Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 849
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, привет 🤩
Надявам се всички сте добре!
Не съм писала от хилядолетие. С "две думи" - бебето и каката се съдраха да боледуват, дори и в момента малката е с 39 и нагоре..
Още е на изцедена кърма и там ми е проблемът.
Моля, спешно за съвет. Отказва да пие АМ, освен с лъжица!!!
Има ли адаптирано мляко с вкус подобен на кърма.. да не звучи смешно, кърмата ми намаля драстично. Последните резерви от фризера свършиха и съм мн притеснена. Някой минал през това?
Предлагах го топло/студено, разредено, в заспало и полузаспало състояние..
Хубав ден на всички!
Едва ли някога ще успея да ви изчета..

Според мен щом го яде с лъжица проблема не е в АМ а в накрайника на шишето. Какъв ползваш? В началото бях на Нук ама минахме после на Филипс Авент и определено е по добре.

# 541
На Яна също ми изглеждат криви крачетата, стъпва на пръсти, а Сами на цяло стъпало, питала съм педиатърката, казва че е нормално... Мойте не лазят още, Яна се клати на 4 крака, Сами достига до целта с въртене.

Да кажа какво направих с брашното от елда.
Вчера пробвах питки с елда и сирене, вкусни бяха, но станаха по скоро бисквити и не бяха подходящи за деца.

Днес направих палачинки с една супена лъжица с връх брашно от елда, един смачкан банан, един жълтък. Пекох на средна температура на котлона под капак, една минута от едната страна и от другата пак толкова, намазах тигана с масло.  Направих ги малки. За да могат да си ги държат. Станаха много вкусни.  Ето ги

Сутринта им направих качамак с царевичен грис, масло и обезсолено сирене, преди да им го дам сложих лъжичка АМ. Сами изяде само 70 гр, но Яна изяде 180 гр и отваряше уста за още, което никога не се е случвало.

Редактирам, забравих! Снощи на юбилея беше много яко, ходихме и на дискотека, изкарахме до 5:00ч.
Забравила съм да ходя на токчета, пък и танцувах много.... Сутринта като станах, толкова ме боляха краката, мислех, че ше остана инвалид за цял живот Joy

Бързо оздравяване на болните!

# 542
Да се посмеете и вие на мой гръб. Нали не съм свикнала на ядящо дете и много ѝ се радвам, като яде.
Днес мм констатира, че я тъпча и нямало да проходи, а ще се търкаля, ако продължавам така. Била имала бузи вече, аз не мога да преценя, нали я гледам по цял ден всеки ден. Чак да се търкаля няма да е. Все пак е 8,700 кг.
Днес 1 час след обяда ѝ седнахме и ние да ядем. Кака ѝ искаше пица да ѝ поръчаме, но яде и се бута в Никол. Дребната само я налага и се опитва да ѝ вземе пицата от ръцете. Много ми е смешна. Като количество на ден яде повече от кака си, ама какво да се прави.

# 543
Аз ще прикача снимка на това точно как стъпва. Може пък всички да стъпват така в начаалото, знам ли. Просто се побърквам.

Лизи, ти рожденичка ли си била?
Искела, радвай се, че си хапва. Моята е още 7 кг
и ако хапва добре бих скачала хаха.

# 544
Аз ще прикача снимка на това точно как стъпва. Може пък всички да стъпват така в начаалото, знам ли. Просто се побърквам.

Лизи, ти рожденичка ли си била?
Искела, радвай се, че си хапва. Моята е още 7 кг
и ако хапва добре бих скачала хаха.

Гео, да не те плаша ама хич не изглежда добре😟. Нормално е в началото да стъпват на пръсти ама бонбоната стъпва с едното краче изцяло на глезен. Задължително я заведи на физиотерапия дори да трябва да си плащаш. Още е мъничка и би трябвало да се оправи за няколко месеца.
Това изкривяване на какво се дължи казаха ли ти? При нас беше заради ограниченото пространство в корема и дългите крака

# 545
Гро, бяхме с ММ на рожден ден на приятелка. Това беше първото оставяне на децата при майка ми вечер и за повече от един час, но мина добре и си прекарахме страхотно.
И според мен е хубаво да ходите на рехабилитация, като гледай да е детски рехабилитор. Някой, които не са детски, се съгласяват да правят рехабилитация на бебета (заради пари) , но не са толкова опитни и са по плахи с тях. Това са ми наблюденията. В кой град живееше, не си спомням?
Рехабилитацията ги развива доста добре, ще е от полза за бебчето, дори и да няма нужда за краката, ще се развие в други посоки, винаги може и повече неща да се научи да прави. Яна не стъпва така на глезен, по скоро на пръсти. Сами стъпва само на цяло стъпало.

# 546
Faja, бебето още от 20 г.с. беше паднало доста ниско и беше в поза за раждане. Т.е. 19 седмици е била в доста неудобна позиция и това ми обясниха като причина. Но казаха, че ще оправи. Явно не.

Лизи, ние живеем в Германия. Хубаво е човек да поразпусне без деца 😁

# 547
Гро, това в изправено положение ли е?
Иначе и Стефи си стъпва и на пръсти , и криви краката навътре, и на цяло стъпало стъпва, но всеки ми казва че
като проходи,ще се оправи.
Макар, че аз се притеснявам също.
Затова за твое успокоение потърси лекарско мнение Simple Smile

# 548
Faja, бебето още от 20 г.с. беше паднало доста ниско и беше в поза за раждане. Т.е. 19 седмици е била в доста неудобна позиция и това ми обясниха като причина. Но казаха, че ще оправи. Явно не.

Лизи, ние живеем в Германия. Хубаво е човек да поразпусне без деца 😁

Извинявай ама това обяснение дето са ти дали звучи супер безсмислено. Предполагам че не е била едро бебе над 53 см и 4кг, так че няма логика... На малкия изкривяването беше именно заради дължината в частност доста дълги крака по наследство. Имаше т.н. сърповидно ходило, но никакви изкривявания в глезените. Просто свиваше самото стъпало с пръстите навътре. Затова слагаме ластичен бинт да държи ходилото право и да не може да го сгъне навътре. Отне над 2 месеца и много се вбесих че педиатъра не го видя по рано.
Не знам в кой град си, че пренебрегват такова състояние на крачетата особено на дете което скоро ще проходи ... Надявам се бързо да намериш подходящ физиотерапевт, питай дали е минал специално обучение за бебешки крачета. Според мен е важно да е специализиран по съответния проблем.
Може да й правиш масажи за отпускане, виж в ютуб има доста. Но няма да е достатъчно. Някои германски доктори просто са 🤬🤬🤬! Винаги търси 2. и 3. мнение ако имаш чувството че нещо не е наред

# 549
Диди Б. Да, това е в изправено положение.

Фая ще ти пиша на лично, ако не е проблем 🤗

# 550
Диди Б. Да, това е в изправено положение.

Няма проблем, пиши ми ако мога да помогна с нещо. Да не превземаме темата😁

Фая ще ти пиша на лично, ако не е проблем 🤗

# 551
  • Пловдив
Момичета, привет 🤩
Надявам се всички сте добре!
Не съм писала от хилядолетие. С "две думи" - бебето и каката се съдраха да боледуват, дори и в момента малката е с 39 и нагоре..
Още е на изцедена кърма и там ми е проблемът.
Моля, спешно за съвет. Отказва да пие АМ, освен с лъжица!!!
Има ли адаптирано мляко с вкус подобен на кърма.. да не звучи смешно, кърмата ми намаля драстично. Последните резерви от фризера свършиха и съм мн притеснена. Някой минал през това?
Предлагах го топло/студено, разредено, в заспало и полузаспало състояние..
Хубав ден на всички!
Едва ли някога ще успея да ви изчета..

Аз взех Lactana Bio на Topfer, 2-ка. Йоанна го пие без проблем. Моята кърма също намаля и така и не възстанових лактацията. А и да си призная, не ми се занимаваше вече 😕

# 552
И аз давам един глас за млякото на Бебелан - от всички, които съм пробвала е най - вкусно, но може и наистина бибката да е проблем.
Лизи , супер , че си поразпуснала.Аз напоследък нищо не мога да правя ,дори вкъщи, малката трудно заспива , нощем се буди с рев , даже снощи рева със затворени очи една камара време и не можем да я успокоим .Накрая панадолът помогна.
Аз пък пак почвам да се разболявам , оня ден оздравях , ужас направо.А днес пък ходих да ми горят кокоши тръни и сега ще ставам и трудно подвижна - чудо!
Мерси за пояснението за Вомитусхила,момичета.

# 553
Още един глас за млякото та Бебелан

# 554
Много добре ми се отразява да ви прочета момичета, днес нещо е доста ветровито и не знам дали ще ходим на разходка.
Лизи, радвам се, че сте изкарали добре. Орехче, съчувствам за кокошите тръни, веднъж имах и беше ужасно.
Гро, при нас стъпва по съвсем различен начин, надига се на пръсти, но с успоредни стъпала.
Иначе си е все така злояд и за попара и палачинки мога да си мечтая само. Шунка, месо, извара и царевични пръчки обича, но не и пюрета.
Притеснявам ме малко,че не сяда сам и стои на крачета ако го вдигнем. Иначе е щастлив да си лежи по гръб и да си докопа нещо, днес се опита да си лапне двата крака наведнъж. Много започна да дърдори.
Аз се оправих от настинката, но сега пък ме боли  кръста и ще ходя на физиотерапия. Още от бременността ме болеше и трябва да го погледнат най-после. Не ми помагат вече мазила.
Рождения ден на малкия и моя наближават и ще трябва да измисля нещо. Някак ми се иска торта със захарни фигурки на нея, като от стари снимки от мои рожденни дни.

Общи условия

Активация на акаунт