Избор на лаптоп – 2

• 34 130
  • 238
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
За мен е оправдано да си купи човек лаптоп само ако наистина му е нужно да го мести и разнася, ако ще го държи все на бюрото просто няма смисъл и не разбирам хората които го правят.

Е, има ли въобще вариант в човешкия живот никога да не ти се налага да я местиш тая машина?! Rolling Eyes Поне от бюрото на леглото или от едната в другата стая?
Настолен компютър, предполагам, има смисъл, само ако си геймър, въпреки че май и те предпочитат лаптопите.

Винаги всичко си купувам в чисто ново състояние. Не обичам ползваните неща (дори в символично отношение).

# 196
Ами не, не е само до това дари е геймър някой, чисто ергономично си е къде по-добре нормално бюро и стол, отделна клавиатура и екран на подходяща височина. Не всеки иска да си го държи на коленете и да се гърби над него.
А това пък за в леглото съвсем не го броя че се било налагало като местене.
Всеки си преценява приоритетите и нуждите. Определено не е нужда на всеки.
Аз бих си взела лаптоп ако ми стане наложително заради работа или от сорта, но не бих останала без настолен, предпочитам си удобството.

# 197
# 198
Настолен компютър, предполагам, има смисъл, само ако си геймър, въпреки че май и те предпочитат лаптопите.
Няма шанс мобилна видеокарта да е с толкова добра производителност, колкото стационарната такава. Или пък добра клавиатура, подходяща за игри, по лаптопите също не се намира. Така че геймърите, предпочитащи лаптопи, са в голяма заблуда. Почти същото се отнася и за стационарните и мобилните процесори. Настолен компютър във всички случаи е по-добър от лаптоп. Единственото предимство на лаптопа е мобилността, нищо друго.

# 199
Мобилността не е малко предимство. Взима се и се мести на мига в друга стая или където и да е. Друго предимство на лаптопа е батерията, за настолния компютър трябва да се купи ups отделно при прекъсване на електрозахранването.
Иначе другите неща са предимствата на настолния компютър: там не се гледа от инженерите да се спести милиметър място, лесно се upgrade с нови компоненти, по голяма мощност, монитора може да бъде безкрайно по-голям

# 200
  • Sofia
А това пък за в леглото съвсем не го броя че се било налагало като местене.
Не написах, че това непременно трябва да се случва често, а просто се зачудих, чак пък никога ли не ви е необходимо да преместите въпросната машина от точката, в която сте я застопорили, в някоя друга част на апартамента? Simple Smile Предполагам, не всички от списващите тук живеят в гарсониери.
Изнасянето навън даже не го коментираме...

Единственото предимство на лаптопа е мобилността, нищо друго.
На практика, огромно предимство – мен, ако питаш. Wink

# 201
Ами не, аз си местя компютъра ако пренареждам мебелите вкъщи и това включи и бюрото ми Grinning Просто за мен не е необходимо да го местя от една част на жилището в друга. Сядам си на стола, пред бюрото, за мен не е комфортно по дивани, маси и прочие.
Ако ми се налага да го нося и използвам и другаде - тогава ясно че си трябва преносим. Но за вкъщи - не живея в замък с няколко крила че да ми е далеч да стигам до бюрото си. Има и достатъчно опции за безжични слушалки та и като слушам нещо, не е нужно да е до мен. Достатъчно ми е че телефонът ми е навсякъде с мен, че да искам и компютъра при мен в кревата, в кухняте и къде ли не.
Пак казвам - не съм против лаптоп и не разубеждавам други че не им трябва на тях, те си знаят кое им е приоритет и защо. Но ми е леко странно че някой смята че за всеки това е по-доброто. Не е.
Идеалният вариант ми звучи повече като ако има възможност един настолен за удобството и един преносим за мобилността ако е нужна.

# 202
Единственото предимство на лаптопа е мобилността, нищо друго.
На практика, огромно предимство – мен, ако питаш. Wink
За това хората са измислили всякакви устройства, на кой каквото му е удобно да си купува. Аз коментирах само, че няма как при вложени едни и същи компоненти лаптопът да е със същата производителност като стационарен компютър най-малкото, защото не могат да се охлаждат добре. И няма как лаптопска матрица да предложи същия комфорт на гледане като 23+ инчов монитор. За някои скапани потъващи лаптопски клавиатури пък хич няма да отварям дума.

# 203
Здравейте! Моля за помощ! Лаптопът ми след вярна служба в продължение на...срам ме е да кажа колко години...ме изостави. Спешно, ама наистина спешно търся препоръка за лаптоп до 1000 лева! Използвам го само и единствено за работа - Word, Гугъл и PowerPoint.. Никакви игри, дори филми не гледаме на него...
Благодаря на всички, които ще съдействат бързо!

# 204
Здравейте! Моля за помощ! Лаптопът ми след вярна служба в продължение на...срам ме е да кажа колко години...ме изостави. Спешно, ама наистина спешно търся препоръка за лаптоп до 1000 лева! Използвам го само и единствено за работа - Word, Гугъл и PowerPoint.. Никакви игри, дори филми не гледаме на него...
Благодаря на всички, които ще съдействат бързо!
Ще го разнасяш ли?

# 205
Рядко. Предимно учителска работа от вкъщи извършвам. Но все пак да е до 2кг. Колебая се и колко инча да е. Според Вас 14 удобни ли са?

# 206
  • Out of the Mix
Няма срам, служил ти е, предал се, нищо ненормално не виждам.

Взимаш нов.

Вземи втора употреба, писал съм по-горе, погледни моделите и линковете, дори за под 1000 ще намериш адекватен.

# 207
За офис работа и интернет всеки нов компютър ще свърши работа. Моята препоръка е да си избере нов. 8 или по-добре 16 РАМ, 512 SSD, процесор  аз съм фен на AMD Ryzen Simple Smile . още повече, че с новия лаптоп няма да прави гимнастики за инсталиране на уиндоус 11 ( хардуера ще е съвместим).
14 инча няма проблем. Но и новите 15,6 са много леки. погледнете на живо
https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-ASUS-Vivobook-Go-15 … A-NJ311W/p/504658
това е набързо един вариант на лаптоп. Има инсталиран лицензиран уиндоус 11, БДС клавиатура и тежи 1,6 кг. Ако можете да си сложите ундоус цените са с около 200 лв надолу

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 08:33 от pirin2019

# 208
Като добавка към горното предложение - само преценете дали този леко скопен цифров блок на клавиатурата ще ви свърши работа.

# 209
Рядко. Предимно учителска работа от вкъщи извършвам. Но все пак да е до 2кг. Колебая се и колко инча да е. Според Вас 14 удобни ли са?
По-големият екран е по-добре за очите. С или без инсталиран Windows, защото това променя цената доста?

Аз лично винаги се насочвам към геймърските лаптопи,  които са по-производителни, тоест с по-добър хардуер като цяло. Малко по-тежки и по-шумни, когато се натоварят, но в дългосрочен план са по-добри, защото ще служат по-дълго(морално ще остареят по-късно, а и с охлаждането нямат проблеми). Например този, ако добавиш нещо евтино от тук например този измислен кабел и използваш кода за 10% отстъпка, ще ти струва 1126лв., но пък имаш възможност на разсрочено плащане без оскъпяване за 10 месеца. Така разликата над 1000лв. няма да я усетиш толкова. Няма Windows. Тежи 2.1кг. според характеристиките. Офертата е валидна до края на 02.06.2025г.

Ултрабуците са леки, предвидени да се разнасят и ползват на батерия(издържат 6-7ч.), но с доста слаб хардуер, затова не ги предпочитам. Геймърските са обратното.

Общи условия

Активация на акаунт