Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 268
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 230
  • София
Не знам колко шеговит и лековат е бил Евгени със забележките си за колието ( и това ли беше единственото, за което искаше да види Елена насаме, та я отпрати веднага), но и така да е, много грозно впечатление ми направи как стоеше като камък, докато тя плачеше пред него и му се обясняваше. Чакаше знак в слушалката ли, що? Още на второто-третото изречение можеше да я прегърне, особено ако не е отдавал голямо значение на въпроса. Но не, десет минути я чака да се унижава и гърчи пред него, преди да я "помилва", и не съвсем, защото я измъчи и с розата.

# 1 231
И накрая какво стана, нали Елена имаше много опит с мъжете и това се броеше за плюс, докато се опитва да затапи Валерия, че не е живяла с мъж вече !? Всички коментират само Евгени като садист, но за мен Елена също е един емоционален манипулатор и токсичен човек. Ето дори тук, когато те още нямат връзка тя започва да го шантажира, представям си, ако започнат такава и той поиска да се разделят, няма да може лесно да се откопчи от нея, ще започне да плаче и да го кара да се чувства виновен. Елена е емоционален издевател, когато не става дума за нейните емоции може да мачка Валерия и да я гледа гордо как плаче. Въпреки че се унижава за мъж това не я прави по-малко егоист, тя е като тиранин, със сълзи и влачене ще получи това, което иска и ще е щастлива от това. Всички хора имат своите болки, но според Елена само тя има такива щом толкова лесно ги разкрива. За връзка са нужни цели хора, зрели и осъзнати.  Как може да се смята, че Елена е осъзнат за себе си човек, тя дори не се опитва да се промени, да се събере.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 07:26 от T.Valcheva

# 1 232
  • Варна
  Как може да се смята, че Елена е осъзнат за себе си човек, тя дори не се опитва да се промени, да се събере.
Тя точно това сподели, че някой все иска да я променя. Simple Smile

# 1 233
  Как може да се смята, че Елена е осъзнат за себе си човек, тя дори не се опитва да се промени, да се събере.
Тя точно това сподели, че някой все иска да я променя. Simple Smile
Имах предвид да се научи да се уважава, да не прехвърля нейните проблеми като вина към другите. Нямам предвид да си прави промени във външността или същността.

# 1 234
Не успях да гледам вчера.Днес дано имам време .Само разбрах ,че Меган се е спасила😂Може тогава да не го е осъзнавала ако наистина си е падала по този гном,но Ергени и е направил услуга😁Дано следващата да е Мика 😂

# 1 235
  • София
Тя гледам сама се опитва да се промени за да се нагоди към критериите на мъжа.

Според мен травмите от детството я карат постоянно да се страхува, че ще бъде изоставена, че човекът срещу нея ще си тръгне след най-малката грешка, което пък я кара постоянно да търси начини да угоди, да се доказва, да се харесва. За такива хора е типично подсъзнателно да търсят хора, чието одобрение никога няма да получат. Като подчертавам, че всичко това е, ако вярваме на случилото се, защото аз не му вярвам напълно. Доста неща лъхаха на сценарий.

# 1 236
  • София
Съгласна съм, и това е много тъжно. Преди смятах, че Елена "омекна" при скарването от Евгени като вид тактика, за да влезе под кожата му, но вече не мисля така. Прави всичко, само и само да получи одобрението му. От негова страна пък си мисля, че това са вид тестове доколко е податлива, и ако спечели, ще е точно заради това, защото я върти на малкия си пръст.
Дано все пак особената обстановка, в която са, изолация и т.н., да са допринесли за толкова силната реакция на Елена и в истинския си живот да се владее повече...

# 1 237
  • Варна
Аз не знам какво да коментирам, освен да преположа, че поведението на Евгени е такова заради камерите и сценария. Той е един, на хонорар е всичко може да бъде договорено и отработено с него - дръж се така, кажи така.. Не знам, освен така да е, друго обяснение за него нямам логично.

# 1 238
Никое от момичетата не заслужава такова наказание като Евгени. Донякъде ми се искаше да спечели Елена, само за да вида натрития нос на Валерия, но вече дори на Валерия не пожелавам това мъжленце. От друга страна, Валерия досега се държа достойно - може да е елементарна, но не си потъпка достойнството, за да му се моли на тоя. Дори обратното - колкото и да е повърхностна и "непоръбена", той си я иска и всичко й прощава.

# 1 239
Тепърва ще правя втори прочит на епизода, но ви изчетох:
*Дано Елена гледайки се отстрани се замисли и си извади изводите, види си грешките, които явно преповтаря във взаимоотноленията с мъжете. Дано поработи върху тях, защото тези емоционални шпагати, които прави, не само я поставят в жалка позиция, унижаваща я, но и не отиват на заявките за една интелигентна, широкоскроена жена, която уж е  по от другите.
*Дано Валерия гледайки се отстрани прозре, че  не е в нейна полза да се надсмива над книжки и "дълбоки, философски теми", че  да имаш битов речник, демонстрираш елементаризъм, е не по-малко поставящо те в позиция да ти се надсмеят, унизително, да се изложиш и някой да те срине. Годините  са оправдание до едно време, после в джунглата не щадят тези ти слабости, без значение колко си нахална или красива.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 08:20 от Морана

# 1 240
От друга страна, Валерия досега се държа достойно - може да е елементарна, но не си потъпка достойнството, за да му се моли на тоя. Дори обратното - колкото и да е повърхностна и "непоръбена", той си я иска и всичко й прощава.

Валерия си потъпка достойнството отдавна - когато се натрапи на коктейла, на който тя не беше поканена. Не й бяха обръщали внимание, чакаше писмо, не беше канена няколко срещи насам никъде. Пяна й излизаше от устата и реши да иде сама. Изкараха го голяма спонтанност и романтика, но на мен от синхрони и контекст ми се видя по-скоро от ревност и отчаяна нужда за внимание. Евгени й го даде и си се кротна щастлива за още малко време.
Валерия има достойнство докато е уверена и докато мисли че е победителка. Когато ги няма, се разклаща и става крайна в действията си с надеждата да си получи това, което й липсва, като наркоманче - дозата си.  

Елена има тази увереност на победител мнооого по-малко и в някакви много малки проблясъци и със сигурност и й личи. За това търчи и се мъчи да компенсира взаимоотношения за двама. Жалка история, и на двете им трябва себеуважение преди да търсят чуждото.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 08:19 от Tofless

# 1 241
..че уж сме развито общество. Не разбирам защо останалите мухи трябва да смачкват жертвата и да я прибутват в устата на паяка или в най-добрия случай да не и позволяват да се измъкне от мрежата. Защото така ми звучат нещата. Нали уж сме на по-високо ниво в стълбицата.  Как помагаш на носещ травмите си човек, като му обясняваш, колко е некадърен и как всички на негово място биха се справили по-добре. А за самия насилник , ни звук, ни стон.

Не знам кой точно визираш, не съм имала време да чета всички коментари. А Елена трябва да се погледне отстрани и да се осъзнае - ако е истина всичко, защото все пак гледаме шоу. Да обвиняваме Евгени няма да й помогне - тя трябва да поеме отговорност за изборите и решенията си. Контролът е в нея. Иначе винаги ще бъде жертва на хищниците. Докато в същото време тя реагира хищно на други хора, за да компенсира и измести фокуса.
Това на няколко пъти тръгвам да го пиша, но си казвам, че  ще лъсне от самосебе си в тазвечершния епизод.

# 1 242
Абе Елена да си има травми, колкото си иска, но такова поведение на жена не бива да бъде поощрявано и приемано за нормално в праймтайма на водеща телевизия. Докато ние сме донякъде осъзнати, млади момичета ще възприемат за нормално да се молят, да се унижават, за да получат желаната "любов". Погнусена съм не само от Елена, тя е жалка, от цялата продукция изпитвам погнуса.

# 1 243
  • София
За мен всичко беше театър, за да натиснат нужния бутон в зрителката, да се познае в Елена. Защо са се съгласили да участват - за рейтинг, социални дискусии и тн. Цялата случка беше заснета точно като филм. Елена седи и мисли отстрани, на фона на Женчо и Вал. Срамно е за жените по принцип. Цялата серия беше неловка, с тройната среща, която само според Вал минала добре... Днес ни чака още сеир. Никак не ми харесва втори сезон.

# 1 244

Тръгна заедно с нея. Както и да е постъпил той, не намирам логика в последващото ѝ извинение и тръшкане. Вместо да се подразни от претенциите му, тя му се просна в краката. При това, прекъсвайки среща с Валерия. Малко такт и търпение поне да беше проявила, вместо после да злобее към Валерия.
Тук я изкарахте жертва на насилник, нарцис и не знам още какъв любезно и културно нарекохте Евгени. За мен тя не само не е жертва,  защото сама ходи да се вре в него, ами е и емоционален насилник. Сакън да не е посмял да ѝ направи забележка или изрази дистанцираност, следват напоителни словоизлияния и драми. Нормално е той да се подразни от това и последна тя да получи роза, а не защото е садист, както беше окачествено тук.
Не догледах епизода, но ако Ети е прекъснала срещата на Валерия, не виждам масовите коментари колко е невъзпитана и груба Ети да ги прекъсва - както беше случаят, когато Валерия прекъсна Ирина и Евгени.

Общи условия

Активация на акаунт