Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 186
  • 738
  •   1
Отговори
# 165

Plamingo, има прегради които се слагат на спалнята, хващат се под матрака на лорели са около 40 лв , за да не пада детето... Или друго се сещам, една майка беше пуснала снимка, как е заклещила, твърдата част от кошарата, дето се слага на дъното, ако имаш такова пак ще свърши работата, предполагам. Огледай се около теб, може да има нещо подходящо... Дано повече не пада от леглото или поне не скоро, че си е стрес и за теб.

Редактирам, това имам предвид :
https://aiko-bg.com/product-15865120032

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 16:46 от Lizi:) :)

# 166
  • Велико Търново
Лизи, мислех си за такава преграда , но тя ще я прескача, главата ѝ стърчи над кошарата, а не е ниска.

# 167
# 168

Христос воскресе!
Много здраве и щастие на всички!
При нас беше хубаво времето и излизахме доста, много добре ми се отрази.
Иначе няма ново, спи добре, не си харесва новите каши смесени с царевица и ще видим какво ще му давам.

Чудесни козунаци, нямате умора.
Честито за красивите обички.

# 169

Ето една снимчица и от мен Heart

# 170
  • Велико Търново
Много хубави яйчица ☺️ , на нас все не ни се получават цветовете, че тази година сложих по два еднакви цвята от  различни бои и по- добре хвана боята 😄.

За обичките щях да коментирам, но съм забравила, на мен ми допадат двата различни цвята 😃.

# 171
Честит Великден, момичета!!! Много здраве,  уют и пролет в душите!!! Ние изкарахме празниците на дивана с вино и филми, не ходихме по гости и не посрещахме, даже чак днес се обадих по родата да си честитим 😃 Лизи, моята девойка е със същата прическа като на Яна, ти беше качила една снимка как спи, едно към едно, но те са и родени в един ден ❤️ Аз даже още не мога да преценя дали имам брюнетка или блондинка, отгоре има няколко тъмни косъма, отдолу сякаш расте руса, като цяло изглежда светла, но може и да е защото много прозира главата 😁 Ще пораснат и техните гриви ❤️ И моето падна на два пъти, от гърнето 🙄 Единият път я пазеше каката, единият мъжът ми, хем сядат до нея на пода, ама здраве да е. Аз както се бях засилила да избирам детска кухня, така педиатърката ми каза да заместя 3то хранене чак на 9 и 1/2 месеца, което малко ми обезсмисля на този етап да взимам кухня с 3 ястия. Все пак, след много гледане и мислене, май ще взимам на Зелео, но може и друг акъл да ми дойде.

# 172
  • Бурса
Здравейте и Честит Великден!
Включвам се да кажа за преградата за легло. Понеже аз спя с малчо на голямо легло в неговата стая сме взели висока преграда и въпреки че се изправя не може да я прескочи. Стабилна е и ми допада много.
Но не е от детските магазини, защото нашия матрак е 30 см и щяха да са ни много ниски. Намерих я в базар бг, написвате преграда и ще я намерите ако някой го интересува.
Във Варна има една частна детска кухня вип бебе, аз поръчвам вече на няколко пъти, но не з всеки ден. Имат меню захранване, от 7 до 9 месеца само с две пюрета и с добавено АМ. Аз тази седмица ще пробвам и меню за алергични деца без яйце и млечни, за да видя как ще хапва непасираното, защото той си хапва парчета по принцип. А не съм въвела белтък и прясно мялко. Иначе то е за деца до 3 год и има 3 ястия. Като едното може да ми остава за другия ден защото са без АМ.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 17:20 от telly

# 173
Я кажете как въведохте глутена?
Аз вчера гледах кашите с глутен в ДМ, но имаше само с няколко вида зърна в комбинация и не взех. Но взех едни сухари и се чудя, може ли да слагам по малко в пюрето и така да въведа глутен? Или да търся каша?

На Владимирова схемата е цял месец въвеждане на глутен...

# 174
Лизи, можеш и със сухар, има и готови пюрета със зърнени култури, аз въведох с каша от спелта.

# 175
  • Пловдив
Лизи, аз бях от търпеливите, не бързах и вкарах глутена бавничко: цял месец, като карах подред овесени ядки, ръж, ечемик и пшеница.

От утре започваме с това гърне. Отлагах го, защото цяла седмица бяхме на гости, и искам да започнем на чисто вкъщи.

Йони добре се държа с леля си, кака си, цяла сюрия деца, рода. Не се разплака, само оглеждаше любопитно наоколо. Първите два дена, ако аз или баща ѝ изчезнем от полезрението ѝ, падаше рев. Със съня нямаше никакви проблеми: заспиваше си като пич в кошарата. В количката с триста зора, голямо мрънкане беше по време на разходки, направо ме изненада.

За храненето: започнах да давам белтък, после мисля да дам грозде и кисело мляко. Агнешкото ще го въведа край Гергьовден, и трябва да си купя и телешко месо. Аз още се ослушвам и не съм я записала за кухня, не съм разучавала какво има наоколо и какво меню предлагат (пълно безхаберие от моя страна 😄 )
Станах специалист в ястията с тиквички. Нали не яде още моркови и тиква, и всичко възможно правя с тиквички, спанак (вече и домати). Миличкото, дано не му втръсне.

Направих и първите си мъфини:
1 с.л овесени трици
30 гр сирене
30 гр извара
2 жълтъка

Щерката ги дъвка 40 минути 😄

Бебчетата с обички са Heart Аз ще почакам още малко за моята госпожица, мисля си след годинката да ѝ пробием ушите.

# 176
Христос Воскресе!
Кисело мляко давам Здравец.Ади обожава кисело мляко , макар че аз за сега и давам по малко.Днес го смесих с бисквити и плодово пюре.
Днес я захраних и с  домашно агнешко.Направо даже си я нахраних😄Баща ми ни гостува и направи агнешка чорба.Махнах малко от чорбата и пасирах - хареса и.
Вчера пък и давах баница и малко домашна лютеница .Преди няколко дни пък моя приятелка прави за  нейното дете белен боб, та и такова вече е яла.Доста смело го карам , а тя напоследък има апетит да чукам на дърво .
Вчера имахме гости и стоя будна 7 часа, опасна е , винаги усеща като има празник, повод или някакво ходене някъде.
Купила съм бурканчета и края на месеца ще пробвам да я запиша на кухня.
Глутен може да се въведе с печен хляб , със сухар, , солети , каши , бисквити , някакво брашно в печива....
В ДМ има бисквитки с фурми, което ми се видя интересно
Ние предната вечер смъкнахме най - накрая нивото на кошарата , защото започна да става рисково.

# 177
Днес ударих на камък с пюрето. Беше ден за пюре с жълтък, какво направих с яйцето, не знам, може да съм се объркала и да съм го варила повече, но стана като пластелин, не успях да го намачкам хубаво и Вна повърна пюрето, защото и попадна едно по голямо пърче. А Сами се сцепи да пищи и не поиска даже да го пробва, накрая му дадох мляко...
Купих царевична каша, като че ли им хареса, поне ги нахраних по лесно от колкото с елдата.
Кате, а смесваше ли като на схемата на Владимирова?

# 178
  • Пловдив
Днес ударих на камък с пюрето. Беше ден за пюре с жълтък, какво направих с яйцето, не знам, може да съм се объркала и да съм го варила повече, но стана като пластелин, не успях да го намачкам хубаво и Вна повърна пюрето, защото и попадна едно по голямо пърче. А Сами се сцепи да пищи и не поиска даже да го пробва, накрая му дадох мляко...
Купих царевична каша, като че ли им хареса, поне ги нахраних по лесно от колкото с елдата.
Кате, а смесваше ли като на схемата на Владимирова?

Лизи, карах го малко през кьоравото, като винаги давах цяла порция (около 200 гр, заедно с плодовото пюре)
Овесени ядки  - 7 дена
Ръж (ръжени ядки) - 4-5 дена
Ечемик ( зърна) - 4-5 дена
Пшеница (бисквити на Hipp) - 4-5 дена

Всички давани с различен плод (варен, намачкан)

# 179
Вчера за нас беше денят беше наистина велик😃 Ави за пръв път от 8 месеца и половина направи хубави дълги дремки, дори я събудихме ние и двата пъти, заспива за минутки, храни се чудесно, не мрънка, времето беше чудно, ние се разхождахме дълго, тя си спинка в количката по боси крачета, пълна идилия ❤️ сигурно след години като си спомням с умиление за времето, когато Ави е била бебе, ще ми изниква вчерашния ден. Е днес времето е ужасно, излязохме за 10 минутки до магазина само, тя помрънква, но не всеки ден е Великден 😃🤷
Иначе тя напоследък спи много добре, заспива лесно, чак не мога да се зарадвам като знам, че има някаква регресия в 8мия месец, да не е затишие преди буря. Имам чувството, че откакто пропълзя спи по-добре, може би се изморява повече и си изгради добър режим. Сега новото е, че постоянно се катери по нас и по дивана, дори смело пуска едната ръка и се държи само с другата.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 18:11 от M.Angelovaaa

Общи условия

Активация на акаунт