вкус. Божидар като затвори устата и пълен ъпсурд да го намажем, днес го "изтезавахме". Theetha по го приемаше.

Много искам и аз да отидем на консултация, за мерки за това онова... Ама не сме ходили от 3-4ти месец беше. Следващия преглед му е на годинка и то май вкъщи. Аз мисля, че вече мога да го сложа на моя кантар Grinning

Това ли трябва да е Калгела, Вещичке?

# 116
Да това е, май помага или е просто в добро настроение ☺

# 117
Меджик, осадент за мазане ли си взела? Има ефект от самия препарат при повечето бебета които знам, че го ползваха, но ние всички на перлички го взимахме и те са леко сладки. Какъв е вкуса на гела?

# 118
Момичета , като правите кашите с толкова вода и мляко , с колкото попринцип се прави млякото без каша, не е ли прекалено тежко , не е критика просто се чудя.Аз лично кашата ако е безмлечна и слагам най - много две лъжички АМ, даже и една.Все пак и самата култура дава някакви хранителни стойности, и плода вътре , пък ако се сложи сирене или масло съвсем.А и ако слагам 4 лъжички мляко например е все едно да дам чиста каша и да дохраня със 120 мл мляко , смисъл все едно няма заместено хранене.Пак казвам  , не критикувам , може би аз греша , но такава ми е логиката....Пък и в нашия случай се засища така мисля.
При нас гелчетата без лидокаин не помагат , даже почти не мажа вече , то няма смисъл, а с лидокаин не съм пробвала.Като цяло избягвам всякакви лекарства и добавки , дори превантивно , но тази вечер прибегнах до Панадол.Много рев , събуждане и истерия до предималко, необичайно за това време на вечерта   дожаля ми.
Днес малката направи първият си и почти успешен опит да стане права набирайки се на уоукъра.От няколко дена се хваща за страниците на кошарката, върти, суче - явно се чуди откъде и как да се измъкне , но за щастие още не е намерила решение на загадката Simple Smile
Вчера пък за първи път излезв от стаята , когато баща и се прибра , а днес само като чу вратата и "хукна" да го посреща - много мило ми стана.

# 119
Орехче, аз се водя по това:

Логиката е, че във всяко хранене трябва да има адекватни количества протеин, въглехидрат и мазнини. Кашата като е безмлечна има въглехидрати само. Ако се слага сирене и масло млякото отпада разбира се.

А заместеното хранене аз го разбирам да замени пиенето на мляко с друг вид храна, но тя да е достатъчно пълноценна. Защото на тази възраст само мляко вече не им е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт