Избор на лаптоп – 2

• 38 874
  • 278
  •   1
Отговори
# 240
Soft_Rain вече гледате процесора : ако е интел да не е селерон или означение с n ( от i3 нагоре - i3,i5..). ако е amd процесор ryzen 5  или 7
племенница има на леново с подсветка и е супер.

# 241
Този, който гледам е с Intel i5 процесор. За Леново знам, че аудиото им не е добро и може би екранът, понеже е 300 нита anti-glare. Ако само това са кусурите, може би си заслужава.

# 242
  • София
Имам нужда от помощ в избор на лаптоп за едната ми дъщеря, студентка във Виена - архитектура първа година.
Колебая се дали от там, от тук или примерно от амазон да вземем лаптоп.
На второ място се чудя какъв точно да вземем.
Тя ходи там на място да пита в магазин, но не беше получила достатъчен съпорт.
За другата девойка тук, взехме този -  asus-Vivobook  
Те е интериорен дизайн също първа година.

# 243
Soft_Rain вече гледате процесора : ако е интел да не е селерон или означение с n ( от i3 нагоре - i3,i5..). ако е amd процесор ryzen 5  или 7
племенница има на леново с подсветка и е супер.

Да не е интел селерон или интел пентиум Simple Smile

# 244
Този, който гледам е с Intel i5 процесор. За Леново знам, че аудиото им не е добро и може би екранът, понеже е 300 нита anti-glare. Ако само това са кусурите, може би си заслужава.
Аудиото им е добро. Моят дори е с говорители Harman(топ производител на аудио техника), но е от високия клас лаптопи(т.н. геймърски). 300 нита е повече от достатъчно за дисплей на лаптоп.

Имам нужда от помощ в избор на лаптоп за едната ми дъщеря, студентка във Виена - архитектура първа година.
Колебая се дали от там, от тук или примерно от амазон да вземем лаптоп.
На второ място се чудя какъв точно да вземем.
Тя ходи там на място да пита в магазин, но не беше получила достатъчен съпорт.
За другата девойка тук, взехме този -  asus-Vivobook  
Те е интериорен дизайн също първа година.
В Германия има по-добри цени на лаптопи, а вероятно и в Австрия спрямо България. Моят го купих от Германия, защото имаше едни 400лв. разлика, а и го взех директно от Lenovo.
Amazon не са най-добрият пример за добри цени на лаптопи, но може и там да изскочи нещо. Предполагам, че много сайтове ще доставят и до Австрия, че нали са си брадски държави. Друг вариант е от Германия до България с превозвач и после до Австрия(примерно Speedy със застраховка към 50лв. ще излезе). Бърз пример https://www.notebooksbilliger.de/msi+katana+15+hx+b14wgk+076+879 … bct=4001_geizhals

# 245
повечето производители на лаптопи в средния клас са с дисплеи 250 нита. 300 нита си е супер - даже леко намалявам яркостта Simple Smile

# 246
В резолюцията е проблемът, явно не в нитовете. Като за среден клас е с ниска резолюция, но там съм склонна да направя компромис, ако другите неща са добре. Не съм ползвала Леново досега и това ми е от проучването дето направих. И разбира се, голям плюс е да е тих лаптоп.

# 247
В резолюцията е проблемът, явно не в нитовете. Като за среден клас е с ниска резолюция, но там съм склонна да направя компромис, ако другите неща са добре. Не съм ползвала Леново досега и това ми е от проучването дето направих. И разбира се, голям плюс е да е тих лаптоп.
Каква е резолюцията?

# 248
Каква е резолюцията?
IPS 1920 x 1200 45% NTSC

# 249
  • София
В Германия има по-добри цени на лаптопи, а вероятно и в Австрия спрямо България. Бърз пример https://www.notebooksbilliger.de/msi+katana+15+hx+b14wgk+076+879 … bct=4001_geizhals

Благодаря ти за предложението.
Аз бях загледала ето този от тук - https://ardes.bg/product/asus-tuf-gaming-a16-2025-fa608um-rv015- … 003u0-32gb-476769
Как ти се струва като параметри? Трябва да видя как стои въпросът с международната гаранция.
На повечето лаптопи от Австрия или Германия това, което не ми допада е че не са с QWERTY клавиатура, а тя не е свикнала с QWERTZ.

