Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 211
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 470
Едната се унижава, другата прекалено самоуверена, едната красива и глуповата, другата твърде семпла, но умна...и двете ги извисява и принизява, много сценарий има във всяко действие и решение на Евгени откакто стават по-малко, наистина е като аватар на продукцията, интригите се плетат фино, емоциите стискат гърлото..намесата на третата финалистка ще си е глътка свеж въздух в тоя горчив тюрлю гювеч...

# 1 471
Много ми харесва аргументацията на Diavolo по някои въпроси, но изобщо не виждам Елена като "грозното пате". Само на мен ли ми се струва достатъчно красива за Ергенът? Мисля, че цялата линия с това, че не е модел или "с очи на бебе рис", тръгна от самата нея. Отделно, за мен вътре "грозно пате" няма. Грозно пате би могла да бъде девойка без самочувствие и борбеност, която наскоро е пораснала и още не осъзнава къде се намира спрямо другите жени. Елена е доста борбена, има самочувствие, а и е доста големичка за пате. Аз съм на същата възраст като нея и не разбирам как взе насериозно тази очевидна провокация, прокарана от продукцията чрез думите на Евгени снощи. Не мога и да си представя да влагам толкова енергия да се сравнявам с млади и наивни 23-24 годишни момичета. И изобщо в някаква забавна игра-състезание за човек, когото тя едва ли е опознала за тази 1 среща.

# 1 472
Не можах да изгледат целия епизод снощи, гледах го накъсан и не знам дали съм изпуснала нещо важно. Напоследък Джия ми става много симпатична, голяма сладурана. А Айлин е уникална красавица и мисля, че вече се забелязва, че и като човек не е лоша. Ирина доста я харесвах, сега ми е на кантар… Към момента Елена и Валерия са ми почти еднакви. Като Елена по - лесно я търпя. Другите ги броя за фон.
Не харесвам Айлин на визия ама изобщо и като човек не я понасям, злобна е и лицемерна, след като си отиде Меган всички предполагам видяхме реакцията и думите й. Злоба е голяма и с тази муцуна напред 🙄😂 . С Валерия нямат разлика , просто Валерия е по-харесвана от Евгени и има повече ефирно време затова събра повече негативи от Айлин, иначе нямат разлика. Иначе Валето е красива спор няма, но не е вярно , че в имението не ги харсват , защото й завиждат, Мика и Ирина са много красиви жени за мен дори по - красиви от онези двете, но не ги мразят даже напротив. Ирина е луда , забавна и красива , не ми се вярва да спечели , както в нета пишеше , защото с Евгени нямат нищо до сега, не ги усещам , но тайничко се надявам някак си да стане чудо и да спечели.

# 1 473
Аз също написах, че никога не съм възприемала Елена като зле изглеждаща.
И честно казано, след като видях Валерия в камериерския костюм и без грим, си мисля, че ако беше служителка в хотел, в който съм отседнала (и беше в този вид), нямаше и да я запомня, камо ли да я помисля за красавица.

# 1 474
Тази вечер съм на особено мнение. Елена не е жертва. Тя се самоунижава, защото я е страх, че Евгени ще я изгони. Вече му яде попарата веднъж и трябваше да вземе спешни мерки за поправяне на вредите. Това е унижение не от слабост, а съзнателен избор, за да постигне друга цел. Реши да се прави на слаба, за да го разчувства, да му погали егото, да го увери, че е готова на всичко за него.

Съгласна съм с критиките към Евгени, но тази вечер не мисля, че беше гадняр. Той е подарил колието (много е грозно) на Елена, а не на гаджето си каквито аналогии се правят. Избрал е една сред 25, на която да го даде. Две вечери по ред тя не го носи. За един мъж това е 100 % знак за липса на интерес и пренебрежение. Нормално е да му стане неприятно и трябваше да й го покаже. Не е имал лошо отношение към нея, даже й направи комплимент, че тя е много повече от интелект, че забелязва всичко в нея, дори я нарече "моето Ети". Не знам защо толкова му скочихте в единствения случай, в който беше прав. А Елена се отнесе небрежно към подаръка. Като иска да е неин Евгени, ще го носи, докато е там. Той наистина й направи тест и тя се провали. От едно извинение, тя стигна до цяла изповед колко е онеправдана и неоценена в живота. Елена е майстор манипулатор, за малко се вързах и аз, но не й вярвам. Просто трябваше да си запази позициите и да си спасява кожата.

На едно мнение сме, както винаги.
Елена е прикрита властна (и да, властта върви с агресия и насилие [не си представяйте война, а по-скоро налагане на подчинение] - няма как човек да е властен, ако му липсват тези качества) жена, която трудно успява да се удържи. Сега, за съжаление, Евгени също е властен мъж и трудно биха мелили заедно, защото все единият от тях трябва да командва парада - много баби, хилаво бебе е казал народа. Не са един за друг, защото това, че са властни и двамата можеше да мине, ако имаше силна химия между тях, а такава не долавям. Той физически е привлечен от други момичета.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 17:19 от Janelle

# 1 475
Тази вечер съм на особено мнение. Елена не е жертва. Тя се самоунижава, защото я е страх, че Евгени ще я изгони. Вече му яде попарата веднъж и трябваше да вземе спешни мерки за поправяне на вредите. Това е унижение не от слабост, а съзнателен избор, за да постигне друга цел. Реши да се прави на слаба, за да го разчувства, да му погали егото, да го увери, че е готова на всичко за него.

Съгласна съм с критиките към Евгени, но тази вечер не мисля, че беше гадняр. Той е подарил колието (много е грозно) на Елена, а не на гаджето си каквито аналогии се правят. Избрал е една сред 25, на която да го даде. Две вечери по ред тя не го носи. За един мъж това е 100 % знак за липса на интерес и пренебрежение. Нормално е да му стане неприятно и трябваше да й го покаже. Не е имал лошо отношение към нея, даже й направи комплимент, че тя е много повече от интелект, че забелязва всичко в нея, дори я нарече "моето Ети". Не знам защо толкова му скочихте в единствения случай, в който беше прав. А Елена се отнесе небрежно към подаръка. Като иска да е неин Евгени, ще го носи, докато е там. Той наистина й направи тест и тя се провали. От едно извинение, тя стигна до цяла изповед колко е онеправдана и неоценена в живота. Елена е майстор манипулатор, за малко се вързах и аз, но не й вярвам. Просто трябваше да си запази позициите и да си спасява кожата.

Елена е прикрита властна (и да, властта върви с агресия и насилие [не си представяйте война, а по-скоро налагане на подчинение]) - няма как човек да е властен, ако му липсват тези качества) жена, която трудно успява да се удържи. Сега, за съжаление, Евгени също е властен мъж и трудно биха мелили заедно, защото все единият от тях трябва да командва парада - много баби, хилаво бебе е казал народа. Не са един за друг, защото това, че са властни и двамата можеше да мине, ако имаше силна химия между тях, а такава не долавям. Той физически е привлечен от други момичета.
Не гледаш достатъчно предавенето явно! Елена беше тази , която прави компромиси заради Евгени, за каква власт говориш? Загърби егото си и се извини на Валерия( а нямаше нужда). Спомни си Валерия на срещата с Евгени , поставяше условия как да не е по този начин с другите момичета , както с нея, как кучето ще спи в леглото , мъжът на земята.😂Валерия се взе на сериозно и си мисли , че е властна. Помисли пак!

# 1 476

Съгласна съм с всичко без "Елена задълбава в ролята на жертва, а колкото по-дълго и напоително си в тази роля, в толкова по-голям насилник се превръщаш." - как по-точно тя ще стане насилник, кого и как ще насилва? Говоря за динамиката Евгени-Елена. Той по дефолт е в по-силната/властова позиция - дава рози, гони, прави избор(и). Елена и другите се състезават помежду си. Не при насилие, ами при каквато и да е позиция и характер от страна на Елена - и тя изхвърча, така го виждам аз към днешна дата, на база на показаното от отношението на Евгени досега (освен ако не е някакво мега изкривено планирано заблуждение на зрителя тип турски сериал). Ако имаш предвид Елена-Валерия, от промото видях, че Валерия доста я обиждаше зад гърба й - а Елена беше в ролята на "господарка" в някаква игра, та нормално да си влиза в ролята - ако има някаква манипулация днес, по-скоро ще е или от страна на Валерия (пред Евгени - "тя се държа ужасно с мен") или Евгени към Елена. Така или иначе, не виждам как Елена ще почне да насилва когото и да е във формата - за това ти трябва слабо Его с грандиозен фалшив образ - който тя няма. Не е перфектна, прави грешки, има си своите дефицити, но има достатъчно емпатия и възможност за себе-рефлексия, че да си взима поука и да поставя собствения си възглед за себе си и другите под въпрос.

как по-точно тя ще стане насилник, кого и как ще насилва - още на гердангейт. "Искам да знам, че ме искаш цялата" - не е като "искам да знам, дали ме искаш цялата". За хлипането и треперещия глас да не говорим...жените сме виртуози в емоционалното насилие.
За следващата проява сама си се досетила. Също като натрапчивото показване на жестовете с които ще управлява "марионетката си" Или и това е артистизъм? Валерия, обаче, се включи в играта и стана дори забавно. Не влезе в ролята на жертвата. Това не могат да и простят хората. Нагледен пример - няма жертва, значи няма и насилник. Затова и Елена не изпъква толкова като насилник, защото Валерия не се приема за жертва. И Евгени нямаше да изпъкне като насилник, ако Елена не бе хиперболизирала ситуацията.

Евгени я създаде и хиперболизира ситуацията. Това, че Елена е чувствителна, е съвсем друг въпрос. Адски ме дразни това изкривяване на реалността и злобеене спрямо Елена. Човек покаже слабост и уязвимост, емоции - и хоп, значи манипулира. А неговият "въпрос" беше изтъкан от автентичност, както и цялостното му държание, нали - точно обратното, нарочно създаде ситуацията, беше засегнат колкото един кон може да е засегнат от това, че днес не са му вчесали косата. Аз не съм фен на Елена. Но твърдения от сорта, че тя манипулирала, при все че в тази ситуация друг е манипулативния - са от същия тип разсъждения като "Ами тя си е виновна, че той я е изнасилил, обличала се е/държала се е по провокативен начин" или "Тя си е виновна, че стои в тази връзка като я тормози той, не може ли толкова да се усети." Изместване на отговорността за насилието от там, където трябва да е.

Смятам, че Елена не е фалшива, и също така - че въобще не й е мястото там, ако е отишла с нагласа за намиране на любовта (както изглежда към момента) в лицето на Евгени - форматът е такъв, че предполага привличането на мъже, които обичат да ги държат на пиедестал, което не е добър сигнал. Ако пък в крайна сметка се окаже, че играе роля - много добра актриса е. Не съм фен и на Валерия. Но и не ме дразни - и тя като Елена има и положителни, и отрицателни черти. Валерия не е имала повод да влиза в ролята на жертва - тя самата по-често агресира спрямо другите момичета, отколкото да се "свива" или да се извинява. Освен това Валерия ми изглежда като човек, който не е особено склонен да показва уязвимост (изключвам случая, когато се разплака заради онзи въпрос за кое би избрала - кучето или майка си - въпреки че, честно казано, за мен тя се разплака по-скоро заради това, че Елена правилно беше напипала слабо място за нея - от яд, т.е.) - има надменност и чувство за уникалност в нея, зад която има по-малко покритие, отколкото при Елена. Но, може да ги израсте тези неща, и да придобие по-високо ниво на емоционална интелигентност - времето ще покаже. За злобна не я намирам, по-скоро за незряла. Не разбирам и негативизма спрямо нея - била фалшива и тя, как можело да им разваля срещите на момите с Евгени - не я намирам за фалшива, доста явно си показва дефицитите. При Джия и Айлин, например, се вижда фалш и лицемерие, за сравнение.

# 1 477
  • София
Важни неща видях и си направих съответните изводи. И те не са в полза на Валерия. Ами съжалявам, наистина, но как да и дам кредит, като с държането и приказките си, сама си слага черни точки. Те бяха видни и от Евгени и от гримасите, които правеше.  
Валерия пак не поиска да избере Евгени пред приятелката си. Той и даде всичко коз в ръката, тя го изигра като без коз! Не мислела, че ще рискува нещо. Това 'нещо' бе до нея, слушаше, попиваше и недоумяваше...
И на финала на този меко казано сконфузен разговор милата Вал пак не бе разбрала нищо. Да, наистина беше конфузна срещата. Но тя се получи такава заради нейните приказки. Много наивно момиче. Тя си мисли, че била по-близка до Евгени, а Елена просто я остави да се удави...
И на мен Евгени ми се стори разбираемо разочарован от Валерия, но явно в крайна сметка стана точно като във вица - няма значение коя колко е умна или глупава, той избра тази с най-големите *и*и /разбира се, това е условно казано/. Ами честита да му е, заслужават се! Отсега започвам да им завиждам на задълбочените и интересни разговори как да им се получи най-хубавата фотосесия. Grinning И да, Валерия се удави, но самата тя не го забеляза ни най-малко, а на Евгени очевидно не му пречи.
И понеже всички се фокусирахме само върху тримата главни герои от снощния епизод, ми се иска да изкоментирам и останалите действащи лица.
Джия - Аз лично не видях истинска целувка между Евгени и Джия под дъжда. През повечето време стояха прегърнати и тя очевидно очакваше да бъде целуната, но не получи нормална дълга целувка, а само мигновено докосване на устните. Евгени изглеждаше доста отдръпнат, макар че я прегръщаше.
Пам - Искаше да благодари на Евгени, което е съвсем разбираемо след големия жест, който направи за нея, обаче защо се наложи да чете това тъпо писмо, като нито беше нещо особено, нито дълбокомислено или красиво написано? Та тя в синхрона каза по-хубави неща от тези, които беше написала.
Ирина - Не мога да повярвам, че някой е в състояние да задължи другиго да е в роля 24/7. Тя не е актриса. Мисля, че си е такава, от самото начало не е показала друго. Думите й към Евгени, забележките й, синхроните - всичко е в този смисъл на сексуален хищник. Ирина ми е най-ужасният образ след Габисавет.
Меган - Направо се радвам за нея, че се отърва от този долнопробен цирк.

# 1 478
  • София

И понеже наистина е трудно, и за мен понякога, да се постигне обективност, предлагам следваща анкета - как бихте предпочели да постъпи дъщеря ви при среща с евентуален насилник/липса на уважение/пренебрегване от страна на мъж
а) като Елена
б) като Валерия

Вярвам всички сме на мнение, че сценарият с Елена се разигра преди това с Валерия.

Може да отговорите и тука, или поне пред себе си, ама честно

в) Ай сиктир ве! (Мис Габи)

И двете - Елена и Валерия - продължават да се борят за безценния Генчо, а в реалния живот най-добре би било да му теглят и двете по една и да продължат напред.

"Господарките" трябва да са зли, според анонса, иначе ще ги санкционират. Както и прислужниците - послушни. Недейте веднага решава как отмъстителната Елена ще издевателства над бедното девойче. Между другото, тя се държи много добре и кротко с нея в къщата, честно казано, аз на нейно място щях да я хапя повече.
 А какво толкова сгафи Айлин, че търпи критики напоследък? Че говори едно в синхроните и друго с момичетата ли? Че кой е абсолютно и винаги напълно искрен в разговорите с околните? Има една нужна доза социално лицемерие, полезно за безконфликтно общуване. Айлин плува много добре в тези води, не влиза в разправии за глупости, лежерна е. Е, и на нея взеха вече да ѝ избиват чивиите след месец и колко там още в изолация, но е разбираемо. На мен ми хареса как каза на Елена, че е права за деколтето и колието и че мъжете нищо не разбират. Хем беше вид успокоение за Елена, подкрепа, хем не внесе допълнително напрежение в ситуацията. А това, което не ѝ каза, го поясни после насаме в синхрона.

# 1 479
Скрит текст:

Елена е прикрита властна (и да, властта върви с агресия и насилие [не си представяйте война, а по-скоро налагане на подчинение]) - няма как човек да е властен, ако му липсват тези качества) жена, която трудно успява да се удържи. Сега, за съжаление, Евгени също е властен мъж и трудно биха мелили заедно, защото все единият от тях трябва да командва парада - много баби, хилаво бебе е казал народа. Не са един за друг, защото това, че са властни и двамата можеше да мине, ако имаше силна химия между тях, а такава не долавям. Той физически е привлечен от други момичета.
Не гледаш достатъчно предавенето явно! Елена беше тази , която прави компромиси заради Евгени, за каква власт говориш? Загърби егото си и се извини на Валерия( а нямаше нужда). Спомни си Валерия на срещата с Евгени , поставяше условия как да не е по този начин с другите момичета , както с нея, как кучето ще спи в леглото , мъжът на земята.😂Валерия се взе на сериозно и си мисли , че е властна. Помисли пак!

Прави това само, за да спечели, не заради Ергени. Смятам, че се прикрива и много й личи, че е властна. То за това и върши едни такива работи, че после ходи да се унижава да се извинява. Ако не беше каквато е, а именно властна, нямаше да стига до това после да се влачи по корем само и само да остане в шоуто.

# 1 480
Много ми харесва аргументацията на Diavolo по някои въпроси, но изобщо не виждам Елена като "грозното пате". Само на мен ли ми се струва достатъчно красива за Ергенът? Мисля, че цялата линия с това, че не е модел или "с очи на бебе рис", тръгна от самата нея. Отделно, за мен вътре "грозно пате" няма. Грозно пате би могла да бъде девойка без самочувствие и борбеност, която наскоро е пораснала и още не осъзнава къде се намира спрямо другите жени. Елена е доста борбена, има самочувствие, а и е доста големичка за пате. Аз съм на същата възраст като нея и не разбирам как взе насериозно тази очевидна провокация, прокарана от продукцията чрез думите на Евгени снощи. Не мога и да си представя да влагам толкова енергия да се сравнявам с млади и наивни 23-24 годишни момичета. И изобщо в някаква забавна игра-състезание за човек, когото тя едва ли е опознала за тази 1 среща.

Знаеш ли, и аз се питам същото. Възможно обяснение е, че тя наистина го иска този мъж. Човек на изкуството, талантлив, гражданин на света, харесва ѝ на външен вид (с къдрици, тва-онова, тя явно си пада по този тип), звучи ми като типаж, в който тя, поне на пръв поглед, вижда сродство. Каквото и да си говорихме тук предните дни, че химията била всичко и можела да компенсира липсата на сходство в други области, съдейки по моя житейски опит и наблюдения, повечето хора избираме за партньор някой, с който в доста отношения си приличаме. Изключения са по-скоро двойки, които са на различни планети като интереси, разбирания, среда. И докато го пиша, сега си отговарям, защо не ме вдъхновява привличането между Евгени и Валерия. Ок, той е мъж,  харесва я, красива е, но тя защо го иска? Не прилича на момиче, което се хвърля с главата напред заради сексуално привличане, а никакви други допирни точки не виждам в начина им на живот и мирогледа им. Същото важи и за Айлин - тя защо би го искала точно този мъж? Обаче за Айлин сме единодушни, че тя просто играе играта, а Валерия много я виждат като влюбена романтична  героиня. Не го разбирам и това е.

# 1 481
  • София
Ирина сътвори нова дума - ДИСКОНФУЗ!
Моля БАН да се съзира! 😀😎

# 1 482
Важни неща видях и си направих съответните изводи. И те не са в полза на Валерия. Ами съжалявам, наистина, но как да и дам кредит, като с държането и приказките си, сама си слага черни точки. Те бяха видни и от Евгени и от гримасите, които правеше.  
Валерия пак не поиска да избере Евгени пред приятелката си. Той и даде всичко коз в ръката, тя го изигра като без коз! Не мислела, че ще рискува нещо. Това 'нещо' бе до нея, слушаше, попиваше и недоумяваше...
И на финала на този меко казано сконфузен разговор милата Вал пак не бе разбрала нищо. Да, наистина беше конфузна срещата. Но тя се получи такава заради нейните приказки. Много наивно момиче. Тя си мисли, че била по-близка до Евгени, а Елена просто я остави да се удави...
И на мен Евгени ми се стори разбираемо разочарован от Валерия, но явно в крайна сметка стана точно като във вица - няма значение коя колко е умна или глупава, той избра тази с най-големите *и*и /разбира се, това е условно казано/. Ами честита да му е, заслужават се! Отсега започвам да им завиждам на задълбочените и интересни разговори как да им се получи най-хубавата фотосесия. Grinning И да, Валерия се удави, но нито тя, нито Евгени го забелязаха.
И понеже всички се фокусирахме само върху тримата главни герои от снощния епизод, ми се иска да изкоментирам и останалите действащи лица.
Джия - Аз лично не видях истинска целувка между Евгени и Джия под дъжда. През повечето време стояха прегърнати и тя очевидно очакваше да бъде целуната, но не получи нормална дълга целувка, а само мигновено докосване на устните. Евгени изглеждаше доста отдръпнат, макар че я прегръщаше.
Пам - Искаше да благодари на Евгени, което е съвсем разбираемо след големия жест, който направи за нея, обаче защо се наложи да чете това тъпо писмо, като нито беше нещо особено, нито дълбокомислено или красиво написано? Та тя в синхрона каза по-хубави неща от тези, които беше написала.
Ирина - Не мога да повярвам, че някой е в състояние да задължи другиго да е в роля 24/7. Тя не е актриса. Мисля, че си е такава, от самото начало не е показала друго. Думите й към Евгени, забележките й, синхроните - всичко е в този смисъл на сексуален хищник. Ирина ми е най-ужасният образ след Габисавет.
Меган - Направо се радвам за нея, че се отърва от този долнопробен цирк.
Ирина просто говори много и ни я показаха в тази светлина. Шегаджийка е! Не съм я видяла да се влачи да напада като ,, хищник" Евгени за разлика от Айлин. А и тя сама (Айлин) си призна , че говори сексуални работи след като Пам и беше написала бележка в анонимната кутия. Живееш в заблуда. Ирина просто говори, не се хвърля и не налита на Евгени по такъв грозен начин. За мен най - лекомислени са Айлин и от части Джия( иначе за разлика от Айлин е добродушна) .

# 1 483
В семейството ми има подобен на Генчо човек, но зодия скорпион. Обижда се супер неочаквано, когато се опиташ да обясниш, се държи заядливо и с насмешка. Накрая уж всичко е наред, но всъщност не е, чувстваш се неразбран и виновен без да имаш вина. Много, много е трудно съжителството с такъв човек.
Не съм фен на Елена (на никого не съм), но докато слушах разговора й с Евгени и наблюдавах  пренебрежителното му изражение (същото като при предишния разговор, когато й държеше сметка), усетих как се чувства и искрено я съжалих.

# 1 484

Знаеш ли, и аз се питам същото. Възможно обяснение е, че тя наистина го иска този мъж. Човек на изкуството, талантлив, гражданин на света, харесва ѝ на външен вид (с къдрици, тва-онова, тя явно си пада по този тип), звучи ми като типаж, в който тя, поне на пръв поглед, вижда сродство. Каквото и да си говорихме тук предните дни, че химията била всичко и можела да компенсира липсата на сходство в други области, съдейки по моя житейски опит и наблюдения, повечето хора избираме за партньор някой, с който в доста отношения си приличаме. Изключения са по-скоро двойки, които са на различни планети като интереси, разбирания, среда. И докато го пиша, сега си отговарям, защо не ме вдъхновява привличането между Евгени и Валерия. Ок, той е мъж,  харесва я, красива е, но тя защо го иска? Не прилича на момиче, което се хвърля с главата напред заради сексуално привличане, а никакви други допирни точки не виждам в начина им на живот и мирогледа им. Същото важи и за Айлин - тя защо би го искала точно този мъж? Обаче за Айлин сме единодушни, че тя просто играе играта, а Валерия много я виждат като влюбена романтична  героиня. Не го разбирам и това е.

Смятам, че точно, защото и двамата (Е&E) са властни, обаче я няма химията между тях, Евгени ще я отсвири. Може и да греша и той да реши да си я вземе, за да може да си кюскат главите с нея цял живот, обаче едва ли. Не ми прилича на мъж, който би се съгласил да опитомява опърничавата, тъй като физически не е толкова привлечен от нея така, както към някои от другите момичета (момчета?)...

Общи условия

Активация на акаунт