Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 249
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 455
Изгледах чак сега последните два епизода и вече смятам Евгени за емоционален насилник. Изключително самовлюбен и с много силно развито собственическо чувство, много държи да раздава правосъдие като наказва и за най-малкото провинение. Дори и да се е почувствал засегнат от факта, че колието му не е достатъчно оценено, много грозно е да държи сметка по този начин. Едното, ако е обида, неговото държание е три пъти по-обидно и засягащо. Елена му се извини, а той се държа надменно и дори и дръпна лекция за това как вижда промяната в нея, но явно старанието й не е достатъчно. Всеки нормален човек след подобно изясняване би казал - да, няма проблем, недей да плачеш, всичко е наред - т.е би я утешил по някакъв начин. Да не говорим за мъж, който харесва една жена. Успокоява ме малко факта, че Елена повече се разстрои заради някакви свои стари преживявания, от колкото за конкретно неговата постъпка. Явно не е чак толкова хлътнала и повече си играе играта. Нека - такъв мъж като Евгени не й трябва. На срещата с Валерия пък той се опитваше да накаже Валерия  - задаваше й провокативни въпроси и искаше да я обърка нея и да я накара да се чувсва неуверена, но се виждаше, че определено тя го интересува, а не Елена.

# 1 456
  • Варна
Е, то и Блага Виктор я оставяше да се гърчи емоционално на всяка церемония. Той щеше ли да бъде канселиран в Щатите?
Виктор не е публична личност.

# 1 457
Усещам, че сценаристите много добре са изманипулирали/предусетили бъдещите настроения на публиката, и до края на формата ще създават нон-стоп конфликти и драми по линията Елена срещу Валерия.

Абсолютно! И момичетата вътре са го усетили - снощи не помня дали Джия го каза - Валерия и Елена са най-харесвани от ергена. Дюшеш им е дошло на продукцията с тази опозиция между два антипода и ще я изтискат до края. Не мисля, че става без реалния интерес на Евгени към жените вътре обаче, той издига и принизява основните фаворитки.

# 1 458
  • # супернатурална #
Еех, да можеше любовта да торта, парчетата от която се раздават за заслуги!  
Давам идея на Елена за следваща първа среша: "Ако не ми импонираш на натюрела и моята пиктуралност е често фрустрирана от липсата  на сензитив, ше бъдеш канселиран"

Ето, че и Елена я харесват мъже, даже в женски форум В мъжки сигурно са повече. Не знам какво се е впила в този, който може да се държи добре  с нея само под угроза от канселиране.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 16:17 от Г. Краули

# 1 459
Ако снощния епизод го бяха излъчили в Щатите, Генчо щеше да е вече канселиран и да може да се добере до участия само някъде в Третия свят.

Защото....
Скрит текст:
не е целунал жена, която не иска да целува? Или я е прегърнал, но твърде късно, твърде кратко, твърде вяло? Вярно ли за един поглед ще го канселират в Щатите? Ех, никога няма да ги стигнем 😁
Да ви минава првз ума, че дори да е имал някакво привличане до този момент, може рязко да му е станала неприятна? Това не е жена му, с която трябва (по американски) да е в добро и лошо. Тя е една от 20. Опознава ги по реакциите им. И щом в ухото не са му наредили да се преструва, той не го прави.
Хич не харесвам хората, на които все някой им е длъжен. И на които все някой друг им е виновен, че не се чувстват добре в кожата си. Елена дори не намира смелост да обвини за това Евгени, а прехвърля целия негативизъм върху Валерия.
Как беше :корабът плува във водата, но не потъва. Потъва само, ако прооусне водата в себе си. Мии, като имаш пробойни, не влизай на дълбокото. И не обвинявай водата, за това, че потъваш.
Защото я е оставил да се гърчи емоционално. Прекалено е и според мен, ама там не си поплюват.

И двамата са бели и хетеро, нямаше да го канселират. Това в рамките на шегата, разбира се Wink

# 1 460
  • софия
Давам идея на Елена за следваща първа среша: "Ако не ми импонираш на натюрела и моята пиктуралност е често фрустрирана от липсата  на сензитив, ше бъдеш канселиран"
😀😀😀
 То туй е всъщност на Вал мотото. Но пък нея ще я затрудни това изречение. Въобще, сложно е положението. 😀

# 1 461
Прегледах официалния акаунт в Инстаграм - този път народният гняв е насочен основно срещу Ергени (заради колието). А така - и той да види какво е критика, не само участничките.

# 1 462
Преглеждайки синхрона на Елена по време на обясненията със сълзите, ми направи впечатление как тя разказва за минала връзка с някакъв супер мъж „какъвто не срещаш често“, може би онзи бордърлайн джениус, който й е предлагал отворена връзка, а може и друг. И тя била направила грешен избор тогава. Та според нея и Евгени бил такъв мъж, какъвто не срещаш често и тя този път трябвало да прави правилните избори.
Големи очаквания към този Евгени. Които се базират на какво? На това, че го е чула как свири? От разкази на пловдивски приятелки? От беглите им виждания вътре? Как от първи епизод си проектира, че това е един супер специален мъж, за който непременно и на всяка цена трябва да се бори? Него ли иска или заместител на предишния специален? Звучи като: изпуснах първия, ама този няма да го изпусна на никаква цена.

