Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 71

• 42 259
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Те не са грозни сами по себе си. Просто не са поддържани. А не са поддържани, защото голяма част от тях на практика са подарени на собствениците.
Това сериозно ли го написа?! Че били "подарени"!!!

# 196
Те не са грозни сами по себе си. Просто не са поддържани. А не са поддържани, защото голяма част от тях на практика са подарени на собствениците.
Това сериозно ли го написа?! Че били "подарени"!!!

Да.

# 197
Подарени са друг път. И изобщо не са по-грозни от парижките. Нашите имат много по-хубави и по-големи балкони. И кварталите по малко вид на гето.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 15:45 от bella-ciao

# 198
Ми подарени бяха, изкупиха се на доста под пазарната цена след като държавата си разпродаде жилищния фонд. Но това са нормални неща, все пак държавата няма изгода да поддържа бедно безимотно население. А дали СС ще надживее НС или обратното, все още не е видно, всеки сам да си преценя, на всеки пазар е така.
Тези долари разказаха играта на целият Свят.
Инфлацията съществува много преди да се появят доларите, стотици години преди тях.
Но през 1970те когато също е имало голяма инфлация, и до двуцифрени нива са ги вдигали, за да спрат инфлацията.
1980-те... Но пък тогава има и голям бум на народно благоденствие, така че...

# 199
Чудя се дали след едни 10 години няма да настъпи голяма разлика в цените на различните видове сгради. Принерно панелните имоти да са на драстично по - ниска цена. В същият момент се сещам, че ако имаше такава вероятност едва ли банките щяха да ги финансират на едно 70% от оценката.

По-скоро на драстично по-ниски цени ще е строителството от 2010-2020 в квартали като Манастирски ливади.

# 200
  • София
Здравейте, искаме да купим малък апартамент за инвестиция. Имаме предложение за Студентски град на ул. Живко Сталев, 5 етажна кооперация на зелено за 1400 евро на квадрат. Фирмата е Слав строй. Моля за мнение, трябва да се даде бърз отговор. Цената ок ли е?

# 201
Здравейте, искаме да купим малък апартамент за инвестиция. Имаме предложение за Студентски град на ул. Живко Сталев, 5 етажна кооперация на зелено за 1400 евро на квадрат. Фирмата е Слав строй. Моля за мнение, трябва да се даде бърз отговор. Цената ок ли е?
Мене това "на зелено" ме плаши.

# 202
Предвид цените в момента, 1400 изглежда ок. Намерете начин да проучите фирмата строител. Защо се налага да се даде бърз отговор? Тази улица на картата е доста извън Студентски в полетата над Кауфланд, където се строи и е по-скоро Малинова долина. Наематели студенти е малко вероятно да отидат там, по-скоро семейство, двойка, зависи колко голям е апартаментът.

# 203
Само да вметна,че "панелките" не бяха продадени под пазарната цена... Хората преди да ги купят,са живеели под наем в тях... А и доста "панелки" бяха на разни фабрики и заводи,които ги продадоха на собствените си работници и служители... Имат право...

# 204
Фирмата е ок, поне до момента се е представяла добре.
Наминете да видите там как е ситуацията, то в момента сигурно още я няма тая улица, както се строи в тази зона. За там ми се струва дори висока цената.

# 205
  • Бургас
На 1400 съм се включила в кооперация до ТУ, на бул. Кл. Охридски, с изградени улици и комуникации, на 10 мин от метро. И на мен ми се вижда много на гола поляна. Преговаряйте за цена.

# 206
Проблемът не е бетонния панел при панелките, а крепежните елементи и заварките, с годините ръждясват и се молете да няма силни трусове

# 207
# 208
Е, той авторът не е казал колко струва, пише, че са нови, има и автоматична врата, озеленяване и т.н., мен това не ме навява на мисълта за селска или компромисна къща Grinning Но както и да е, де, за друго питаше човека, не за цената.
Ако цената не го вълнуваше щеше да тръшне половин милиона и да си вземе къща със собствен двор.

Точно на другото съм отговорил, не знам как ти е убягнало.

# 209
Анализ за последното тримесечие на миналата година. Интересно защо се вдига паника в средата на следващата година?

Общи условия

Активация на акаунт