Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 264
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 245
Не ми е особено симпатичен, но какво толкова направи Евгени, че в някои постове го обвиняват едва ли не в домашно насилие.
Изтърпя истериите на една нестабилна жена, ако пък е играла роля, леко го досмеша, че толкова се вживява, ако не е роля, достатъчно почтително и утешително се държа. Клопките на емоционалното изнудване не са най-добрата основа на съдържателно отношения. Нито е критерий за качествени отношения дали си гледал или не Невероятната съдба на Амели Пулен и някой ти се подхилква,че не си.
Според някои проста била Валерия, но за крехки те си години(в сравнение с другите) и липсата на сериозна връзка, реагира много по-зряло на неловка за нея ситуация. "Написа ли ми писмо", "Не съм", край на предаването. Няма сълзи, няма сополи, няма злословие, кютна се на диванчето и толкова. Интелект е не само какво си натъпкал в главата си, а и как отработваш житейски ситуации. И го казвам от позиция на много натъкала и не винаги правилно отработала. Но да си просиш по такъв унизителен начин внимание за мен е недопустимо и да, не особено интелигентно, даже никак. Все пак, ако всичко е цирк, пардон-театър, признавам и на Елена влизането в роля, в това е наистина добра.

# 1 246
Не ми е особено симпатичен, но какво толкова направи Евгени, че в някои постове го обвиняват едва ли не в домашно насилие.
Изтърпя истериите на една нестабилна жена, ако пък е играла роля, леко го досмеша, че толкова се вживява, ако не е роля, достатъчно почтително и утешително се държа. Клопките на емоционалното изнудване не са най-добрата основа на съдържателно отношения. Нито е критерий за качествени отношения дали си гледал или не Невероятната съдба на Амели Пулен и някой ти се подхилква,че не си.

Елена даде напълно рационално и сдържано обяснение. Нещата можеха да приключат там. Нестабилната реакция и неувереност, дойде от поведението на Евгени в отговор - 'изгони' я набързо, приприяно, без да разменят дума повече, много сухо и студено, и веднага викна нейната съперничка. Което я разклаща. Накара я след това да чака. Дали умишлено, дали защото му беше мило с Валерия, факт че беше още една капка в препълнена чаша за Елена, че е на заден фон, буквално.
Аз това разпознавам като reactive abuse. Като цяло, това което виждам от Евгени като поведение към нито едно от момичетата изобщо не ми харесва. Ако видя такъв мъж да се държи така, ще бяхам със сто.

# 1 247
От това, което видях, Ергени е дребнав, дали насърчен от продукцията, дали е негово решение да повдигне въпроса са колието, кой знае. После даването на розата и оставянето на Елена за последна си е решение/за гооолям съспенс, уж/на продукцията. Но неговата реакция на преекспонорането от Елена, /от мухата слон направи, както се казва,/ отново е крет@нска. За други формати съм скачала като ужилена срещу продуцент, тук няма май да е по-различно
"Хубава" провокация спретват, не само по повод Елена ами и партньорите в игрите, които избират. Съгласна съм, че това, което се показа вчера беше грозно.

# 1 248
  • Разпиляна във въображението
Валерия не е виновна, че Елена се нагажда. Не е виновна, че последната се опитва да вмени нещо на Евгени и да изисква от него. Опитвам се, наистина, да открия прословутата злоба на Валерия. Не я откривам. Нито има злобни коментари, нито обсъжда злобно, нито лепи етикети.

И защо трябва да се натрие носа на Валерия? Какво толкова е направила? Елена е по-настървена, планираща и играеща роли от нея. Какво е виновна по-младата, че е привлекателна, че мъжете може би не търсят жена с багаж?

Елена дуднеше отстрани като злата мащеха, докато Евгени и Валерия си говорят за по-ранния разговор.