# 250
За архитектурни проекти аз не бих се кьоравила дори в 16 инчов лаптоп. По-добре е по-малък размер за разнасяне и в къщи да се връзва на голям 24-27 инчов монитор с 2-4К резолюция, тогава ще може и удобна клавиатура да си върже. Разбира се, ако разполага с място.
Леново Легион са с по-добро охлаждане от Асус-а, а с тези параметри си е важно. Нещо от този род.
https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Gejming-laptop-LENOVO-LEGI … M00036BM/p/509091
Екранът му е OLED, т.е с максимално естествени цветове.
Хубаво ще е, ако знае предварително с какви продукти ще работят, защото това, че има мощна геймърска видеокарта, не означава, че ще е съвсем съвместима с разния им там специализиран софтуер. Много съм далеч от тези софтуерища, но си спомням преди години някакъв такъв продукт REVIT не тръгваше добре с някакви геймърски мощнотии, искаше доста по-скромна видеокарта на AMD. Та идеята е, ако знаете с какви продукти ще работят, да се информирате от системните изисквания на продукта, та по тях да се ориентирате лаптоп с какви параметри да изберете.

# 251
В Германия има по-добри цени на лаптопи, а вероятно и в Австрия спрямо България. Бърз пример https://www.notebooksbilliger.de/msi+katana+15+hx+b14wgk+076+879 … bct=4001_geizhals

Благодаря ти за предложението.
Аз бях загледала ето този от тук - https://ardes.bg/product/asus-tuf-gaming-a16-2025-fa608um-rv015- … 003u0-32gb-476769
Как ти се струва като параметри? Трябва да видя как стои въпросът с международната гаранция.
На повечето лаптопи от Австрия или Германия това, което не ми допада е че не са с QWERTY клавиатура, а тя не е свикнала с QWERTZ.
Моят вариант е с по-добри характеристики и по-евтин, но с по-малко RAM.

Клавиатурата не съобразих. Моят е с QWERTZ. Разликата е микроскопична и е проблем, ако гледаш, докато натискаш клавишите. Най-голяма разлика има от символите достъпни с SHIFT + 1 до 0(над буквите). Клавиша Z се намира до X, но при натискането му ще се покаже Z, защото Windows не го интересува какво е нарисувано на клавиша, затова казах, че не е проблем, ако не гледаш клавишите, докато пишеш.

Хубаво ще е, ако знае предварително с какви продукти ще работят, защото това, че има мощна геймърска видеокарта, не означава, че ще е съвсем съвместима с разния им там специализиран софтуер. Много съм далеч от тези софтуерища, но си спомням преди години някакъв такъв продукт REVIT не тръгваше добре с някакви геймърски мощнотии, искаше доста по-скромна видеокарта на AMD. Та идеята е, ако знаете с какви продукти ще работят, да се информирате от системните изисквания на продукта, та по тях да се ориентирате лаптоп с какви параметри да изберете.
На геймърските всичко им е топ, а не само видео картата.
За софтуерът никога не е било проблем, че има добра видео карта. Може да е имало бъг(примерно твърде нова видео карта, която не е тествана със софтуера), но е било проблем в софтуера, който са решили със сигурност. В момента същия софтуер изисква поне 8GB видео RAM, за да работи в пълна сила. https://www.autodesk.com/support/technical/article/caas/sfdcarti … .html#performance

# 252
Аз работя на Revit на HP Omen с карта Nvidia GeForce RTX 4070. Купен преди около година, имаше добра отстъпка.

# 253
Спомените ми са отпреди 10тина години, човекът беше подбрал топ геймърските компоненти тогава но беше принуден да си купи още една видеокарта, та една проверка няма да навреди.

# 254
Спомените ми са отпреди 10тина години, човекът беше подбрал топ геймърските компоненти тогава но беше принуден да си купи още една видеокарта, та една проверка няма да навреди.
Какво ни интересува какво е било преди 10 години? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт