Домакини 86/ С пролетно вдъхновение

• 48 013
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Добър да е денят ви Kissing Heart
Джулая настъпи с лятото и любовта! Аз нали съм си малко хипи, рок любител със голям стаж/вече така се казвало, а не "стар" Grinning /, а пък любовта към морето ми е огромна, та за това и поздрав от мен

с вкарването на клип не ми се получи GrinningCold Sweat

# 646
  • при късмета
Добро утро!

Ние свършихме всичко, за което се качихме на вилата. Малко се оскъпи проекта, но така стана по-добре. 9 часа този човек не слезе от багерчето, върша навсякъде. Изкопа и зари около 60 м. канали, бутна площадката за 2 етаж, изкопа нова септична яма и докара и сложи пръстените. С пръстта още малко разширихме мястото за влизане на коли и насипа по двора за запълване на разни неравности. И бурята ни изкача, бяхме приключили като се развилня. Сега само качването на 2 етаж е акробатика, при положение, че има врати и в двата края на коридора Joy И пак е кал половината двор, ама нямаше начин. Ще ръся трева, а на есен още повече. Даже покрай градината изкопа и зари, без поражения. Само един люляк го извадих и после го върнах на мястото му, че нямаше начин. Опази и розите. За тях му бях казала, че ако ги съсипе цял ден ще работи без пари Joy Другата седмица пак ни чака бетон, а дават да вали, дано се размине.
Сега е на дневен ред кандидатстването на Шефа
Гушки и хубав ден на всички Hug

# 647
Здрасти! Юли да ни е спокоен и лежерен, и само хубави емоции.
  Макич, по вода да му върви на Шефа, да му се случат нещата!

# 648
Добро утро!
Бяхме в Бс, вчера се върнахме още по обяд. Пътят беше супер натоварен, а си представям какво е било късния следобед...

Ма ко - стискам палците за Шефа да влезе в което училище иска!

Пак изпратих мм в командировка, този път наблизо в Европата.

# 649
  • София
Хайде да ни е на късмет новата седмица на всички!

# 650
ма ко като чуя копаене+бетон и направо ми прилошава, но и у дома се очертава още една серия след няколко месеца, за да може да приключим с второстепенните заради.
Дребното ми писа към 10 че пътува за Созопол, в 13:30 бил свършил и отивал на зала, вероятно не е имало движение като вчера, защото гледах клипчета на колоната.

# 651
  • при късмета
Джейми, ако има от къде, наемете машина. Това, което багера изкопа, зари обратно положените тръби, бутна бетона на площадката, без стълбите (много беше зле), премести тежките неща, като бутнатия бетон и излезе един камък метър на метър като копа за едната тръба, натовари, докара, разтовари и сложи пръстените за септичната яма и на края забравих да спомена, че и пътя пред вилата изравни и направи наклона с един канал към дерето, че иначе водата от там от дъждовете влизаше в двора, на ръка щяхме да го правим сигурно година, особено като ходим уикенда. И месец отпуска да си вземе мъжа ми, нямаше да успее. Момчето взима 50 лв. за час работа, независимо какво прави и 70 лв. е курса да докара багера. В сравнение с времето, което губиш да го правиш без машина, парите са избити още с проекта. Докара пръстените и багера заедно и за това идването му беше малко по-скъпо, но пак не и като отделен курс само за тях. И много съвестно работи, не се размотава изобщо и не губи никакво време. Спря веднъж за 10 минути заради някакъв разговор по телефона и още веднъж да хапне един сандвич, не мога да го накарам вода да пие. Едно кафе изпи в движение, без да спира да работи. Бяхме го замислили по друг начин, но се върнахме на първоначалния си проект и изкарахме септичната яма в най-далечния край на двора, а водата от кухнята и външната мивка отделно на друго място. Удължихме и изкопите и времето за работа, но така е по-добре. Като дойде каза, че ще направи каквото искаме, но той не копае за такова нещо за пръв път и знае как се правят нещата. И това, което предложи всъщност беше първоначалния ни проект. Само, че е много близо до реката, нали минава точно покрай местото, та се опасявах да не извадим вода, вместо да се отточва. Та мисълта ми беше, че за парите, които щяхме да спестим, не си заслужаваше в дългосрочен план. На ръка за бетон не си е работа. Не малко, че него трябва да го бъркаме на ръка, а и с изкопите, изобщо не виждам кога ще приключим. И бетон бихме поръчали готов, с бетоновоз, проблема е, че не може да стигне до местото толкова голям камион. До 5 тона, с какъвто докарва багера е максимума за този път. Има едни 800 метра от асфалта до вилата, които са черен път и там е абсурд да влезе много голям камион. Иначе материали от борсата и дървения материал ги докарват с бусове, дългата база, влизат без проблем. Ако можеше да влезе гондола или бетоновоз, до сега да сме приключили. Миналото лято отиде повече от месец, докато налеем плочата на първия етаж. С бетоновоз щеше да стане за ден, пък нека е скъпо. И това е за 4 кубика бетон. Добре, че сега е по-малко, трябва да се направи трегера за основата, а самата площадка за бетониране ще е 3 х 1.20 на размер, около кубик и половина и ако имаше възможност пак готов бихме го взели

# 652
  • в сърцата на децата <3
Привет, маНдами!

Мога вече да се "похваля" - то голямата хвалба де 🤣 От днес вече официално съм част от Ozone.bg, за съжаление не на позицията, която исках... Но като няма риба - и ракът е риба 🤷 Успях да преживея Тракия и дори тапите бяха в противоположната посока и на отиване, и на връщане. Натовариха ме с топ хартия - договор, анекси, декларации за конфиденциалност и приемо-предавателни протоколи, една раница техника и ме пратиха по живо - по здраво да се прибирам. Утре официално ми е първият работен ден с регулирано време. Точно три години не съм работила по този начин, чак ми е странно 😂

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 21:08 от snow_angel

# 653
Честито, Ангелче! Бърза адаптация и скорошни бонуси и повишения!

Леле, ма ко, като те чета колко работа сте отметнали... браво!

# 654
  • при късмета
Браво, Ангелче, честита ти работа, да ти носи много удовлетворение и пари. Няма да отпадаш от редиците ни, въпреки това, аз да кажа. Не, че до сега не работеше де
Аз не знам къде съм. Ударените от катастрофата на пътя Китен - Приморско са ни приятели. Цял ден слушам за катастрофата, телевизора обикновено ми е пуснат, ама не го гледам, само го слушам и чак във вечерните новини по случайност видях и познах колата. Брат му на момчето е там, ама и него не можахме да чуем за дълго, чакаме новини. Място не мога да си намеря, мъжа ми беше тръгнал натам. Ако не трябваше да чакам дата за кандидатстване на детето, да сме запалили вече. Шефа и той е много разстроен израснал е с детето от катастрофата.

# 655
  • в сърцата на децата <3
Дано всички се оправят, ма ко! 🤞🍀 Затова вечно съм на тръни, дойде ли лятото и се изтрепват... Сякаш нещо им става на тия хора! Всичките карат сякаш имат резервни животи...

# 656
Ангелче, честито!
Ма ко, не съм гледала новините тези дни. Надявам се няма жертви в катастрофата.
Ние вече сме си у дома.
Лека вечер!

# 657
  • при късмета
Има жертва, слава Богу не от тях. 18 годишно момче, с книжка от няколко месеца, с висока скорост изпреварва цялата колона. Те са се движели насреща и ги удря челно. Шофьора на място, те и двамата пътници от другата кола в болница. Приятелката ми е най-зле защото колата им е с обратен волан, а там е бил основния удар, шофьорските места. Детето е със счупен крак, на мъжа не знам точно какво му е, в новините съобщиха само за нея и детето, че и той е в болница разбрахме от брат му.

# 658
  • София/Севлиево
Много тъжно това с катастрофата...За съжаление има жертви -със сигурност едно 18-годишно момче, същото, което е причината за ПТП-то Sad Надявам се само с това да се размине...
ПП- с Мако сме писали по едно и също време

# 659
Ма ко, кошмар... Не гледам бг тв и не съм чула. Бяхме 4 дни по морето, някакъв ад е. Положението е изтървано, а толкова много може да се направи, за да се нормализира положението по пътищата. Стискам палци и се моля за вашите приятели!

Общи условия

Активация на акаунт