За Валерия - ако сравняване достигнатото за нейната възраст и приблизително това, което е постигнала Елена на същата, то първата се справя повече от добре. Мисля, че тук четох, че учи в НБУ. Работи от 18 годишна, пътува, основава фондация с приятелка. Елена е търсила себе си. Лошо няма, но нека не изкарваме Валерия глупава.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 08:42 от Miriel

# 1 249
  • Пловдив
И аз не виждам какво толкова направи Евгени. Драмата я създаде Елена. Смятам,че е супер натоварващо  да си във връзка с такъв човек,който с часови анализира всяко твое действие или дума. Съжалявам  ,но не само мъжете, всеки нормален човек би му досадило. Ако сложим на кантара и евентуалната липса на интерес, става още по-ужасно и досадно. Та, Евгени направи забележка за нещо и това беше. Елена преигра. Явно й се получи, щом пак Валерия беше намразена . За какво, не е ясно. Е,представя си сватбата по начин,който на нас не ни харесва,повърхностна и незряла е,ама да я мразим за това ... Елена е ужасно досаден и неприятен за общуване човек с претенциите си,анализите си, драмите си и самоунижението си.
Така или иначе, който победи, да е жив и здрав. Не мисля,че мъжете в масата си търсят дървени философки вместо весели и леки партньори.  Валерия проблема й е,че не изглежда страстна, жива, малко ми е като без живец, но ако това харесва Генчо , няма проблем. Със сигурност не е по-лош избор от Елена.

# 1 250
Валерия не е толкова незряла, достатъчно е голяма и осъзнава отлично ситуацията. Но момиче с нейното самочувствие, възприемане, надали приема великодушно цялата ситуация. Хубава, с претенции, има си опит с мъжете и надали би се молила за чувствата и вниманието на някой мъж. Просто не вярвам да й допада, че е една от много. Показа, че го харесва и от там нататък - той решава. И беше унижавана, не е момиче с претенции за обазованост. От тук нататък просто остава в предаването. Да бъде предпочетена пред Джия, Айлин, Боряна... - за Валерия изобщо не е ок. Осъзнато, неосъзнато, Евгенчо изгуби една вярна душа. Дори и да спечели, дори и да има брак (заради снимките), момичето ясно каза - има и развод.
Дано при Елена да е по сценарий. В противен случай, тя също като Валерия иска само да си начеше егото. Няма как такова момиче да остане дълго с чувства към Евгени.
Мисля, че Боряна е подходяща за него. Може би ще го обича по един свой начин. Не смее да се отпусне, но може да го направи. Евгения да я грабва, да вдига свадбата и да внимава все пак. Може да изкарат доста.
Странно, но Ирина ми допада. Има нещо повече в нея, отколкото другите. Елена ми беше фаворитка, но сега симпатиите ми са нак-вече към Ирина. Не я усещам като злобна. Готина е. Изобщо не й минава през ума, че Евгени е нейният човек.

# 1 251
Не догледах епизода, но ако Ети е прекъснала срещата на Валерия, не виждам масовите коментари колко е невъзпитана и груба Ети да ги прекъсва - както беше случаят, когато Валерия прекъсна Ирина и Евгени.

Ами вземи го догледай тогава. Валерия нахлу и го издърпа, Елена отиде и помоли, след което бе натирена да чака отстрани още 15 минути, докато пиленцата продължиха да си водят най-безсмисления разговор евър.

# 1 252
Ох… дълго време ще изпитвам неудобство от днешните изцепки на Елена. Според мен Евгени искаше да я захапе, за да ѝ върне за скирпионските включвания по време на тройната среща. Ама го направи като съвсем тънък намек, в който тя потъна като в блато. Мега жалкарско се получи и то не смятам, че по вина на Евгени. Дори е възможно да е искал да ѝ намекне, че няма от какво толкова да се притеснява, да си носи колието и да ѝ напомня, че тя е най-специалната.

# 1 253
  • София
Всично е цирк и режисура.Grinning
Сезон 1 го доказа не на 100, а на 1000 %.
А Ергени на моменти така гледа неразбиращо, че направо виждам мисълта му: "Какво правя тук?" После де сеща, че е за известност и да поцелува мадами.
Иначе е забавно да се правят разбори, психоанализи, да се търсят спойлери.

# 1 254
Елена не за първи път прекъсва среща и не за първи път точно на Валерия. Ако беше в обратната посока, щеше да има змии и гущери.
На мен снощи ми е жал за нея, сега обаче гледам пак монолога и, докато чака. Явно има какво да понаучи от хора като Валерия и Айлин. Не знам защо е подхванала наратива Grinning, че Валерия се държи нечовечно и не обича хората, понеже е огорчена от тях, обаче двете всъщност имат доста сходства в държанието си, когато излязат на върха за кратко - самодоволни са, натриват чуждите носове, окрилени, обясняват как морето им е до колене, а Ергени в кърпа вързан.
Аз май се надявам на трета жена за победителка. Както и да се развият тези две сюжетни линии, все ще дадат грешно послание.
1. Печели Елена - кухата красавица, която става само за целувки и любовни писъмца бива низвергната, понеже не е достатъчно умна и няма дълбоки интереси.
2. Печели Валерия - умната, но с ниско самочувствие по отношение на външния си вид жена отновото бива зарязана за сметка на красивата.
Да, обаче и неумните, и некрасивите не са кухи съдове, понеже човек не е нито само красота и чар, нито са прочетени книги и интелект, човешки същества с емоции са. И било страшно неуместно някакво предаване да определи единия вид като по-малко заслужаващ любов.

# 1 255
  • Разпиляна във въображението
Не догледах епизода, но ако Ети е прекъснала срещата на Валерия, не виждам масовите коментари колко е невъзпитана и груба Ети да ги прекъсва - както беше случаят, когато Валерия прекъсна Ирина и Евгени.

Ами вземи го догледай тогава. Валерия нахлу и го издърпа, Елена отиде и помоли, след което бе натирена да чака отстрани още 15 минути, докато пиленцата продължиха да си водят най-безсмисления разговор евър.

Ама Валерия трябва да се съобразява с Елена ли? Последната решава да си играе своята драма, а другата трябва веднага да стане? Как пък не й стана неудобно да стои отстрани и първо да гледа двойката, докато те ги говорят.
Отделно за пореден път Елена е тази, която насърчава момичета да ходят да прекъсват срещи, но това не прави впечатление. Нали е "добрата" героиня.

# 1 256
И как Валерия е виновна, че той тръгна след нея и забрави за другата, а остави Елена да чака, защото не я харесва?

И няма нищо общо появата на коктейла на Валерия, както и целувката снощи зад ветрилото с поведението на Елена. Някой го определени като унижение за Валерия..  когато с един мъж вече имате нещо и ти е показал отношение, не е унижение за жената да прави крачки към него, напротив.

# 1 257
Краткият ми коментар за вчерашния епизод е че "играта" на Елена по всяка вероятност ще е най-близкото до любов и автентичност, което ще видим този сезон. Тя все още не знае, че се е влюбила в себе си или поне има тази възможност и ще й стискам палци да разбере по-скоро. Аз лично я обикнах (като човек) още повече. Искреността й към публиката и Евгени е достойна за уважение, а не за унижение! Flowers Rose

Много от това, което имам да кажа вече е писано от тийм Елена (най-добрите - FTW Hug), както и от някои от "другия лагер". Аз обичам да чета и тези мнения, защото признавам, че съм субективна и пристрастна в случая, колкото и да се опитвам да не бъда. Но! Почвам с възраженията Simple Smile

Елена не е нарцис, ако имаше развит здравословен нарцисизъм, нямаше да бъде привлечена от подобен тип хора - все искащи да я променят и за които все не е достатъчно добра. Още повече- един нарцис н-и-к-о-г-а няма да се 'унижи' както Елена и допусне да бъде открит и уязвим, дори и в "любовната фаза".

Впрочем в този епизод той (се опита да) унижи две момичета -  Валерия и Елена. Валерия на тройната среща, в която демонстративно я разпитваше пред Елена, знаейки че това е слабото й място. Елена - с колието. Но само едната се усети и реагира болезнено. Понякога простотата наистина е свещена.

Де факто Евгени е привлечен от може би двете най-несигурни момичета там и неслучайно избра тях за срещата. Едната е доста незряла и неумела във флирта, което изтъква като свое предимство, другата разчита най-вече на оригиналност и знания, за да блесне. И да - травми, при това тежки. Вижда се докъде води липсата на майчина грижа (женствеността затова е подтисната, при Елисавета положението бе още по-тежко), вероятно и това, че са били доста деца и всяко се е борило за внимание, също има своето значение. Много е било критикувано това момиче, ето защо самата тя е изключително самокритична и също така закономерно - обект на жестока критика (в т.ч. и тук, вече си го обяснявам). Как ми се иска да й пратя частта от "Приказките на Луната", посветена на Водолея. Точно това пишеше - да спре да се влияе от чуждото мнение и се опитва да пасне, окастряйки себе си и душата си...  По това си приличат с Пам, да. Както и с много други хора. Идиотското е, че тя не е човек конформист, а такъв създаден да провокира и изпъква. И тя го знае... просто не трябва да чака одобрение, напротив.

За съжаление Евгени си я е набелязал и я обработва. Изобщо не бе пресилена реакцията й, защото когато обясни за колието, извинението й не бе прието и бе натирена бързо-бързо при останалите. Без "Не се безпокой, всичко е наред", без целувки или поне прегръдка, без нищо. След това - в един момент "Моята Ети", в следващия - вземи тая последна роза. Поведението му е абсолютно нелогично, ако няма засилен нарцисизъм и/или не е по сценарий за съспенс и катарзиси... То вярно, че на Елена Венера й е в Скорпион и любовта (или липсата на такава) ще я трансформира, иска или не. А тя май иска...

Валерия ми се смъкна още няколко пункта в очите след поредното демонстративно злорадство и задържането на Евгени да му говори глупости, докато вижда, че Елена явно е разстроена. И не, не че е длъжна, но май й беше в повече проявеното уважение към чувствата й за прословутата луканка и т.н. Тъкмо си помислих, че са стопили ледовете и дори им се радвах на задявките и прегръдките, проявената търпимост и уви.

Разбирам и защо Елена е обезсърчена при толкова силна и агресивна конкуренция, която Евгени толерира и направо си прави ергенско парти! Grin Завист - не. Просто изрази всичко, което съм убедена, че всяка една тама си е мислила в даден момент. И като повечето Скорпиони изживява всичко дълбоко и интензивно, жалко че зодията не я е научила да се прикрива пред хора, които няма да я разберат. И че не е разбрала, че има хора с намалени сърдечни функции, да го кажа по-меко... Както и че има хубав Анимус, който пренася към Генчо като го пре-въз-нася.

Сигурно е заслепена, по-точно влюбването я е върнало към нерешените травми... дано обича себе си достатъчно и има що-годе здрава психика и ядро. Защото ако той е нарцис, а тя - избраната... сравнението с паяка бе право в целта. Става дума за особен тип хищници, които все едно изсмукват жизнените и душевни сили на човек. Докато от старата му самоличност не остане нищо. Точно като убийство си е, само че по друг начин. И са хора, които са способни от всеки жест на внимание и обич да направят унижение и гавра. Припомням и Габриелита с нейния подарък. Ако той се бе държал джентълменски поне, не би било грозно за гледане. Грозно бе и Елена, че не се усеща още и няма силни защитни механизми и инстинкти.

Някак мило ми стана като казваше, че няма да може да спи, докато не се изясни положението с Евгени. Ако Евгени имаше емпатия поне, нямаше да я остави да чака разтроена толкова време до пейката, говорейки си сладко-сладко с Валерия. Която не пропусна да "триумфира", че е послужила за назидание на "съперницата". GG Sad Някой ден ще разбере, че щастие не се гради върху чуждо нещастие.

И съм УБЕДЕНА, че Елена на нейно място би станала веднага, виждайки някого в подобно състояние.

ПП: Радвам се за Меган, че се отърва и от Евгени и от предаването без лош имидж!

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 09:14 от ladonnae

# 1 258
Елена се скофти още като видя как в играта с аватарите Генчо изпитва нежност и страст към Валерия. После се усети, че макар и трудна за комуникация, по време на тройната среща той беше през цялото време обърнат към Валерия.
Ами кофти е, не виждам защо трябва да се реве и да се обяснява. Колкото е кофти за нея , толкова е и за всички други момичета.
Словоизлиянията ѝ бяха съвсем ненужни и доста жалки. Не виждам как с молби и рев можеш да предизвикаш истински чувства у един мъж.
Много ми се иска Елена да не печели, защото това ще е началото на една мноооого токсична връзка.

# 1 259
Виждайки пламенната защита на Елена и тук, и във Фейсбук,вече съвсем не са ми странни темите, които се пускат през ден в СО. Евала на сценаристите, погъделичкахте душите на изоставените жени, дадохте им стимул да продължат да се борят за единствения, а дали няма да завършат в някой багажник явно е отделен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт