Избор на лаптоп – 2

• 34 138
  • 238
  •   1
Отговори
# 165
mrnn, от това, което сте написали рамът е малко. Питайте за модела, за да може да получите по-конретен отговор.
Zlat_na, погледни бизнес клас Dell Precision или Lenovo Thinkpad. Може и на втора ръка/рифърбишнати, за да е сигурно, че ще се вместиш в бюджета.
И генерален коментар в групата, вероятно много хора вече са изказали тази теза, но потребителските лаптопи, които масово са в търговската мрежа (тип Технополис/маркет), просто не стават за продължително ползване и не са надеждни. Насочете се към бизнес клас машини от специализирани магазини или втора ръка, ще си спестите доста главоболия.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 18:48 от ribozyme

# 166
Здравейте, питането ми е дезориентирано, така че, извинете ме предварително. Приятел на мъжа ми предлага лаптопи внос от Англия. Предлага ми един, който не разбирам дали е добър. Ще го използвам предимно за работа с програми като Illustrator и Photoshop. Не запомних обаче какъв е точно модела. Знам, че е НР , 15'6, 1ТВ хард, 4 ядрен процесор, 2 видео карти, 8GB RAM. Инсталиран оригинален Windows 10. Прилагам и снимката ,която имам. Моля за съвети. Много ще съм ви благодарна!

Трудно може да се каже, но изглежда доста стар и слаб (това windows 10), РАМ паметта е малко за графични програми.

# 167
Насочете се към бизнес клас машини от специализирани магазини или втора ръка, ще си спестите доста главоболия.
Кои са тези специализирани магазини?

# 168
И генерален коментар в групата, вероятно много хора вече са изказали тази теза, но потребителските лаптопи, които масово са в търговската мрежа (тип Технополис/маркет), просто не стават за продължително ползване и не са надеждни. Насочете се към бизнес клас машини от специализирани магазини или втора ръка, ще си спестите доста главоболия.
Това пък откъде го измисли? Нямам такова наблюдение с много лаптопи минали през мен и на мои близки включително и от най-евтините. Всичко е до това кой как пази и поддържа техниката. Много хора не си почистват от прах лаптопите, нито сменят термопастата, прегряват, изключват се и след време повече не се включват...

# 169
ЧревоУгодник, пазарна логика, няма как да сравняваш материалите и ефективността на потребителски лаптоп за 1000 лв и няколко пъти по-скъпа професионална машина. Първият е направен да изкрета до края на гаранцията си, другият да служи за комплексна употреба и по-голямо натоварване.

Seeflower, гледай в Ардес, Квантсервис, а може и в olx (като се насочиш към нещо специфично).

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 23:45 от ribozyme

# 170
Всичко е до късмет и начин на ползване. Може да купиш машина за 10К и да не изкара и седмица. Може да вземеш лаптоп Allview Allbook I, с Intel® Core™ i3-1005G1 за 399,99 лв.  и да те изкара 10 години без да се спира Sweat Smile

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 10:10 от bubanka

# 171
Всеки според опита и нуждите си. Сигурно за отваряне на мейли, ще върши работа и 20 години. Simple Smile
Само това с квалификациите не го разбрах, абсолютно излишно.

# 172
Всеки според опита и нуждите си. Сигурно за отваряне на мейли, ще върши работа и 20 години. Simple Smile
Само това с квалификациите не го разбрах, абсолютно излишно.
Въпросът е дали работи или не, а не за какво може да се ползва след 20г.

# 173
Здравейте,
налага се да закупим лаптоп за „домашна„ употреба, стандартно социални мрежи, форуми, филми, от време на време някоя игра и онлайн обучение.
Няма да се разнася навън принципно.
Честно казано психологическата ми граница за тази покупка е максимум 1300 лв.
И вторият ми въпрос е свързан със старият ни и единствен Леново, който си делим преди и след 18 часа, тъй като се налага да работя от вкъщи допълнително, моделът е не знам как да проверя, има ли възможност за свързване към монитор, защото работя с отдалечен достъп и ако не променя иконите на 125% на компютъра към който се свързвам нищо не виждам.
Ако се окаже, че може да се свърже бих приела с радост предложения и за монитор.
Няма предразсъдъци към онлайн покупки, също бих приела оферти и от Емаг като търговец.
Благодаря от сърце, желая прекрасна събота!
Само с това мога да помогна
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 10:10 от Rosheen

# 174
Здравейте,
налага се да закупим лаптоп за „домашна„ употреба, стандартно социални мрежи, форуми, филми, от време на време някоя игра и онлайн обучение.
И вторият ми въпрос е свързан със старият ни и единствен Леново, който си делим преди и след 18 часа, тъй като се налага да работя от вкъщи допълнително, моделът е не знам как да проверя, има ли възможност за свързване към монитор, защото работя с отдалечен достъп и ако не променя иконите на 125% на компютъра към който се свързвам нищо не виждам.
Ако се окаже, че може да се свърже бих приела с радост предложения и за монитор.
Няма предразсъдъци към онлайн покупки, също бих приела оферти и от Емаг като търговец.
Скрит текст:

Най-горния извод на снимката е HDMI, точно за монитор или телевизор.

# 175
Здравейте,
Скрит текст:
Скрит текст:
Без особено търсене и над психологическата ти граница на цената, но е просто пример - 1400лв е този. Трябва да се следи цената на лаптопите.
Води се геймърски и е с добри характеристики за парите си.
https://www.emag.bg/laptop-acer-gaming-nitro-v15-anv15-41-r6tb-a … ler/pd/DD9ZTLYBM/

Цената пада до 1400лв. като се добави още един продукт от кампанията и се активира ваучера. Трябва да са два продукта като втория избрах нещо евтино. Редовно имат такива кампании, но с различни категории и продукти.
Скрит текст:

П.П. Твоят лаптоп е този https://pcsupport.lenovo.com/bg/en/products/laptops-and-netbooks … &source=QRAPP като сканираш QR кода, който си снимала, ще ти се отвори горната страница.

# 176
ЧревоУгодник , благодаря!
Изпратих ЛС

# 177
Може ли мнение за този лаптоп
https://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3530-dell_vostro_3530_N160 … 01_UBU_16GB?_gl=1*1nxcirq*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjww-HABhCGARIsALLO6XxKr6R2hh_LkE4RYMU6FYKaYcbtI0iYX4CeqCHq4ZZR6imkjVrUk_8aApEoEALw_wcB
Ще се ползва от тинейджър, не играе игри, основно за сърфиране.

# 178
https://laptop.bg/laptops-dell-Vostro_3530-dell_vostro_3530_N160 … 01_UBU_16GB?_gl=1*1nxcirq*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=Cj0KCQjww-HABhCGARIsALLO6XxKr6R2hh_LkE4RYMU6FYKaYcbtI0iYX4CeqCHq4ZZR6imkjVrUk_8aApEoEALw_wcB
Щом няма да играе игри няма проблем че е с кофти видео карта (освен ако няма да обработва снимки/видео). Иначе откъм останалото е ок, само съвета ми е да го вземете с поне 32гб рам защото в днешно време 16 е санитарния минимум.

# 179
Този лаптоп е предвиден да се разнася наляво-надясно. Такъв ли е случая?

... съвета ми е да го вземете с поне 32гб рам защото в днешно време 16 е санитарния минимум.
Напълно достатъчни са 16GB.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 09:02 от ЧревоУгодник

Общи условия

Активация на акаунт