И да не е само по тази тема: погледнах 10-ина минути от Надкаста с Кристина. В шоуто видяхме много малко от нея , но преди да напусне ми се беше видяла като като поразглезена фръцла. А в Надкаста ми се видя обрана, добре изразяваща се, казва какви са й вижданията. Не нещо одобено, но не и образа от шоуто. Не знам дали така продължава до края, но отвово си давам сметка колко нереални са образите на момичетата в предаването. Как ги виждаме, обсъждаме на база сценарно представяне и монтаж.

# 1 463
Евгени-Елена-Валерия
И това доживяхме да видим, хаха. Тройка на разсъмване между главните герои в романтичната драма/комедия.
Ами тук какво да кажа. Отново добре им се получи като замисъл.
Важни неща видях и си направих съответните изводи. И те не са в полза на Валерия. Ами съжалявам, наистина, но как да и дам кредит, като с държането и приказките си, сама си слага черни точки. Те бяха видни и от Евгени и от гримасите, които правеше. Ако изобщо някога е имало двубой, то след този разговор с двете мисля, че Евгени много ясно разбра с коя жена би имал по-лесна и по-интересна връзка. И не, няма да е с Валерия. Валерия през цялото време се държеше като малко момиченце, оперирано от емпатия и считащо мъжът до нея като кукла на конци, която тя трябва да дърпа и модерира.
Какъв контраст само между сватбата която иска Елена и тази която иска Валерия. Валерия иска мъж трофей и мъж, който да се съобразява изцяло с нея, с нейния график и с нейния начин на живот. И не само, просто няма да търпи той да не може да смогне на тежките фотосесии, така че ще го иска и фит! Ти да видиш.
Валерия пак не поиска да избере Евгени пред приятелката си. Той и даде всичко коз в ръката, тя го изигра като без коз! Не мислела, че ще рискува нещо. Това 'нещо' бе до нея, слушаше, попиваше и недоумяваше...
И на финала на този меко казано сконфузен разговор милата Вал пак не бе разбрала нищо. Да, наистина беше конфузна срещата. Но тя се получи такава заради нейните приказки. Много наивно момиче. Тя си мисли, че била по-близка до Евгени, а Елена просто я остави да се удави...
Дяволо, много интересен коментар и  разбор на ситуацията, почиващ обаче на презумпцията, че Евгени е един интелигентен мъж, който не е първосигнален и първичен.
За съжаление той нито е особено интелигентен, нито емоционално отворен и зрял. За мен е доста първосигнален и елементарен, търсещ развличение мъж, който се ръководи от първични импулси, за който външната красота и разкрепостеност е водещо в привличането, а интелектът и красивият ум не могат да го докоснат.
Фактът, че след срещи гони момичетата, които са по-обрани и срамежливи независимо, че е водил приятни и емоционални разговори с тях, а тези които са се държали фриволно на срещите награждава с рози, за мен е очевадно, каква първична персона е той.
Невъзможността да води приятен и смислен разговор ме кара да мисля, че независимо, че е човек на изкуството, извън музиката е пълен профан и скучен събеседник с неособено широка обща култура и познания.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 16:27 от sineva 1

# 1 464
  • # супернатурална #
😀😀😀
 То туй е всъщност на Вал мотото. Но пък нея ще я затрудни това изречение. Въобще, сложно е положението. 😀

И аз това си помислих, като го писах 😁 Че е по-в стила на Валето да очертава граници още в началото. И не, не мисля, че е твърде сложно за нея, все пак аз съм го писала, а също като нея смятам, че е нелепо да се обсъждат книги на първа среща. Нали това е основният критерий, по който бе сложена в графа "тъпа"

# 1 465
И аз си бях пуснала надкаста с Кристина за фон. Приятен събеседник е. Това, което ми направи впечатление, че каза е, че се е разбирала с момичетата и Евгени, но не се е разбирала с някой друг/и. Разбираемо не каза с кой, а се пошегува, че е с Наум и заради това си е тръгнала толкова рано и може би изненадващо. Та явно си е имала някакъв конфликт с продукцията и затова монтажът на срещата им беше такъв и Евгени е трябвало да я изгони. Спекулирам си, разбира се.

# 1 466
Довечера на среща мисля, че ще е Джия /Поли е при господарките и Айлин не се вижда, но мисля, че ще е Джия/.

# 1 467
  • софия
Скрит текст:
Преглеждайки синхрона на Елена по време на обясненията със сълзите, ми направи впечатление как тя разказва за минала връзка с някакъв супер мъж „какъвто не срещаш често“, може би онзи бордърлайн джениус, който й е предлагал отворена връзка, а може и друг. И тя била направила грешен избор тогава. Та според нея и Евгени бил такъв мъж, какъвто не срещаш често и тя този път трябвало да прави правилните избори.
Големи очаквания към този Евгени. Които се базират на какво? На това, че го е чула как свири? От разкази на пловдивски приятелки? От беглите им виждания вътре? Как от първи епизод си проектира, че това е един супер специален мъж, за който непременно и на всяка цена трябва да се бори? Него ли иска или заместител на предишния специален? Звучи като: изпуснах първия, ама този няма да го изпусна на никаква цена.

И да не е само по тази тема: погледнах 10-ина минути от Надкаста с Кристина. В шоуто видяхме много малко от нея , но преди да напусне ми се беше видяла като като поразглезена фръцла. А в Надкаста ми се видя обрана, добре изразяваща се, казва какви са й вижданията. Не нещо одобено, но не и образа от шоуто. Не знам дали така продължава до края, но отвово си давам сметка колко нереални са образите на момичетата в предаването. Как ги виждаме, обсъждаме на база сценарно представяне и монтаж.
[/spoiler]
 Истината е, че там затворени за толкова дълго време е един доста интересен експеримент. В един момент това е техният свят, нищо друго. Няма външни фактори, няма нищо, което да занимае мозъците им и бавно и неусетно нещата се изкривяват.  За това и не мога да кажа с ръка на сърце, че аз не бих постъпила, като еди коя си. Поради простата причина, че не съм попадала в такава ситуация, няма и да попадна. Сапунен мехур, който става твоята действителност изкривена и подтиквана от шепа професионалисти.
 Прибавете вечно недоспиване, работа по 12-14 часа дневно (да, за  мен това си е работа) и резултатът е на лице. Всеки един участвал в подобен формат разказва как след излизането си е преживял шок, депресия и му е трябвало време да се адаптира към реалността. Там всичко е някак по-ярко, по-интензивно, на живот и смърт. И ти се оплиташ бавно и методично, без да усетиш. Ния Косара обясняваше как в един момент и сънищата ти са свързани само с това. Абе, много психопатска история е. Не зная човек, колко железни нерви трябва да има и сила на духа, че да не изплиска легена в даден момент. Особено, ако се задържи в предаването. Сигурна съм, че всяка една го вижда, като полу божество. Излизайки и приемайки реалния свят се чуди от къде е дошло всичко това. В предишния сезон го видяхме това с участничките.

Г. Краули, не. По-скоро ми е общо впечатление. Не борави с много голям запас от думи, а това обикновено идва с четенето на книги. От там и изводът ми. Но може и да греша.

# 1 468
Не можах да изгледат целия епизод снощи, гледах го накъсан и не знам дали съм изпуснала нещо важно. Напоследък Джия ми става много симпатична, голяма сладурана. А Айлин е уникална красавица и мисля, че вече се забелязва, че и като човек не е лоша. Ирина доста я харесвах, сега ми е на кантар… Към момента Елена и Валерия са ми почти еднакви. Като Елена по - лесно я търпя. Другите ги броя за фон.

# 1 469
Да, след като Елена се извени на Валерия, Евгени й беше казал нещо от сорта "Ето Елена, която харесвам", сега "моето Ети". Ще бъде интересно да видим как ще се държи тя оттук нататък. Дали след тези два явни намека от страна на Евгени каква Елена иска да бъде тя, нещо ще й прещрака, че той иска да я променя в послушна и такава, каквато той смята, че трябва да бъде във всеки един момент. Както и че очаква тя да постъпва както той й подскаже. Да видим като интелигентна жена какво е разбрала от тези 2 ситуации. Дали ще се поотдръпне или ще продължи да тича след него и изпълнява прищевките му, за да победи останаалите.

И на мен това ми е интересно. Хладнокръвното ми "аз" си мисли, че след тези случки трябва да го отреже вътрешно и от тук нататък да играе играта на принципа "щом ги ручах жабетата досега", оставам заради играта, ако мога да я превъртя или да стигна докъдето мога по-напред, без да ми пука за ергена. Но... първо, не съм толкова хладнокръвна и Елена май и тя не е и второ, в тази изолирана, клаустрофобна среда, където всички пътища водят до ергена като център на Вселената, може наистина да се самозаблуждава, че е влюбена вече сериозно.  

Отделиха много време на тяхната близост. Изобщо не дадоха другите момичета или реакции. И много хубава музика. Направо като филм го изградиха целия този епизод. Ако бяха дали и целувка щеше да е прекалено явно вече и сигурно са я изрязали в монтажа, защото нямаше да има смисъл от следващите епизоди до финала.
Гейм овър за мен! Ние гледаме приказката за ''грозното пате'', което няма шанс пред красавиците Айлин и Валерия, но в края на филма печели сърцето на принца! 😋

Който не е съгласен с мен много моля да ме репликира с нещо смислено и конструктивно като факти, а не просто несъгласие само защото това е Елена.

Дяволо, бих те репликирала, но ти каза, че се пазиш от спойлери и ще замълча.
Харесват ми анализите ти, от Йелоустоун вселената насам знам, че много неща ги виждаме по сходен начин Simple Smile
Скрит текст:
Представям си, ако участниците в тази тема обсъждахме наистина противоречиви личности като Бет, какви сблъсъци на светове щяха да бъдат Wink

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 17:01 от Lemon Verbena

Общи условия

Активация на акаунт