Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 871
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Вещице, лецитин има в Амазон, ето:

На мен ми помогна при запушване.

# 466
И при нас положението е подобно.Вече близо месец малката НЕ може да заспи сама , галя челцето до откат , а оставя ли я за секунда преди да е заспала , се  завърта по корем и започва обикаляне в кошарата  , а вече и изправяне.Нощният сън не е спокоен , започнах понякога да я храня нощем, защото така заспива по - лесно.Снощи беше пълен ужас , но и през деня беше будувала 6 часа.Вече няколко пъти отказва да заспи дори в количката в движение.Някой попита кога се преминава на 2 дремки - четох , че е в деветия месец , но според мен е индивидуално.Ади след седмица става на 10м и все още има ту две , ту 3 дремки.
Дневните занимания са постоянни изправяния по мебелите , по мен , по предмети, а  ако не успее веднага пищи и реве.Днес опитва да се изправи върху една малка топка - съответно няма как да стане върху движещ се и мега нисък предмет и пак крясъци и недоволство.Освен това е започнала да се извива назад рязко и да си тръшка главата , особено на повивалника.Вече сменям памперси като я слагам на хълбока ми.Прави и опити за крачки докато се държи някъде.
Последните 2 - 3 дни пак ми отказва храна - особено на обяд.Изчаквам , смесвам пюрето със сирене , понякога се получава , а понякога си чака млякото.
Относно гърлобола - мен страшно ме болеше, после кашлицата , минаха около 15 дена и след антибиотик най - накрая имам подобрение , но още има остатъчна кашлица.Не знам какво беше това чудо, дано при вас по - бързо мине.
Ni_CI ти ли пита за отбиването на бибата? Гледала съм , че режат крайчето на бибата и така отказват бебоците.Аз може би ще пробвам първо в количката да я махна  ,после вкъщи на дневния сън и може би накрая ще е и за нощния сън.Хем искам да я откажа , хем не виждам какво друго би могло да я успокои като е нвспокойна.
И за яденето на предмети - лапа абсолютно всичко , като и кажа "не, това не е за ядене" се спира ,оглежда се и после пак пробва ако и е интересно.Не я пускам да лази навън именно за да не се задави с някой боклук.Любимото за дъвчене е каишка на часовник - с нея пък си бърка в гърлото и и се догажда.Имам приятелки с деца на по годинка и половина близо - едното още лапа всичко , а другото не.Явно е до дете, но няма да остане вечен навик , Мис, спокойно.
Иначе вече забелязва животните навън - много се радва като види куче , и се опитва да казва бауу бау , а днес наблюдава как гълъбите хапват трохи.

# 467
Орехче, може да е и при вас скок, те с Божко имат един ден разлика.
Аз от вчера като кажа "не"... Се хвърля съответното нещо, или се пуска оттам където не трябва да се хваща. Стряска се, все едно му крещя по цял ден "неее, не пипай, недей"... Много странно, и сега по спокойно гледам да му казвам просто, че не трябва и, че не може да пипа там. Хвърля ли се отгоре ми и започва да хленчи, не съм му викала, че да реагира така...

Направих му сиренки мноооого му харесаха, нищо че нямат вид. Опитах се да изям и аз една, но и нея ми взе. А сега обяд не иска Disappointed
Минава часа и за втората дрямка, та ще видим...
Не иска да стои седнал вече или да пълзи, сега вече ми отиде кръста, само посяга да го държа да ходи, кляка да си вземе нещо и пак..
Но не и да седне Grinning

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 15:57 от Miss AG

# 468
Меджик, браво на Божко ❤️
За минаването към две дремки, наистина си зависи от бебето. Ави е на две от началото на 7мия месец може би и от тогава се преродих, заспива много по-добре и по-дълго през деня. Първата ѝ дрямка е около два часа, втората около час. Преди правеше едни 30-минутки и я приспивах/доприспивах по цял ден 🙄 май бях чела, че бебето трябва да издържа първи интервал 3 часа будуване, за да му е ок на две дремки. Аз не съм пробвала самостоятелно заспиване, приспивам я на нашето легло - през деня люшкам на крака за 5 минутки, а за нощния заспива на гърда. Лесно и бързо ми е така за сега.
Аз днес за обяд правих киноа със задушени зеленчуци, изобщо не се хареса 😃 за следобед имам тиква и ябълки на пара, иска ми се да ги направя на мъфини/палачинки с орехи, че от вчера ги въвеждам настъргани, ако имате предложения ги дайте насам.

# 469
  • Бургас / Славейков
Браво на Божко скоро ще проходи и вече ще се изморява и заспива по много.Пожелавам ти го.Аз като ви чета вие доста готвите .Аз общо взето правя все пюрета .Вчера дадох най -накрая и риба пъстърва.Яде я малко се зачуди на първата лъжица какво е но продължи да яде.За храненето все още яде сутрин и вечер мляко . Напоследък не го изяжда до края ,но аз му давам отново ,тъй като повече му се спи.На две дремки ние вече сме от месец сега е на 9+ и минахме доста бързо на тях ,тъй като последно третата трябваше да е към6 ,и аз просто спрях да го приспивам тогава.Сега ляга в 20.30и заспива веднага.Сутрин в количката спи без биба наобяд спи с биба и вечер.Много ми се ще да го науча сам да заспива ,тъй като приспивам поне по 20мин някой път.

# 470
За гърло, болибон май ме беше подсетила за бабин илач, лъжица мед, лъжица ракия и зехтин, аз слагам и щипка сода, кусвам по малко всеки път като мина покрай него.

Намерих една жена в тик ток, дето дава съвети, как да се държим с децата, за да няма драми, няколко клипчета са. И едното е, точно да не казваме "не". Звучи разумно и смислено, но на практика, нямам опит.
https://www.tiktok.com/@galina.gateva?_t=8c9YRZs9A67&_r=1

# 471
  • Велико Търново
Аз ако кажа не, тя се спира поглежда ме и пак си продължава. А ако я взема от някоя набелязана цел, се почва едно извиване, тръшкане, ръмжене и иска да ме хапе, а най- новото днес дори и ми посегна два пъти ....

Вики днес спа за втори път, което означава че няма да издържи до 7 часа и ще си легне или рано, или ще направи още една дрямка.
Биба давам само когато спи, но тя не си я и търси. Последните пъти заспива сама, направо ме учудва, отивам да свърша нещо за 10-20 минути и като се върна тя заспала.

# 472
Plamingo, точно за това говори жената, че вместо "не", да пробваме да предложим друго и че думата "не" ги кара, точно за това да мислят, тя го обяснява добре. Гледай клипчето, когато можеш.
Аз вчера го пусках на ММ и той ми вика " значи ли, пе акъла ми е детски, след като и при мен действат тези неща"  Joy

Аз ако кажа не, тя се спира поглежда ме и пак си продължава. А ако я взема от някоя набелязана цел, се почва едно извиване, тръшкане, ръмжене и иска да ме хапе, а най- новото днес дори и ми посегна два пъти ....

Вики днес спа за втори път, което означава че няма да издържи до 7 часа и ще си легне или рано, или ще направи още една дрямка.
Биба давам само когато спи, но тя не си я и търси. Последните пъти заспива сама, направо ме учудва, отивам да свърша нещо за 10-20 минути и като се върна тя заспала.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 17:53 от Lizi:) :)

# 473
Има логика в това с “не-то”, просто едно голо не, не върши работа или върши но за кратко. Трябва да се предложи приемлива алтернатива, да се насочи вниманието към нещо друго.

# 474
Лусинда, мерси много, тъкмо влизах да питам какво пиете като «лецитин», защото ММ ми обясняваше, че няма как да не намеря тук. Аз бях решила че е марка на някакви билкови лекарства това 😂Много съм зле.

Меджик, аз поръчвам от Амазон всички тахани, тук тахан се води само сусама, другите са бътър, търсиш да е 100% nut и smooth, че крънчи са с частици. Някой ги има по суперите, а в холанд и барет беше доста унило последно като бях и реших, че онлайн е най-лесно, нали не плащам за доставка. Въвела съм орех, бадем, фъстък, кокос на мляко, но го поръчах от амазон, че по суперите са с много Менделеев състав  и соя на органическо тофу. Соята е важна за мен, защото вече я добавят в много храни в пакетче, така да кажем. Отделно популярните -яйца млечни и тн. Утре ще правя домашно песто да въведа кедрови ядки, остават ми лешник, кашу, сумам и шам фъстък, от това което се яде редовно у нас.
От храните ми остават разни неща, които чакам да изкарат местните производители и гъби, патладжан и още някакви неща, които  не съм купувала и за нас от доста време.

Пламинго, не ми се е запичал, ака по 1-2 пъти на ден. Но аз не давам само парчета и съм от грешниците в очите на върлите фенове на ЗБС - давала съм даже пюрета от магазина. Миша си харесва манджи за мой ужас и готвя  за негово величество🤣

Ангелова,  и Миша няма минута спокойствие. Смирила съм се с хаоса и пръстите… Вчера ММ реши, че е скрил кучешката вода, докато не завари детето седнало в локва (2-3 литра вода поне) и си играе с кеф 🤣 Иска на море явно.

Ох това с Не-то ми е много мъка. Свикнала съм с кучето, че работи 🤣 Едвам се научих да не казвам на детето командите «яж» и «ауст» , сега и «НЕ» да спра…

Днес имах луд ден. Противно на всичко , което пишат за ранното лягане, детето ми се събуди точно след 12ч сън - в 6 сутринта. Докато аз неадекватна се опитвах да отворя очи, той преодоля всички барикади и се покатери на нощното шкафче и падна на земята…
После плю кус куса, който му дадох на закуска и бъркаше в купата да маже по кухненския плот и вратата… После имах онлайн интервю, на което се излагах много последователно и настойчиво 🤣 После на обяд лапна една лъжица рибена манджа и като запищя… реших че съм му дала горещо, сипах си  на ръката, даже беше изтинало, а той реве все едно го пари. При това отваря устата и вкарва другите лъжици… накрая яде седнал в мен, като го храних аз, разбирайте всичко стана в манджа, сам яде по-чисто(но не и кус кус). Спа супер малко, рева на гърнето… дупето му е ужасно зачервено. Накрая рева докато заспиваше или спеше вече, ама си беше истерия със затворени очи…
Дали има антидепресанти, съвсестими с кърменето? Ама то и с тях без водка, едва ли ще е по-розово 🤣😂

# 475
Червенокоске, а по колко часа спи нощем обикновено?
Мойте спят по 10- 10:30 ч

# 476
За да се наспи трябва да са 12 часа, като има 1млн нощни кърмения. Иначе се събужда за час, два и пак заспива и всичко отива под ягодите 🤣

# 477
Ох , Вещицеее , не ти е било  ден и на теб 😄
Това за "НЕ" -то нямам възможност сега да го гледам , но знам за какво иде реч и като цяло се стремя да не НЕ- кам за щяло и нещяло  ,но колкото и модерна да съм, мисля , че на ток, кабели,косми и други опасни и мизерни неща трябва твърдо да се казва НЕ. Айде да вземе да си бърка в лайното с извинение и да му обяснявам "би ли спряло да бъркаш в лайната  мило дете , защото те са остатъчен продукт от нашата храносмилателна система и са опасни за здравето ти" ?!

# 478
Червенокоса_вешице, на мен пък аналогията с “НЕ-то” ми точно с кучето. На този етап вече идеално знае може и не може и “НЕ” е закон. Обаче като малка дивачка (каквито са нашите деца сега) и правеше бели…като гризеше чехли и врати например..я коригирах и давах правилното нещо за гризане. Иначе “не не не” и се мяташе да прави друга простотия 🤣…
Ама с куче е по-лесно.
Аз се старая да не “не-кам” и да обяснявам, ама виж баща й от другата стая й обяснява “Не-тати”.

https://vitalife.bg/lecithin-letsitin-1200-mg-100-drazheta.html Този лецитин пиех аз.

# 479
Не-то си го ползвах с голямата и пак ще си го ползвам. Децата определено трябва да знаят, какво може и какво не може. Каката на годинка и нещо шетайки из нас си казваше сама "не пипа" и "не може" и "леко люлката" и "леко печката" като минаваше покрай някои шкафове и съответните предмети.
При племенника ми и още едно приятелско семейство не ползваха Не, че на децата не трябвало да се говори така. И двете деца бяха социални бедствия по думите на хората около нас. Не ги канеха никъде и присъствието ѝм беше кошмар. И двете имаха проблем с тръгването на градина и то частна, че държавната била не знам си каква. Персонала сещате се, че не реагира добре на молбите на родителите да не ползват Не. За едното дете даже ги насочваха към психолог, според тях с поведвнчески проблеми. Реално липса на граници. Брат му на мм и жена му, видяха че не се получават така нещата и смениха концепцията на възпитание, ама много ѝм костваше. Едва на 4 години детето вече що годе има някакви граници.
Та искам да кажа, че и при захранването и тук мнения и клипчета много, но всеки си решава.
На Никол, като ѝ кажа не и ме гледа странно. Още не го е възприела, като подход и, че крие опасност за нея, но не плаче. Обяснявам, защо не може и я местя. Като иде пак там и кажа не, сяда и ме гледа и след малко сменя посоката, рядко посяга пак и пак.

Селското ни пребиваване най-после приключи. Отдъхнах си! За пръв път Никол беше мазана с ако буквално до ушите. Не знам, как беше сложила памперса свекито, но той беше почти чист, а цялото ако беше по гърба.
Захраних и с ягоди и започнах да ѝ давам прясно овче сирене, домашно. Добре ги понесе. На 20ти пак ще ходим и пак ще вземем, че много бързо изчезва у нас. Даже и каката го хареса.

Общи условия

Активация на акаунт